just throwing it out there
Леонардо Дикаприо повеќе заслужуваше да земи оскар за The beach отколку сега.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што сте запнале со Ди Каприо да зема Оскар? Оваа улога му е најдалеку за Оскар до сега. Требаше да земе во Грејп најмногу, според мене. А ако земе поради кариерата а не поради самата улога, тури му пепел на самата награда тогаш. Па и да не земе Оскар никогаш, има многу други добри актери кои не земале Оскар никогаш во кариерата. Самуел Л. Џексон, Бил Муреј, Ед Нортон, Ралф Фајнс, Џони Деп, Бред Пит, Харисон Форд а актери како Џон Кјузак, Стив Бушеми, Алан Рикман, Доналд Сатерленд и други не добиле ни номинација во целата своја кариера. Така да...
Е сега и ти го претеруваш.
Улогата т.е неговиот портрет на ликот беше и повеќе од одличен, само што Академијата не дава Оскари на такви ликови.
Метју ќе добие, у реду е. Само не мора за тоа да му се омаловажува глумата у филмот, која сосема заслужено му донесе номинација за Оскар.
just throwing it out there
Сепак не се работи за оскар за најдобар филм, туку за оскар за најдобра главна машка улога, што не зависи толку од квалитетот на филмот, туку од квалитетот на одглуменото. Инаку и за мене филмот беше огромно разочарување, можеби поради веќе преголемите очекувања кои ги имав.Леонардо повеќе заслужил да земе оскар за било кој филм што го снимил од почетокот на кариерата отколку да освои оскар за овој голем куп на гом*а што го пос*аа годинава со ова ѓубре наречено волкот од вол стрит. Кога ќе ми текне само: The beach, Blood diamond, Shutter island, па и Inseptions.... и што ли уште не човече филмишта големи, преголеми.... за на крај(веројатно) да закачи оскар за едно тричасовно ѓубре, без тематика, без смисла без ништо, дури и степенот на комедија не е тој што се стремеле да биде. Ова појќе ми личи на некоја си "wanna be Jim Carrey комедија", а и да не е така бледо бледо.....
Како што се очекуваше, притисоци, медиумска галама, ова она го ввеличеа филмов мислиш којзнае што снимиле, за на крај да испадне едно класично ништо, што се бори за оскар. А и за најдобра машка улога, што е уште потрагично ако се препрочита мини-листата погоре?!
доделувањата се сабота кон недела или недела кон понеделник?