Струмички карневал

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
http://forum.kajgana.com/threads/Струмички-карневал.7690/page-54
Ќе гледам на телевизија, немам намера да одам иако живеам во Струмица. И онака ништо не може да се види во живо, многу голема гужва е.
И исто така немам намера да се маскирам.
На крај, тоа е само уште еден пагански обичај.
Ти губаш :D

Последно уредено:
Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Од една работа зависи најмногу , времето . Се најавува дожд и свежо време , што е мизерија за филингот на овој настан, ако е умерено сончево дента, чисто вечерта нема промашај ќе имате вистински провод, убавината на карневалите не е да се набутате у некој бар и да зензате како ретардоси, демек маскиран сум никој не ме знае :LOL: , убавина е низ корзото да се изопиете , на фак ју идеално, да заглавите у дворот на гимназијата, у паркот, да изедете 2-3 сенвичи со скара од тие тезгите, да испиете неколку лименки од 50денари от тезгите.. баталете барови и дискотеки тоа е за незналици :). Убав Помин

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Дечки, сите понуди низ локаливе за у Сабота ги има некаде?

И ако може подетални информации за доле, под плоштадот (паркингот), как шо ќе биде... резервации исто дали има?

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Дечки, сите понуди низ локаливе за у Сабота ги има некаде?

И ако може подетални информации за доле, под плоштадот (паркингот), как шо ќе биде... резервации исто дали има?
Ги има низ фејсбук страните на самите кафичи... ако не си од Струмица кажи, ќе ти пратам линкови од сите страни.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Бев сега викендов да барам маски целосни за Карневалот и нигде не најдов. Ебати градот. :mad:
Иначе јас ќе идам, ама нема да се маскирам немам маска.[DOUBLEPOST=1393239404][/DOUBLEPOST]
Ги има низ фејсбук страните на самите кафичи... ако не си од Струмица кажи, ќе ти пратам линкови од сите страни.
Дај постирај линк тука и јас сакам да видам што има по кафичите/дискотеките за 1 Март. Тоа нема да има место јасно ми е, све ќе е резервирано, али пак сакам да видам.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
А низ улиците ќе има нешто и каде поточно(зборам за главната вечер, 1 Март)? Или само по дискотеките и кафичите?

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
А низ улиците ќе има нешто и каде поточно(зборам за главната вечер, 1 Март)? Или само по дискотеките и кафичите?
Тоа прашува ли се, може ли без маски на улиците да има карневал? :D

http://strumicadenes.mk/programa-za-strumickiot-karneval-2014/
http://www.strumicanet.com/index.php/strumica/item/95-strumichkiot-karneval-na-1-mart

Главната карневалска вечер или како што велат организаторите, Интернационалната карневалска вечер, ќе се одржи во сабота, започнувајќи од 17:00 часот.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Тоа прашува ли се, може ли без маски на улиците да има карневал? :D

http://strumicadenes.mk/programa-za-strumickiot-karneval-2014/
http://www.strumicanet.com/index.php/strumica/item/95-strumichkiot-karneval-na-1-mart

Главната карневалска вечер или како што велат организаторите, Интернационалната карневалска вечер, ќе се одржи во сабота, започнувајќи од 17:00 часот.
И до колку сабајлето трае тоа? И зошто нигде немаше маски кога бев сега викендов? :mad::mad::mad: Во Џордан влагам и три ипол маски и све за женски. По бутиците сите бев нигде нема. Прашав во еден дуќан во чаршијата и таа ми вика дека само во Џордан имало. На друго место нема. Вие маскенбал правите а маски немате за продавање, што маскенбал ќе е тоа? :mad:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
И до колку сабајлето трае тоа? И зошто нигде немаше маски кога бев сега викендов? :mad::mad::mad: Во Џордан влагам и три ипол маски и све за женски. По бутиците сите бев нигде нема. Прашав во еден дуќан во чаршијата и таа ми вика дека само во Џордан имало. На друго место нема. Вие маскенбал правите а маски немате за продавање, што маскенбал ќе е тоа? :mad:
Маските најчесто се рачна изработка или се шијат по нарачка. Нема да е интересно ако сите купат и 90% се маскирани исто. Идејата и креативноста се најбитни.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Ете веќе ѓи пратиле :))

Ако имате инфо долу, кај паркингот (под плоштадот), кажувајте :D

UNKNOWN_ARTIST

Blue is the colour!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
892
Поени од реакции
555
Ете веќе ѓи пратиле :))

Ако имате инфо долу, кај паркингот (под плоштадот), кажувајте :D
Колко шо знам, Боро Чорба ќе бил. Ама не ме фајки за збор. Така ми кажа едно другарче, демек ќе работил таа вечер там...

Kajgana Shop

На врв Bottom