Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби е веќе одговорено, но да не барам по постовите. Ме боли заб на ладно и топло. Болката не е долготрајна, но е непријатна. Отидов на заболекар, прво милеа дека е џеб, малце ми ги зачисти забите, но болката не помогна. Повторно отидов, па друга заболекарка ми ја промени пломбата, рече дека малку е подрасипан под неа, но дека нема длабинска расипаност. Но ево повторно ме боли. Не е проблем да ја издржам болката, но ми е повеќе страв да не има процес некаде длабоко, и да немам понатака проблем. Дали е можено забот да е здрав, а сепак да боли на топло/ладно?

Можеби е веќе одговорено, но да не барам по постовите. Ме боли заб на ладно и топло. Болката не е долготрајна, но е непријатна. Отидов на заболекар, прво милеа дека е џеб, малце ми ги зачисти забите, но болката не помогна. Повторно отидов, па друга заболекарка ми ја промени пломбата, рече дека малку е подрасипан под неа, но дека нема длабинска расипаност. Но ево повторно ме боли. Не е проблем да ја издржам болката, но ми е повеќе страв да не има процес некаде длабоко, и да немам понатака проблем. Дали е можено забот да е здрав, а сепак да боли на топло/ладно?

Не би требало да те боли ако е здрав, но можи и ти самиот да ја потикнуваш болката односно сеуште да ти е зацртано во главата дека осеќаш болка , односно доколку пиеш нешто ладно очекуваш болка иако нема или премногу е мала. Можно е да е инфицирано , оди кај друг стоматолог да те провери.

Ми расте умник накриво. Ако не прави никакви проблеми, морам ли да го вадам? Мора ли со операција? Боли ли?

МОРА да го извадиш. И јас вадев, 4 умници извадив. Нема гајле не боли, под анестезија ќе бидеш. Но после операцијата само малку потешко ќе збориш и јадеш али ќе ти помине. :D

Правев долна петка но еве деновиве пак почна да ме боли. Не ме боли цело време, само на одредена храна, пример јаболко кога јадам ме пече/пецка тој заб. До што е проблемот?

Правев долна петка но еве деновиве пак почна да ме боли. Не ме боли цело време, само на одредена храна, пример јаболко кога јадам ме пече/пецка тој заб. До што е проблемот?

или не е дочистен скроз кариесот или ти одпаднал некој дел од пломбата па сега кога јадеш го иритира нервот и затоа чувствуваш болка

Кога ќе земеш диплома од факултет.

Иначе мислам од 16 до 26 години, кога созреваш и затоа и се викаат така.

Јоки тоа е кај секого различно.На мене долните умници ми пораснаа после основно,горните година до две покасно. А еве на пример сестра ми ке полни 35 години и абер немаат.Мислам и дека не естрашно воопшто да не пораснат.

На долната вилица најдесно одма до последниот заб осеќам јака болка, вечерва башка откако се вратив од кафана сеа осетив. Пред 2-3 месеци ми кажаа дека можно е да ми искочат крајници, иако кажаа тоа може деси уште утре, а може и коа ќе иам 90 години. Можно е тоа да е работава? Ќе наебам и ја? Нејќам :(
--- надополнето: 16 февруари 2014 во 03:24 ---
Чек ми пројде изгледа.
--- надополнето: 16 февруари 2014 во 03:25 ---
Не, јебига, false alarm, уште боли у пм.

Последно уредено од модератор:
Размислувам за белеење на забите во ординација, де препорачајте некоја ординација, кажете искуство и кач пари би чинело сето тоа

Луѓе дај кажете некој природен начин кој ќе ми помогне при белење на забите. Стварно имам проблем со жолти заби, а редовно ги мијам со лакалут паста и ги поминував со кора од банана оти ми рекоа дека тоа помога, ама сега за сега нема резултати. Сода бикарбона не смеам да користам. Па ако има некој друг трик за белење што го користете слободно споделете.

Луѓе дај кажете некој природен начин кој ќе ми помогне при белење на забите. Стварно имам проблем со жолти заби, а редовно ги мијам со лакалут паста и ги поминував со кора од банана оти ми рекоа дека тоа помога, ама сега за сега нема резултати. Сода бикарбона не смеам да користам. Па ако има некој друг трик за белење што го користете слободно споделете.

Вчера го контактирав Митко Благоевски, 8000 денари третман

Здраво
имам огромен проблем па би сакала да ве прашам за мислење. Горниот прв катник ми е расипан всушност изеден бидејќи имам страв од заболекар не отидов на време и се расипа па така сега стојат само корените , дали може да ги извади заболекар со анестезија бидејќи некаде прочитав дека само со операција може да се отстранат? Фала и позз :)

Јадејки пред малку ми се скрши предниов заб т.е. не ми се скрши ми се откачи буквално цел и сега ми се нишат и висит целиот буквално и најверојатно ке мора да го вадам на заболекар(а можам и сам како е разнишан да дувнам ке летнит).
Ме интересира дали може да се надокнади тој заб пошо и онака во план бев предниве 4ри заба да ги заменам со порцелански пошо ми беа туршија а имам чуено дека мора да имаш од стариот заб за да може да се стават порцеланските.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom