- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.454
- Поени од реакции
- 84.866
Во Второзконие (4:12,15) стои: “(12) Господ ви зборуваше вам од средината на огнот; вие го чувте гласот на зборовите, но не видовте образ, а само глас. (15)…Во оној ден кога Господ,вашиот Бог,ви зборуваше пред огнот на Хорив, не видовте никаков лик…”.Мојсеј го видел Отецот Небесен.
Во Второзконие (4:12,15) стои: “(12) Господ ви зборуваше вам од средината на огнот; вие го чувте гласот на зборовите, но не видовте образ, а само глас. (15)…Во оној ден кога Господ,вашиот Бог,ви зборуваше пред огнот на Хорив, не видовте никаков лик…”.
Но во Излез се вели и ова, богот на евреите зборува кон Мојсеј:
Еве место тука покрај Мене - продолжи Господ. Застани на карпата!
Додека поминува Мојата слава, ќе те ставам во пукнатината на карпата и ќе те заштитам со Својата рака додека не поминам.
Тогаш ќе ја помрднам Својата рака, па ќе Ме видиш од плеќи. Но Моето лице не може да се види.”
Кажи ми од кој стих, која глава, кое евангелие е цитатов:и јас цитирав
можеби мислел на тоа да секое едно што по Негова волја постапува е едно со створителот.............односно дел од него
Но прашањето ми беше што мислиш ти(исламот) дали добар христијанин, будист...може да отиде во рајот или е само за оние кои што правилно живеат според куранот?[DOUBLEPOST=1393449642][/DOUBLEPOST]
Тоа се однесуваше строго за членот на кој му ги упатив зборовите.
Добро.Но Моето лице не може да се види.”
зборам за цитатот каде Исус вика Бога никој никогаш не го видел...........[DOUBLEPOST=1393519484][/DOUBLEPOST]Кажи ми од кој стих, која глава, кое евангелие е цитатов:
според она што го пишува во библијата даДобро.
Сега дали може да се каже дека никој не го видел?
А јас ти цитирав каде вели дека тој и Бог се едно.зборам за цитатот каде Исус вика Бога никој никогаш не го видел...........
Ok . Razbravme deka Isus ne go videl bog. Dali vasiot prorok go videl Alah?зборам за цитатот каде Исус вика Бога никој никогаш не го видел........... според она што го пишува во библијата да
Propovednik mu e na talibanecot ....ama ovoj losi skripti mu praka!П.С. Зошто лажеш дека си или дека си бил христијанин? Мислиш дека лажењето немуслимани ќе ти биде простено? Така ве учат во џамиите?
а јас каде вика дека никој никпогаш не го видел..........и?А јас ти цитирав каде вели дека тој и Бог се едно.
П.С. Зошто лажеш дека си или дека си бил христијанин? Мислиш дека лажењето немуслимани ќе ти биде простено? Така ве учат во џамиите?
Бога НИКОЈ никогаш не го видел. ду ју андерстенд?Ok . Razbravme deka Isus ne go videl bog. Dali vasiot prorok go videl Alah?
Propovednik mu e na talibanecot ....ama ovoj losi skripti mu praka!
Да. Цитатот за Мојсеј кога го видел Бог е од Библијата.според она што го пишува во библијата да
а цитатот од Исус?[DOUBLEPOST=1393520215][/DOUBLEPOST]ова е за во прашања за христијанствотоДа. Цитатот за Мојсеј кога го видел Бог е од Библијата.
Те познавам по други ситни детали кои несвесно те издаваат дека си муслиман, и дека никогаш не си бил христијанин, детали кои се присутни и кај останатите муслимани. Не сум јас наивен, а ретко кој и да е овде на форумов.во џамија имам влезено еднаш и немаше никој така да незнам на што учат, јас кажав го сакам исламот од куранот а не исламот во џамиите.........
Exactly....Zatoa i ne veruvame vo nego!а јас каде вика дека никој никпогаш не го видел..........и?
во џамија имам влезено еднаш и немаше никој така да незнам на што учат, јас кажав го сакам исламот од куранот а не исламот во џамиите.........[DOUBLEPOST=1393520060][/DOUBLEPOST]
Бога НИКОЈ никогаш не го видел. ду ју андерстенд?