Фан Клуб: Вардар

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Кој не би сакал бе брат, јас,ти,секој би сакал да биде тренер на вардар и да го почуствува оној елан дека го водиш својот омилен клуб :D
Епа полагај за лиценци за тренер, земи ја таа про лиценцата, па ќе ургираме кај Самсоненко да те стават за тренер. :)

Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
Ѓоко Хаџиевски го начекав во спортска емисија на ТВ Сонце, она што неколкупати го истакна е дека приоритет е што побрзо да се најде локација и да се почне со изградба на спортскиот комплекс и конечно ФК Вардар да си добие свој дом, го спомна болниот факт: Може еднинствен тим во светот каде од своето основање до денденес нема свој дом и трофејна сала и сите придружни елементи за да може Вардар да биде вистински клуб.:place:. Потоа напомена дека најголем акцент ќе биде ставен на младинските категории, ќе направеле своја скаут мрежа за низ Македонија и да го собирале најдоброто од Македонија, меѓудругото се пофали дека веќе добиле покана од Фудбалскиот сојуз на Србија за категоријата на играчи до 14 години да учествуваат во јуни на силен турнир каде ќе бидат екипите на Звезда, Партизан, Динамо Загреб и уште некои други.
Секако не спомна и нас, најверните, дека Вардар без Комити не е Вардар, кажа се најдобро за групата, но и јавно повика, групата да се обедини и да се врати на Запад. Спомна дека и со останатите легенди на Вардар е контактирано и дека нема да бидат заборавени, управата ќе се обидела да бидат директно или индиректно вклучени во работата на клубот. Навистина ме импресионираше со која посветеност е новава управа и како што рече он, само трпение, бидејќи ги чека многу работа за да се надоместат некои работи што се испуштени во минатото.

Ф

Флеш

Гостин
Ѓоко Хаџиевски го начекав во спортска емисија на ТВ Сонце, она што неколкупати го истакна е дека приоритет е што побрзо да се најде локација и да се почне со изградба на спортскиот комплекс и конечно ФК Вардар да си добие свој дом, го спомна болниот факт: Може еднинствен тим во светот каде од своето основање до денденес нема свој дом и трофејна сала и сите придружни елементи за да може Вардар да биде вистински клуб.:place:. Потоа напомена дека најголем акцент ќе биде ставен на младинските категории, ќе направеле своја скаут мрежа за низ Македонија и да го собирале најдоброто од Македонија, меѓудругото се пофали дека веќе добиле покана од Фудбалскиот сојуз на Србија за категоријата на играчи до 14 години да учествуваат во јуни на силен турнир каде ќе бидат екипите на Звезда, Партизан, Динамо Загреб и уште некои други.
Секако не спомна и нас, најверните, дека Вардар без Комити не е Вардар, кажа се најдобро за групата, но и јавно повика, групата да се обедини и да се врати на Запад. Спомна дека и со останатите легенди на Вардар е контактирано и дека нема да бидат заборавени, управата ќе се обидела да бидат директно или индиректно вклучени во работата на клубот. Навистина ме импресионираше со која посветеност е новава управа и како што рече он, само трпение, бидејќи ги чека многу работа за да се надоместат некои работи што се испуштени во минатото.
Да не е со Једиковски,оној новинарот ?! малку што има проблеми со зборување :LOL: уф како промашив , има навистина добри емисии,се труди за разлика од другите телевизии .... аман,аман .... :(

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Како имате нерви да се замарате толко со клуб како Вардар никогаш нема да ми биде јасно...
Ајде некој ќе каже љубов...ама ова веќе не е љубов,ова е мазохизам.
Ниту успех имал некогаш ниту има,а перспективата е таква што предскажува дека никогаш и нема да има.
Па после некој ќе каже атмосфера бе брааааат...каква црна атмосфера,со 50 души просек на натпревар.

Не ви се мешам,само сакам ова да го потенцирам,јас одавна сум дигнал раце од суштеството наречено фудбал во Македонија.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Како имате нерви да се замарате толко со клуб како Вардар никогаш нема да ми биде јасно...
Ниту успех имал некогаш ниту има,а перспективата е таква што предскажува дека никогаш и нема да има.
Па после некој ќе каже атмосфера бе брааааат...каква црна атмосфера,со 50 души просек на натпревар.

