Социјален експеримент - Да организираме и ние во Скопје!

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Еве јас се пријавувам за доброволец. На плоштад кај Цар Самоил или Ченто,ќе легнам-паднам,изглед-дрво пијан и се гушам, целиот сум нечист,испокинат со долг капут,стар шешир и шише во џебот. Кул е во близина но со врзана вилица и им вика на пролазниците:
На човеков му треба вештачко дишење помагајте (значи уста на уста). А сето тоа го снима скриена камера.
Дали ќе се најде јунак да даде помош- што мислите. Да ве потсетам ова е во Македонија.
Абе дете ни треба. :pos:

Да, али па не би имало и муабет за темава додека не се направи експеримент нели :)
не дека нема муабет- ама ти можеш сешто да напишеш дека им помагаш на вакви случаи исто и јас па и еден куп други, но колку од тоа навистина македонецот помага може да се види само во стварноста, а не вака. Еве Анчо дал пример за ромчет ( ама имаше ако не се лажам и нешто слично каде дечко кој не бил ром а секој ден се хранел од контејнер- исто некаде на зелен пазар пак постирано од Анчо )- ама .....тој бил само пасивен набљудувач - како и многуте минувачи - не ти говори ли тоа нешто?!

не дека нема муабет- ама ти можеш сешто да напишеш дека им помагаш на вакви случаи исто и јас па и еден куп други, но колку од тоа навистина македонецот помага може да се види само во стварноста, а не вака. Еве Анчо дал пример ( ама имаше ако не се лажам и нешто слично каде дечко кој не бил ром асекој ден се хранел од контејнер- исто некаде на зелен пазар ,постирано од Анчо )- ама тој бил само пасивен набљудувач - како и многуте минувачи - не ти говори ли тоа нешто?!
Да тој младич,разбрав и како се вика и дај премести го овде,дали беше во трите слики незнам.(јаде заедно со кучињата)

не дека нема муабет- ама ти можеш сешто да напишеш дека им помагаш на вакви случаи исто и јас па и еден куп други, но колку од тоа навистина македонецот помага може да се види само во стварноста, а не вака. Еве Анчо дал пример за ромчет ( ама имаше ако не се лажам и нешто слично каде дечко кој не бил ром а секој ден се хранел од контејнер- исто некаде на зелен пазар пак постирано од Анчо )- ама .....тој бил само пасивен набљудувач - како и многуте минувачи - не ти говори ли тоа нешто?!

Иритира фалење со хуманост.
Така неможеме да пресметаме, еве ќе снимаме и ќе видиме.

А за Анчо он е пасивен набљудувач на се, очигледно по карактер. Еве смрт за пајак и зони е активен набљудувач, а речиси повозрасен од анчо. Он ќе делува.

Али пак збориме во магла:)

Јас викам ова да го правиме ... бегај бе детето ке ќенка .... Леандра да свети со ласерот , тиха убица ... чика Анчо да набави петарди .... Ацид да набави опрема камера .... ја звучни ефекти по тропање со салото и прдење ..... може и статист да бидам у позадина како трчам во слоуууу движење ... :LOL:

Плус да се земе во предвид дека незнаеме колку Норвежани не помогнале на детето. Може ова се само оние кој помогнале :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom