- Член од
- 30 април 2013
- Мислења
- 674
- Поени од реакции
- 1.294
НЕ! Значи за тоа и пишував во првиот пост. Требаше да направат измена на законот. Барем така највија. Дека овој пат ќе ги опфаќа сите стечајци, и тие со 25год + раб. стаж, и тие што вкупно имаат бенифициран и работен стаж од мин 25год. Тие не направија ништо само го продолжија временскиот период во кој стечајците добиле нели отказ не по своја вина. Пред тоа важеше за тие до 2004г фирми што се затвориле, а биле претежно во државна сопственост, а сега е и за фирмите до 31.12.13 кои кога биле ликвидирани биле мин 51% во државна сопственост. Во однос на стажот не изменија ништо. Значи повторно не ги фаќа овие што немаат мин 25 год само работен стаж. Со други зборови, мајка ти и мајка ми и уште некаде околу 6000 лица отишле у к****. Сега се оставени на милоста на другите се до пензија.Не ми е јасно мене тоа. Мајка ми има 24 год + 2 години под завод значи вкупно 26 години. Со стариот закон не и ги рачунаа тие 2 год под завод. Сеа со новиот дали влагаат тие 2 год од завод, не сум упатен многу али највероватно не влегаат
Последно уредено: