Фан клуб - РК Металург

Некој да ми каже што му вели Лино на крај од пресот на Кире? Се трудам да разберам ама никако не ми оди :)

Инаку Вугринец и Карабатич се провоцираа цело второ полувреме, и не дека во целост ја оправдувам постапката на словенецот, ама кога веќе Карабатиќ на решен натпревар без поставена одбрана се реши со сета сила да шутира кон голот, тогаш и Вугринец може да скока и слави пред него.
Како велат старите: што си надробил, тоа ќе сркаш!

Секоја чест за Металург! Колку ми е драго што македонска екипа успеа да му го земе скалпот на европскиот гигант.
Да се победи Барселона не е мала работа па макар тоа и да било на резултатски неважен меч. Се виде дека на ѕвездите од Шпанија не им беше воопшто драго за поразот.
Честитки до фановите на Металург.

Некој да ми каже што му вели Лино на крај од пресот на Кире? Се трудам да разберам ама никако не ми оди :)

Инаку Вугринец и Карабатич се провоцираа цело второ полувреме, и не дека во целост ја оправдувам постапката на словенецот, ама кога веќе Карабатиќ на решен натпревар без поставена одбрана се реши со сета сила да шутира кон голот, тогаш и Вугринец може да скока и слави пред него.
Како велат старите: што си надробил, тоа ќе сркаш!

Секоја чест за Металург! Колку ми е драго што македонска екипа успеа да му го земе скалпот на европскиот гигант.
Да се победи Барселона не е мала работа па макар тоа и да било на резултатски неважен меч. Се виде дека на ѕвездите од Шпанија не им беше воопшто драго за поразот.
Честитки до фановите на Металург.
Викаат дека Лино му посакал на Кире да ја освои лигата на шампионите оваа сезона :)[DOUBLEPOST=1393205305][/DOUBLEPOST]МЕТАЛУРГ НАЈМАЛКУ ДЕСЕТТА ЕКИПА ВО ЛИГАТА НА ШАМПИОНИТЕ
24.02.2014 01:37
tunel-1_resize.jpg

za-tekst.png

Историски е нашиот пласман на седмото место во Лигата на шампионите минатата сезона. Но, со досега освоените 12 бода во тековната сезона, ние безмалку го повторуваме големиот успех. Како и да заврши натпреварувањето во Лигата на шампионите ние не можеме да бидеме под десеттото место. По крајот на групната фаза, пред нас се само екипите на: Хамбург (18), Веспрем (17), Барселона (17), Кил (17), Фленсбург (17), Р.Н.Ловен (16), Колдинг (14), Киелце (13) и Пари Сен Жермен (13). Секако, допрва ќе се разгоре борбата за уште подобар пласман.

mozm da mu cestitam na lino za taktikite za izmenite za se najmnogu se raduvam za nikola mitrevski ,mozeb si dobivme golman za reprezentacijata vo narednite 10 g

Бев на утакмицата. Најпрвин тргна да ги дели, потоа се накурчи со Вугринец и тргна по него, едвај го задржаа. Господ знае што све не изнапцу Лазаров :)

Пишав за Лазаров и во темата за ЛШ што е. Разбирам јас професионализам, ама ако памтите кога играше Металург со Барса таму
кај беше најдобар стрелец кај Барса (а воедно и на натпреварот) , памтам и како се радуваше на некои голови, несвојствено за разликата
која ја имаа во моментот, и фактот дека на другата страна играа негови колеги од репрезентација, кои во тие моменти беа резултатски понижени. Не ми беше и сеуште не ми е јасно што беше работата.
И без споредби како и Роналдо кога играл против Порто кога дал гол се радувал, исто како што се радувал и Торес кога играше за Ливерпул а го пунеше Реал. Оваа ситуација беше сосема друга.

Согледуваќи ја конкретнава ситуација, се мислам дека има некоја р'чка помеѓу Кире и Металург.

Вугринец како малце да претера во сеирот со Карабатиќ, ама знаејќи го вториов кој провоклатор е , може до некој степен и оправдано е ... си ги дочека своите 5 минути и му се качи на глава :icon_mrgr:. Лазаров требаше да си кулира на страна. Никој не очекуваше од него правда да дели, пошто у жарот можеше сешто да се каже.

Како и да е мерачка победа која ќе ме држи до мај-јуни најмалце :свиркам:. Фала Металург!

