Предности и слабости на восокот за коса?

• Креатор на темата Креатор на темата Usher$
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Епа вака сакам да знам и ме интересира колку се точни муабетите дека восокот за коса ја храни а не и штети истата ..
Нема некоја тема во која се опишува што и како, сакам а неможам да се информирам со некој по упатен како делува восокот и дали може да има негативни ефекти( опаѓање на коса) и слично...

Веќе долго време користам восок за кога и навистина е далеку подобро од гел или пак лак за коса...друга работа пример од сабајле ако ставиш восок за на работа или пак школо откако ќе ставиш и после кога ќе се вратиш дома одма на миење инаку може да заличиш како да имаш ставено брилијант на косата :icon_lol:

Восоци, гелови, крем-гелови и лакови користам од кога знам за себе шо се вика и можам да ти кажам дека како што времето поминува се повеќе и повеќе коса ми расте :D

Точно е дека не се штетни за косата, а за она дека ти ја мрси имаш од оние што не и даваат сјај туку се мат, и нема потреба од миење секој ден. Сеа има разлика од восок до восок, и зависи колкава ти е косата, мене оти горе ми е голема тешко ја држи на едно место и треба повеќе да ставам, ама па и зависи квалитетот на восокот, оние што се по 160 ден. се тапа.

Веќе долго време користам восок за кога и навистина е далеку подобро од гел или пак лак за коса...друга работа пример од сабајле ако ставиш восок за на работа или пак школо откако ќе ставиш и после кога ќе се вратиш дома одма на миење инаку може да заличиш како да имаш ставено брилијант на косата :icon_lol:

Zavisi od vosokot, ako e subrina crveniot da, no ako e suv ko od fa crno/siviot, i znaes so malku da se sredis.. nemas gajle.

Подобар е од гелот и лакот за коса, но јас не би користел... сепак не е нешто природно :)

Подобар е од гелот и лакот за коса, но јас не би користел... сепак не е нешто природно :)

За тебе нешто природно

rs_560x415-131104124556-1024.theres-something-about-mary-hair-gel-diaz.jpg

Кај мене е Тафт 200 денари го купив плаво со портокалово е... Creative Look 75мл сепак не се шута фирма..

Предложете некој по скап ? по убав? сув со не мрси коса?

Веќе може една година го користам тој од Taft 190 денари црн со граово кутиче, убав е и ја држи косата на место али единствен проблем е што после тоа косата е мрсна, а не ставам многу од него. Како и да е подобар е од гелот, не во цврстина туку во заштита на косата, не планирам да го менувам, добар ми е.

Кај мене е Тафт 200 денари го купив плаво со портокалово е... Creative Look 75мл сепак не се шута фирма..

Предложете некој по скап ? по убав? сув со не мрси коса?

Од восок само oвој ми се погоди, ама и тој ја прави мрсна. Пробај го ова, мат финиш и повеќе ја држи косата за разлика од восокот.

Од восок само oвој ми се погоди, ама и тој ја прави мрсна. Пробај го ова, мат финиш и повеќе ја држи косата за разлика од восокот.

Ама сакам стрикно восок, оти нели не и штети на косата... а мене ми паѓаше едно време многу лакови ставав... сеа помалце паѓа но ..

Глеам спомнувате мат восок сув, каде има таков?
У принцип ми треба слично на овој производ

yKHtJBs.jpg

Gravity defying texture, with a “Sea-Salt” (ultra-matte) finish is one of the most common hairstyles achieved with Quicksand, although the product is versatile enough to create numerous edgy looks with massive volume and texture. Quicksand can also be used sparingly as a dry shampoo for absorbing excess oil on the hair and scalp or for providing great lift for second day hair when applied directly to the roots.

yKHtJBs.jpg

Gravity defying texture, with a “Sea-Salt” (ultra-matte) finish is one of the most common hairstyles achieved with Quicksand, although the product is versatile enough to create numerous edgy looks with massive volume and texture. Quicksand can also be used sparingly as a dry shampoo for absorbing excess oil on the hair and scalp or for providing great lift for second day hair when applied directly to the roots.

А шо е ова ?

yKHtJBs.jpg

И јас барав такви производи ама не успеав да најдам, само онлајн може да нарачаш Hanz de Fuko или Gold Digger by Vilain, тие на јутуб највеќе ги форсираат. Наредна недела мислам да земам вакво
qwoVKY0.jpg

би требало да го дава истиот резултат како овие споменатите. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom