Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво,моментално сум на близу имам интерет и аналогна телевизија пакет 599ден со договор на 2 год.,сакам да го земам овој пакет од телекабел дека се без договор,кажете ми дали некој го има овој пакет и дали има телевизија со овој интернет и дали паѓа нетот или е стабилен 15/1 mps неограничен

http://telekabel.com.mk/index.php/mk/интернет/интернет-пакети/lightspeed

Здраво,моментално сум на близу имам интерет и аналогна телевизија пакет 599ден со договор на 2 год.,сакам да го земам овој пакет од телекабел дека се без договор,кажете ми дали некој го има овој пакет и дали има телевизија со овој интернет и дали паѓа нетот или е стабилен 15/1 mps неограничен

http://telekabel.com.mk/index.php/mk/интернет/интернет-пакети/lightspeed

Никогаш не сум користел телекабел, меѓутоа од луѓе што ги знам а користат, доста се незадоволни, интернетот е многу нестабилен и често паѓа, а ограничен си и на 3 уреди. Распрашај се во твоја околина тие што користат телекабел како се задоволни.

Никогаш не сум користел телекабел, меѓутоа од луѓе што ги знам а користат, доста се незадоволни, интернетот е многу нестабилен и често паѓа, а ограничен си и на 3 уреди

А?
Ја дома моментално имам минимум 6 што користат интернет. Си чул за рутери?

И што канали ќе имаш?

ХБО каналите ги имам. Само имам проблем со ресиверот го имам тој Еспекта и кога ја ставам картичката ресиверот не се уклучува.Мора да го уклучам ресиверот па да ја ставам и така секој пат. Незнам што да направам

Па нема врска ке го земам тој пакет еден месец и така не е со договор ако е добар ке го оставам, ако пага интернетот пак ке се вратам на близу,ама треба прво договорот од близу да ми помине

А?
Ја дома моментално имам минимум 6 што користат интернет. Си чул за рутери?
Не, не сум чул за рутер, во мојот свет на модем можеш да приклучиш 3 уреди. Секако дека сум слушнал, меѓутоа кај сите луѓе што ги знам а се на телекабел, се уклучуваат 3 уреди на интернет (со рутер) и четвртиот што ќе се вклучи нема пристап до интернет. Ова го кажувам од мое искуство, имавме 2 лаптопа и 2 смартфона, мораше на едниот телефон да се исклучи интернетот за да добие на лаптопот. И на нивниот сајт си стои „Јавни IP-адреси до 3“.

Епа тогаш правиш грешка пошто рутерот иде у модемот и тоа е тоа, нема шанси да не сака ако правиш правилно. Кај мене дома моментално има 3 компјутера и 3 смартфона на интернет

Епа тогаш правиш грешка пошто рутерот иде у модемот и тоа е тоа, нема шанси да не сака ако правиш правилно. Кај мене дома моментално има 3 компјутера и 3 смартфона на интернет

As I said, немам дома телекабел а и не планирам да ги ставам во брзо време, кажав само какво искуство имав, користам оне и сум си задоволен.

Јас сум тазе префрлен од Оне на телекабел и можам да кажам дека сум презадоволен. Телевизија слабо гледам, ама затоа интернетот шиба. На Оне имав мочани 3,5 мегабити брзина, а сега кога ќе пуштам разликата е огромна.

До колку е работно време во наплатните центри? :D

До 21 часот, а во сабота работат пократко до 16 часот, но не сум сигурен. Но јас го користам МОЈ Телекабел и мислам дека е супер бидејки можеш да си ги платиш сметките и во 01 наутро и најбитно од дома, браво за тоа (y).

До 21 часот, а во сабота работат пократко до 16 часот, но не сум сигурен. Но јас го користам МОЈ Телекабел и мислам дека е супер бидејки можеш да си ги платиш сметките и во 01 наутро и најбитно од дома, браво за тоа (y).

може поконкретно како оди тоа плаќањето сметки од дома?

може поконкретно како оди тоа плаќањето сметки од дома?

Во менито „Фактури“ ти се листат сите фактури во последните 12 месеци и нивен статус. Доколку не е платена некоја фактура можеш да ја штиклираш и потоа кликнуваш на копчето „Преглед“ по што ти се дава преглед со си штиклирал и вкупниот износ. Доколку кликнеш на копчето „Плати“ те носи на страна за да внесеш податоци за картичката и потоа те прашува за потврда за плаќање. И на крај ти дава информација за успешна или неусшена трансакција. Good Luck ;)(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom