- Член од
- 21 декември 2011
- Мислења
- 568
- Поени од реакции
- 294
Некој да сподели искуство со новиот хорсе ? horsepower x
Кај го има, по што цена?Некој да сподели искуство со новиот хорсе ? horsepower x
Околу 2500 го има по теретаниве...само не знам колку е добар се мислам да го пробамКај го има, по што цена?
БиоТеч дефинитивно од овие два.Што да се избере од овие два, или некој трет можеби ( земаќи предвид цена квалитет вкус)?!?Прегледај го приврзокот 85262
Креатинот не е многу битно во кој дел од денот, колку што е битно секојдневно без разлика дали вежбаш или не да земаш по една лажичка, или 5 грама.Како е најдобро да се користи креатин, кога поточно да се пие, дали насабајле-пред тренинг или пред тренинг-после тренинг. Инаку имам од BioTech 100% Creatine Monohydrate. И деновите во кои се одмара дали да се пие или не. Инаку го сврзав со глутамин и протеин. Дали исто така би било добро да се додаде декстроза на ова?
До вчера ми беше фазата на полнење, земав по 20г дневно, сега намалувам на 10г креатин, распределени по 5г. Инаку пијам протеин еднаш дневно само после тренинг, внесот друг за протеини го земам од храна. Глутамин пијам пред и после тренинг по 1 дозерка. Е сега на упатството на креатинот ми пишување да го пијам пред и после тренинг, но прочитав најразлични шеми за пиење и не знам како да продолжам или нема некое си големо значење, важно да има 5г пред тренинг?Креатинот не е многу битно во кој дел од денот, колку што е битно секојдневно без разлика дали вежбаш или не да земаш по една лажичка, или 5 грама.
Мојот предлог е доколку пиеш по две дози протеин, една насабајле (со оброк житарки со млеко, или нешто слично) втората по тренинг со 40-50 грама декстроза, и додади го креатинот.
Глутаминот земај го пред спиење и/или во било кој друг дел од денот.
Ако веќе си се "наполнил", доволно ти е 5гр. после тренинг во комбинација со дозерка протеин + дозерка декстроза. И не заборавај да пиеш многу вода во текот на денот, во спротивно матер ќе им ебеш на бубрезите.До вчера ми беше фазата на полнење, земав по 20г дневно, сега намалувам на 10г креатин, распределени по 5г. Инаку пијам протеин еднаш дневно само после тренинг, внесот друг за протеини го земам од храна. Глутамин пијам пред и после тренинг по 1 дозерка. Е сега на упатството на креатинот ми пишување да го пијам пред и после тренинг, но прочитав најразлични шеми за пиење и не знам како да продолжам или нема некое си големо значење, важно да има 5г пред тренинг?
Јас го пијам на 2пати во денот по 3 грама констатно (имам такво дозерче од 3грама) 1 дозерка наутро во раствор од 2лажици мед со вода или пак во некој домашен сок, и после тренинг исто со сок некој или пак со вода). Не ти треба пред тренинг бидејќи не е преворкаут па да го пиеш тогаш, во овие 2 периоди што ти ги пишав најдобро се апсорбира (наутро нагладно пиј го пола саат до саат пред било каков оброк).[DOUBLEPOST=1393799191][/DOUBLEPOST]Како е најдобро да се користи креатин, кога поточно да се пие, дали насабајле-пред тренинг или пред тренинг-после тренинг. Инаку имам од BioTech 100% Creatine Monohydrate. И деновите во кои се одмара дали да се пие или не. Инаку го сврзав со глутамин и протеин. Дали исто така би било добро да се додаде декстроза на ова?
Не е нешто сјајно го пие моментално другар мој и не е воодушевен за парите, го зеде 3200денари мислам али незнам од каде.Некој да сподели искуство со новиот хорсе ? horsepower x