Не ви се мешам,само сакам ова да го потенцирам,јас одавна сум дигнал раце од суштеството наречено фудбал во Македонија.
Ај бе не го поти, иди гледај си Барса, фаќај шема утре во кладилница, дај боже од таму никад да не дигнеш раце.

Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
Да не е со Једиковски,оној новинарот ?! малку што има проблеми со зборување :LOL: уф како промашив , има навистина добри емисии,се труди за разлика од другите телевизии .... аман,аман .... :(
Не знам точно како се викаше, но често некој од Вардар е таму гостин, претходно Милевски неколкупати има гостувано и некои од играчите, плус имаше јавувања во живо, се јави некој пациент од Тетово и го праша Ѓоко, зашто Герасимовски бил избркан како тренер од младинските категории, а тоа е периодот кога беше хаос во клубот и Ѓоко не беше во Македонија.:pos: секако се фатија за темата што е проблемот помеѓу него и Андон, но Ѓоко не сакаше многу да коментира. Горе доле интересна емисија, иако би сакал да ги гледам некои од нашиве на појакиве тв.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.414

100% прв си дошол на стадион кога Вардар играл со Бате.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087

Како тебе има такви многу што кренале раце не само од фудбалот во Македонија, туку и од Македонија.
Јбг ама историјата говори дека на следниот прв подем и успех, таквите одеднаш се враќаат од никаде, и се прават најголеми Вардарци, и ќе кажуваат за некој дека се хулигани и што ти ја знам.
Јас се чуствувам горд кога гледам како сите околу мене се караат за Барса, Манчесетер, Реал, Милан, одлаечени илјадници км од самите клубови, максимум што би можеле да си дозовлат да ги гледаат тие клубови во живо е 2-3 пати, а никој не ги ебе ни 2% од тие клубови овие навивачи, нити можат да издејстуваат нешто доколку не се работи правилно во клубот. Е за разлика од нив, јас Вардар можам да си дозволам секој тренинг да го гледам, во Вардар се слуша и мојот глас, како најзагирежни за клубот, на Вардар му помагам колку толку со плаќањето карти. Сеа кога ќе има фан шоп и со купувањето од тој фан шоп. Во Вардар кога некој не правилно работи можам да изреагирам и да му посочам, па дури и мењавање на таа особаод функцијата.
Ако Вардар немал успех, не знам кој имал од Макеоднија, ако Вардар нема традиција и историја не знам кој има. Едно да ти кажам, во последно време во Македонија новинарчињата наши ги прават брендови сите клубови што ќе им ги напунат џебџичањата, ама тие колку и да плаќаат едно не можат да купат историјата што ја има Вардар, а ниеден клуб, било ракомет, кошарка, одбојка не се ни приближно колку ФК Вардар, за сите тие брендови, ФК Вардар е институција. А ако додаеш и историјата како СД тогаш уште поголем станува тежината на името Вардар во македонскиот спорт.
И ова за крај да ти го кажам, тоа што вие го гледате на телевизија, ние си го живееме тука, може не е тој квалитет на фудбалот како тој на тв, ама страста е иста, како вие што ги слушате тие воздишки во решавачаките моменти кога ќе се промаши шанса, така ние ги имаме осетено во живо, како вие што гледате како се радуваат во 90+ мин за гол на омилениот тим, така ние тука се радуваме. Јас одам за Вардар, не за квалитетот на фудбал. Квалитетот некад е подобар некад е послаб, ама мене не ми е толку битно тоа, битно Вардар да победува.

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
100% прв си дошол на стадион кога Вардар играл со Бате.
Вардар-Бате имаше 5% навијачи на Вардар,останатото се од сортата која го доживува тоа како да игра репрезентација.
Ние сме толку мали и мобилни како народ што Вардар е еден вид клубска репрезентација ако може така да се каже.
Само што Македонија-МАКЕДОНИЈА беше заменето со Вардар-ВАРДАР.

Последно уредено:

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Вардар-Бате имаше 5% навијачи на Вардар,останатото се од сортата која го доживува тоа како да игра репрезентација.
Ние сме толку мали и мобилни како народ што Вардар е еден вид клубска репрезентација ако може така да се каже.
Ти стварно не си арен. Ако имаш нешто паметно да кажеш кажи, ако не те молам не ја труј темава со глупости

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
А зошто тоа Македонија-МАКЕДОНИЈА не беше заменето со Турново-ТУРНОВО на Турново - Хајдук ? Нели сме мали и мобилни како народ ..