NEBO SE OTVORILO U SKOPLJU: BARSA NA KOLENIMA!
Datum:23.02.2014 | Autor:zika.bogdanovic

georgievski_metalurg-600x398.jpg

Najveća pobeda u istoriji makedonskog klupskog rukometa viđena je večeras u Skoplju! Na kolena pred rukometaše Metalurga pala je, do večeras, nepobediva španska Barselona 31:29! U paklenoj atmosferi „Borisa Trajkovskog“, viđena je gotovo igra gol za gol, skopski tim umalo nije prokockao prednost od +5 u 53. minutu, ali je prisebnošću junaka trijumfa, Goceta Georgievskog, pobeda ostala u rukama momaka Line Červara…

Sjajnom partijom stigli su domaći igrači do lepe prednosti sredinom drugog poluvremena. Otkrovenje druge polusezone, posle nekoliko partija u EHF Ligi šampiona, može se reći i u evropskom rukometu, Luka Cindrić, doveo je svoj tim do 25:20 u 50. minutu. Nije se, međutim, predavao katalonski sastav pun super-zvezda.

Raspala se odbrana Metalurga u poslednjih desetak minuta. Lako su Karabatić, Nodesbo i društvo postizali golove, osim kada im se nije ispostavljao odlični Nikola Mitrevski, momak koji je bio odlična alternativa Darku Staniću u jednom delu meča. Kako to obično biva, Nikola Karabatić je preuzeo sve u svoje ruke što se tiče napada svog tima, a Paskval je pokušao da sa dva „flastera“ na Mirkulovskom i Vugrinecu ubije igru momaka Line Červara.

Kada je stala veza Cindrić – Dimovski, stao je i Metalurg, a bez odbrane, Barsa je polako stizala prednost. Na tri i po minuta do kraja, Karabatić je iz kontre smanjio na 28:26.

Novi gol bio je delo Vugrineca za 29:26 na 2:55 do kraja. Ponovo je Karabatić smanjio, a Georgievski doneo novih +3, 120 sekundi pre kraja (30:27). Već posle 20 sekundi napada Barselone, stigao je novi gol Karabatića, kao i isključenje Vugrineca, nakon čega su igrači poleteli u klinč, srećom, bez ozbiljnijeg kontakta.

Pet na šest, Metalurg nije stigao do gola, a Lazarov je to kaznio iz sedmerca za 30:29 na tačno minut pre kraja. U situaciji prave jurnjave na polovini Barselone, Goce Georgievski je pronašao prazan prostor i sa desnog krila savladao Danijela Šarića za veliko slavlje…
http://www.balkan-handball.com/balkan/nebo-se-otvorilo-u-skoplju-barsa-na-kolenima/

Да не знае некој од каде можам да ја спуштам утакмицата само со подобар квалитет?

Последно уредено:
Пишав за Лазаров и во темата за ЛШ што е. Разбирам јас професионализам, ама ако памтите кога играше Металург со Барса таму
кај беше најдобар стрелец кај Барса (а воедно и на натпреварот) , памтам и како се радуваше на некои голови, несвојствено за разликата
која ја имаа во моментот, и фактот дека на другата страна играа негови колеги од репрезентација, кои во тие моменти беа резултатски понижени. Не ми беше и сеуште не ми е јасно што беше работата.
И без споредби како и Роналдо кога играл против Порто кога дал гол се радувал, исто како што се радувал и Торес кога играше за Ливерпул а го пунеше Реал. Оваа ситуација беше сосема друга.

Согледуваќи ја конкретнава ситуација, се мислам дека има некоја р'чка помеѓу Кире и Металург.

Вугринец како малце да претера во сеирот со Карабатиќ, ама знаејќи го вториов кој провоклатор е , може до некој степен и оправдано е ... си ги дочека своите 5 минути и му се качи на глава :icon_mrgr:. Лазаров требаше да си кулира на страна. Никој не очекуваше од него правда да дели, пошто у жарот можеше сешто да се каже.

Како и да е мерачка победа која ќе ме држи до мај-јуни најмалце :свиркам:. Фала Металург!

И тука ќе ти пишам. Сите македонци во Металург треба да плачат, зошто Кире изгуби?
Многу ти е глупа констатацијата.

Толку ти е глупа што ја споредуваш ситуацијата Торес-Реал Мадрид....а тој уствари пред да дојде во Ливерпул играше во неговиот градски ривал Атлетико.

Кире е професионалец, како и секој и има целосно право да се радува против секој клуб, евентуално ако не е негов поранешен (вчера, Џонџо Шелви против Ливерпул).
Металург е само македонски клуб во кој играат негови сонародници, да ама тоа е клубско натпреварување.

Имал колеги од репрезентација....и што?

Според логиката и ниеден ракометар од репрезентација не треба да се радува на гол против Барса пошо таму игра Кире нивниот колега од репрезентација.

Ама ај....

Според логиката и ниеден ракометар од репрезентација не треба да се радува на гол против Барса пошо таму игра Кире нивниот колега од репрезентација.

Ама ај....

