Како може да се рекламира Fan Page со плаќање на фејсбук како иде тоа, каква картичка треба, мастер или виза карт ???
Фала однапред!
интересноНе се глупирај , се е измама
Не се глупирај , се е измама
„20 годишни деликвенти“Може ли некој да ми даде совет како да ја таргетирам вистинската публика, имам страница за деца и родители а ми лајкуваат некои деликвенти 20 годишни што не ми се воопшто целна група, џабе ми го трошат буџетот.
A која возрасна група ја подеси? Или си остави по дифолт?Може ли некој да ми даде совет како да ја таргетирам вистинската публика, имам страница за деца и родители а ми лајкуваат некои деликвенти 20 годишни што не ми се воопшто целна група, џабе ми го трошат буџетот.
13-65 Си мислев тие од 13-14 уште се деца, меѓу тие во 20-тите има и некои млади родители, тие постарите имаат внуци па ќе им покажат.. Али измеѓу има многу што треба да се филтрираат. Или може треба да стеснам ептен, пример само родители од 30-45? Ако постои таква можност само родители да таргетираш.A која возрасна група ја подеси? Или си остави по дифолт?
Може од 13 години па нагоре. Ќе пробам следната кампања подобро да го испитам тоа со областите.„20 годишни деликвенти“
Колку што се сеќавам можеш да избереш години на целната група ама мислам дека нема деца под 18 год.
Треба да најдеш области што се блиску до твојата страна и да одбереш рекламата да им се прикажува на луѓе на кои што им се допаѓаат тие области. На пример ако некој продава патики добро е да избере спорт, фудбал, кошарка...
Во твојот случај веројатно би било: едукација, воспитување...
Ама кој ти е реално таргетот? Децата или родителите? Ако продаваш нешто за деца, таргет ти се родители. Ако нудиш детски содржини, таргет ти се деца.13-65 Си мислев тие од 13-14 уште се деца, меѓу тие во 20-тите има и некои млади родители, тие постарите имаат внуци па ќе им покажат.. Али измеѓу има многу што треба да се филтрираат. Или може треба да стеснам ептен, пример само родители од 30-45? Ако постои таква можност само родители да таргетираш.
Може од 13 години па нагоре. Ќе пробам следната кампања подобро да го испитам тоа со областите.
Фала, добро е тоа со различни промоции, некако цело време ми беше зацртано дека треба во една да опфатам сѐАма кој ти е реално таргетот? Децата или родителите? Ако продаваш нешто за деца, таргет ти се родители. Ако нудиш детски содржини, таргет ти се деца.
Во секој случај, можеш да одиш со различни промоции преку кои еднаш ќе таргетираш деца (13-17), а друг пат родители (30-45 или во зависност од тоа колкави се децата)