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
А зошто тоа Македонија-МАКЕДОНИЈА не беше заменето со Турново-ТУРНОВО на Турново - Хајдук ? Нели сме мали и мобилни како народ ..
Затоа што Скопје е Македонија,затоа што Вардар е се фудбалско во Македонија.
Просто може да се докаже ова што го зборам ако се видеше дека 95% от луѓето не носеа никакви навивачки реквизити со емблем на Вардар,ни шал,ни капче,ни маица,ни дрес ни ништо.
На пример на Работнички-Ливерпул беше исто полн стадион,но Работнички неможе да се мери со Вардар,па затоа викаа Македонија-МАКЕДОНИЈА.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Затоа што Скопје е Македонија,затоа што Вардар е се фудбалско во Македонија.

Просто може да се докаже ова што го зборам ако се видеше дека 95% от луѓето не носеа никакви навивачки реквизити со емблем на Вардар,ни шал,ни капче,ни маица,ни дрес ни ништо.
Тука си грешка. Јас бев на север и имаше многу луѓе што имаа реквизити од Вардар.

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Како тебе има такви многу што кренале раце не само од фудбалот во Македонија, туку и од Македонија.
Јбг ама историјата говори дека на следниот прв подем и успех, таквите одеднаш се враќаат од никаде, и се прават најголеми Вардарци, и ќе кажуваат за некој дека се хулигани и што ти ја знам.
Јас се чуствувам горд кога гледам како сите околу мене се караат за Барса, Манчесетер, Реал, Милан, одлаечени илјадници км од самите клубови, максимум што би можеле да си дозовлат да ги гледаат тие клубови во живо е 2-3 пати, а никој не ги ебе ни 2% од тие клубови овие навивачи, нити можат да издејстуваат нешто доколку не се работи правилно во клубот. Е за разлика од нив, јас Вардар можам да си дозволам секој тренинг да го гледам, во Вардар се слуша и мојот глас, како најзагирежни за клубот, на Вардар му помагам колку толку со плаќањето карти. Сеа кога ќе има фан шоп и со купувањето од тој фан шоп. Во Вардар кога некој не правилно работи можам да изреагирам и да му посочам, па дури и мењавање на таа особаод функцијата.
Ако Вардар немал успех, не знам кој имал од Макеоднија, ако Вардар нема традиција и историја не знам кој има. Едно да ти кажам, во последно време во Македонија новинарчињата наши ги прават брендови сите клубови што ќе им ги напунат џебџичањата, ама тие колку и да плаќаат едно не можат да купат историјата што ја има Вардар, а ниеден клуб, било ракомет, кошарка, одбојка не се ни приближно колку ФК Вардар, за сите тие брендови, ФК Вардар е институција. А ако додаеш и историјата како СД тогаш уште поголем станува тежината на името Вардар во македонскиот спорт.
И ова за крај да ти го кажам, тоа што вие го гледате на телевизија, ние си го живееме тука, може не е тој квалитет на фудбалот како тој на тв, ама страста е иста, како вие што ги слушате тие воздишки во решавачаките моменти кога ќе се промаши шанса, така ние ги во 90+ мин за гол на омилениот тим, така ние тука се радуваме. Јас одам за Вардар, не за квалитетот на фудбал. Квалитетот некад е подобар некад е послаб, ама мене не ми е толку битно тоа, битно Вардар да победува.
Ја од 90'тите сум идел на Вардар и ти сега ми расправаш што е Вардар и кој дигнал раце од Македонија.
Кажувам дека клубскиот фудбал во Македонија е загубена кауза,Вардар е скопски клуб,локал патриотизам,ама константно да си дно не се трпи,барем еднаш да пркнеше за последниве 25 години со некој подвиг,но овде не се гледа перспектива и тоа е стартната точка на мазохизмот.Јас и вие кои идете неможам тоа да го разберам на друг начин освен малку да се наполнат батерии,да се испразниш од стрес,нервози...сигурно има и по некој фанатик на фанатиците.

Kajgana Shop

На врв Bottom