Шпанија

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Цела Шпанија вреди, а Андалузија според мене е „бисерот“ на прекраснава држава! :)

Друг некој да препорача некое место за одмор во Шпанија. Ако е здравје планирам, да одам летово. Сакам да прошетам по некои градови, убава архитектура, историја, и на убави плажи се разбира...Нешто да гравитира околу Барселона.

Друг некој да препорача некое место за одмор во Шпанија. Ако е здравје планирам, да одам летово. Сакам да прошетам по некои градови, убава архитектура, историја, и на убави плажи се разбира...Нешто да гравитира околу Барселона.
Андалузија е најпрепорачлива; потоа Билбао и Валенсија.
А нешто интересно околу Барселона е Тарагона. :)

Љорент де Мар половина час е одалечена од Барселона,преубаво место

Оди директно во Барселона, има повеќе хотели на плажа и градот е еден од најубавите градови на светот.Мене најмногу ми се допадна што на 15мин од плажа имаш модерен и урбан град, со квалитетни ресторани и места за шетање. (y)

Доколку одите во Барселона внимавајте на арамии.. престојував во Барселона една недела и во таја недела бев сведок на еден куп приведувања.. исто така многу убав град и вреди да се посети.

Оди директно во Барселона, има повеќе хотели на плажа и градот е еден од најубавите градови на светот.Мене најмногу ми се допадна што на 15мин од плажа имаш модерен и урбан град, со квалитетни ресторани и места за шетање. (y)
Тоа е тоа, тоа го сакам и јас.....благодарам на сите што уште толку ја разгоривте желбата во мене за таму...

Тоа е тоа, тоа го сакам и јас.....благодарам на сите што уште толку ја разгоривте желбата во мене за таму...

Верувај ми има да се заљубиш во градот.Стави си трип адвајзор на телефонот, мапи и откривај го градот полека.Како што спомна некој погоре, внимавај има многу крадци.

2010 бев во Шпанија одма ви кажувам пивото за нигде им е остало супер бев на Јужниот дел скоро цел го имам прошетано Марбеља Естепона Малага Фуенгирола Гибралтар Пуерто Банус Торемолинос.Одлично си поминав 3 месеци дружба плажа море не знам колку пинаколади испиени и сангрија.Луѓето одлични беа џабе зборуваат дека не се гостпопримливи и не сакаат дружба напротив позитивни одма се спријателуваш со нив барем така беа спрема мене.Е сега градовите ако идете на журка обавезно Пуерто Банус и Марбеља за журки и трошење пари измислени поготово ако иде во Пуето Банус само класата е таму јахти скапи авта истото и во Марбеља Ники Бич кога fashiont tv прави забави таму јасно се ке ви стане.На овие места кај што бев скоро и да не видиш шпаљолки све Норвежанки Швеѓанки Англичанки Германки зборам за на плажи овие обични каде што не се плаќа лежалка.Шпањолките лудило како да не се од земјава убавина и да ви кажам не се толку недостижни.Спортот им е во крв било одбојка на плажа или футбал обавезно се игра на плажа и ке ги препознаеш слични се како циганите ке се повлечат цела фамилија од најмал до најголем.Хигиената на врвно ниво ги чистат плажите секој ден ама и народот си е научен на култура.Да се изгубиш чисто сумњам си има огласни табли и патоказни и не е проблем.Единствено проблем е сабота и недела кога се слободни плажите крцаат и ако немаш фатено место од сабајле тешко.Паркинг исто до плажите тешко крцаат од автомобили.Си имаа оние избеглици што продаваат се и сешто и ке те замараат нешто да им земеш ама затоа полицијата нон стоп ги мава.Гибралтар местото скоро да не е на Шпанија само Енглези си имаат весник радио си живеаат на улица повеќе се присутни они отколку Шпанци.Интересно е да ја видиш Африка мислам бреговите само одалечена 15 кm.

дали некој бил на борбата со патлиџани во шпанија? планирам летово да одам @musketarr може и една тепачка да прајме :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom