НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Има излезено снимка за вчерашниот натпревар ? Ако има некој линк да ми прати

veuSJh.gif

3830edae6785ba4cf14e72442f4c5d84.gif

Вчера се комплетираше трејдот помеѓу Нетс и Кингс, Нетс го добиваат Маркус Торнтон, а Кингс го добиваат Џет и Реџи Еванс.
Исто така Лејкерс го трејдуваа Стив Блејк за Кент Бејзмор и Маршон Брукс. win-win за двете екипи според мене.
Инаку Блејк дошол на загревањето но на полувреме му кажале дека е трејдуван и го веднаш напуштил Стејплс.

Последно уредено:
Spencer Hawes трејдан во Кливленд за Earl Clark + Henry Sims + 2 Пика од втората рунда во драфтот во 2014 (едниот од нив е веројатно од Орландо).

Последно уредено:
Уште 3ипол саати до дедлајнот нз колку следите за да не се замарате со линкови пуштете го твитерот на Marc Stein https://twitter.com/ESPNSteinLine он известува константно. Мене ми е само Рондо да не го пратат во Хјустон.[DOUBLEPOST=1392913773][/DOUBLEPOST]
Оваа година како фан Бостон очекувам лоша сезона после ремонтот што го направија летово,но пред се заради заминувањето на Док Риверс.На почетокот не ми се допаѓаше идејата за трејд на Пирс,Гарнет и Тери (особено првиов бидејќи цела своја кариера ја помина во зелениот дрес,и заслужи да ја заврши кариерата тука)но според мене Ејџ одбра право време за ремонт,ако се знае дека пред нас претстои еден од најдобрите драфтови во последните 10 години,па очекувам да се оди на слаба сезона за да се обезбеди подобра позиција на драфтот.Мене како фан не би ми сметало да се жртвува една сезона за да се обезбеди подобри пикови,а знаеме дека од овој драфт се очекува многу одлични играчи.

За титулата главен фаворит се нормално бранителите на титулата Мајами кој оваа година се засилија со Бизли и Оден,вториов може да биде големо засилување на "жешките" ако тоа му го дозволат колената кој го спречија да направи одлична кариера,а првиов е талентиран и ако не прави проблеми може да биде битна алка во тимот на Хит.

Втор кандидат за титула се Спарс кој се како виното колку се постари толку се подобри предводени од по мене најдобриот тренер на сите времиња Поповиќ.Други фаворити се секако Охлахома,Бруклин,Њу Јорк и Хјустон.
Ти моли се Рондо да не ви отиде има шпекулации за можен трејд со Хјустон за Челндер, ако ви отиде и Рондо може комотно со мзт да се натпреварувате

Уште 3ипол саати до дедлајнот нз колку следите за да не се замарате со линкови пуштете го твитерот на Marc Stein https://twitter.com/ESPNSteinLine он известува константно. Мене ми е само Рондо да не го пратат во Хјустон.[DOUBLEPOST=1392913773][/DOUBLEPOST]
Ти моли се Рондо да не ви отиде има шпекулации за можен трејд со Хјустон за Челндер, ако ви отиде и Рондо може комотно со мзт да се натпреварувате

Исто и овие

https://twitter.com/WojYahooNBA
https://twitter.com/KBergCBS

Indiana has traded Danny Granger to the 76ers for Evan Turner and Lavoy Allen, league sources tell Yahoo.

Најверојатно има драфт пик за Филаделфија, само прашање е каков....

Всушност Филаделфија направи еден куп трејдови денес и треба време да излези се на виделина. Минимум 4 трејда направија...

Вака од прва, Филаделфија ми делува само како попатна станица за Granger. Ќе биде повторно трејдуван на лето или и следната сезона ќе игра за Филаделфија ?

Всушност Филаделфија направи еден куп трејдови денес и треба време да излези се на виделина. Минимум 4 трејда направија...
9 пикови од втора рунда имат сиксерси моментално :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom