Sungerot Bob
Живеј го животот
- Член од
- 7 август 2012
- Мислења
- 32.391
- Поени од реакции
- 36.508
Како ми се оди......
Ти губашЌе гледам на телевизија, немам намера да одам иако живеам во Струмица. И онака ништо не може да се види во живо, многу голема гужва е.
И исто така немам намера да се маскирам.
На крај, тоа е само уште еден пагански обичај.
Ги има низ фејсбук страните на самите кафичи... ако не си од Струмица кажи, ќе ти пратам линкови од сите страни.Дечки, сите понуди низ локаливе за у Сабота ги има некаде?
И ако може подетални информации за доле, под плоштадот (паркингот), как шо ќе биде... резервации исто дали има?
Дај постирај линк тука и јас сакам да видам што има по кафичите/дискотеките за 1 Март. Тоа нема да има место јасно ми е, све ќе е резервирано, али пак сакам да видам.Ги има низ фејсбук страните на самите кафичи... ако не си од Струмица кажи, ќе ти пратам линкови од сите страни.
Тоа прашува ли се, може ли без маски на улиците да има карневал?А низ улиците ќе има нешто и каде поточно(зборам за главната вечер, 1 Март)? Или само по дискотеките и кафичите?
И до колку сабајлето трае тоа? И зошто нигде немаше маски кога бев сега викендов? Во Џордан влагам и три ипол маски и све за женски. По бутиците сите бев нигде нема. Прашав во еден дуќан во чаршијата и таа ми вика дека само во Џордан имало. На друго место нема. Вие маскенбал правите а маски немате за продавање, што маскенбал ќе е тоа?Тоа прашува ли се, може ли без маски на улиците да има карневал?
http://strumicadenes.mk/programa-za-strumickiot-karneval-2014/
http://www.strumicanet.com/index.php/strumica/item/95-strumichkiot-karneval-na-1-mart
Главната карневалска вечер или како што велат организаторите, Интернационалната карневалска вечер, ќе се одржи во сабота, започнувајќи од 17:00 часот.
Маските најчесто се рачна изработка или се шијат по нарачка. Нема да е интересно ако сите купат и 90% се маскирани исто. Идејата и креативноста се најбитни.И до колку сабајлето трае тоа? И зошто нигде немаше маски кога бев сега викендов? Во Џордан влагам и три ипол маски и све за женски. По бутиците сите бев нигде нема. Прашав во еден дуќан во чаршијата и таа ми вика дека само во Џордан имало. На друго место нема. Вие маскенбал правите а маски немате за продавање, што маскенбал ќе е тоа?
Ете веќе ѓи пратиле )Ги има низ фејсбук страните на самите кафичи... ако не си од Струмица кажи, ќе ти пратам линкови од сите страни.
Колко шо знам, Боро Чорба ќе бил. Ама не ме фајки за збор. Така ми кажа едно другарче, демек ќе работил таа вечер там...Ете веќе ѓи пратиле )
Ако имате инфо долу, кај паркингот (под плоштадот), кажувајте