Па тоа и пишав, сега треба цела македонија да плаче, зошто Кире изгуби...поготово македонците што играат во Металург. Им ја скинаа серијата, сега сите на плачење.
Балотели ако даде гол против Јуве, не треба да се радува, пошто Буфон му е колега...нема смисла :D

Аууууууууу колку беше добро да се видат на крајот како плачат малиот карабатиќ, тој гнасата мајмун сореиндо, па и лазаров ;) така за таа педерска барселона.Браво Металург и џабе ако се вадат дека не им била важна утакмицата сакаа да победат и тоа како сега им е тешко на педерите.

И тука ќе ти пишам. Сите македонци во Металург треба да плачат, зошто Кире изгуби?
Многу ти е глупа констатацијата.

Толку ти е глупа што ја споредуваш ситуацијата Торес-Реал Мадрид....а тој уствари пред да дојде во Ливерпул играше во неговиот градски ривал Атлетико.

Кире е професионалец, како и секој и има целосно право да се радува против секој клуб, евентуално ако не е негов поранешен (вчера, Џонџо Шелви против Ливерпул).
Металург е само македонски клуб во кој играат негови сонародници, да ама тоа е клубско натпреварување.

Абе баш сегде ме пратиш ти мене а?:) Да не ме имаш ставено на "alert" кога постирам? :)

Стојам позади мојот став 100%. Ако за тебе е глупа констатација, за мене е глупо како тоа неможеш да сватиш што е работата.
Иде клуб "топовска храна" , гостува на највероватно најдобриот ракоменет клуб на денешницава. Значи, никој ама баш никој, не се сомневаше во победа на Барселона. Работата беше само, колку разлика. И сега, Кире као еве баш на овој натпревар ќе покажам кој сум што сум? Радување толку? Па добро бе , не видов толку жарт во него на претходново Европско Првенство. Првата кога ги добија ПСЖ во гости, и кога даде неколку голови, не видов толкава драматика во прослава, а го бапнаа тимот што сите го претендираа како нивен најголем конкурент во нашата група а воедно и во лигата.

И оквалификуваш споредби за глупи, а ти самиот не си најпаметен. Торес не играше за Реал, точно. А Кире играше за Металург во Македонија? Работата е во тоа што Торес кога ги сипа Реал, во Реал играа доста репрезентативци, негови колеги, ама не е иста работата бидејќи тука стануваше збор за два гиганта (Реал и Ливерпул), и мање више не се знаеше кој на крај ќе биде победник.
Не се споредувај ти со Шпанија.

И што има сега Кире да го жалат, леба ти? За тоа што игра за најдобриот светски клуб моментално, и што чисто случајно се случи да изгубат во Скопје, а што највероватно нема да има никаква импликација за на крај да ја освојат Лига на Шампиони?

Императив е да се победи Барселона секаде и во секое време за секој тим, посебно во ваков состав.

Човеку :)

Радување не значи непочтиување. Тоа е одлика на големите, на победниците. Со тоа си дава мотив зошто реално не треба да го боли цеф дали Металург ќе бидат поразени со 1 или 25 гола. Може да му биде драго дека поминале и Вардар и Металург ама реално, дали игра против нив или против Кил, него му е сеедно, како и на секој професионалец.

Не сфаќам како можеш да му замериш зошто се радувал или давал многу голови против неговите колеги :D

Човеку :)

Радување не значи непочтиување. Тоа е одлика на големите, на победниците. Со тоа си дава мотив зошто реално не треба да го боли цеф дали Металург ќе бидат поразени со 1 или 25 гола. Може да му биде драго дека поминале и Вардар и Металург ама реално, дали игра против нив или против Кил, него му е сеедно, како и на секој професионалец.

Не сфаќам како можеш да му замериш зошто се радувал или давал многу голови против неговите колеги :D

Причини има. И ти кажав го разбирам професионалниот елемент, ама ова беше нешто повеќе. Живи да бидеме, ќе видиме.
Не ме чуди и ваквата постапка од другите играчи на Металург спрема него, на вчерашниот инцидент.

Причини има. И ти кажав го разбирам професионалниот елемент, ама ова беше нешто повеќе. Живи да бидеме, ќе видиме.
Не ме чуди и ваквата постапка од другите играчи на Металург спрема него, на вчерашниот инцидент.

Каква постапка имаа другите играчи? Јас видов само Вугринец дека се кошкаше со него, пошто реално Вугринец е сељачина, исто како што е и Карабатиќ.

На крај краева, ако пратиш спорт, ако гледаш...сигурно имаш наидено на милион вакви ситуации во еве фудбалскиот свет. Еден од најактуелизираните натани е Роналдо-Руни и црвениот картон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom