Љубомора Vs. рамнодушност

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Па некој тамам супер звучи, како што го опишав погоре. Да се интересира, не да ме прогонува :)

А за ова второво зависи од болеста :) мислам дека почесто љубомората е од опседнатост со некоја личност, не од грижа за личноста. Не го загрижувашто ќе направам, туку сака да пронајде момент каде јас нешто можеби изоставувам, кријам за да си ја оправда љубомората, бар јас така го имам доживеано. Не беше тоа ооо душо па ја се секурам за тебе дали си океј дали е се во ред, нее, тоа беше шое мори со онаа другарка ти курвата ќе искачаш? Каде? Со кого? Зошто? И после со кој треба да се најдеш? И следниот ден: сигурни беше таму? Те виделе на друго место, кај беше? Зашо м рече ќе идеш со другарка ти аимало и машко? Кој е тој? Зашо ти рече здраво?

crazy like a monkey, happy like new year

Па рамнодушниот нема да те прогонува;)
А дали си помислила дека рамнодушниот не те прогонува и не те испрашува затоа што можеби ти верува и нема потреба да те праша? Дали си помислила дека на пример рамнодушниот цени дека си доволно паметна и дека ке размислиш пред да направиш некоја глупост и дека љубомората е само губење на време,нерви и ресурси и наместо да го губи времето со работи на кои и така реално нема некое влијание решил да го троши на нешто попродуктивно.
А со тоа дека нема да те праша каде си или со кој си. Зошто воопшто би те прашал? И зошто би сакала да те праша. Демек со тоа ке покажи дека се грижи за тебе?
Зошто ти сама не му кажеш каде си или каде ке одиш и пред воопшто да те праша и со тоа да му покажиш дека си зрела личност на која може да му се верува и уште повеќе да ја зацементираш довербата која веќе ја има во тебе.

Па рамнодушниот нема да те прогонува;)
А дали си помислила дека рамнодушниот не те прогонува и не те испрашува затоа што можеби ти верува и нема потреба да те праша? Дали си помислила дека на пример рамнодушниот цени дека си доволно паметна и дека ке размислиш пред да направиш некоја глупост и дека љубомората е само губење на време,нерви и ресурси и наместо да го губи времето со работи на кои и така реално нема некое влијание решил да го троши на нешто попродуктивно.
А со тоа дека нема да те праша каде си или со кој си. Зошто воопшто би те прашал? И зошто би сакала да те праша. Демек со тоа ке покажи дека се грижи за тебе?
Зошто ти сама не му кажеш каде си или каде ке одиш и пред воопшто да те праша и со тоа да му покажиш дека си зрела личност на која може да му се верува и уште повеќе да ја зацементираш довербата која веќе ја има во тебе.
Нормално дека му кажувам, на прашување мислам од типот не сме се виделе вечерта и другиот ден ме прашува и кај беше шо праеше и си прајме муабет како сме си прошле. Ако не сме се виделе и не ме ни праша ќе е премногу еамнодушен некако...незаинтересирано ќе ми делува. Ја ќе си кажувам пак самата што сум правела ама ако не гледам дека се интересира за мене ќе престанам. А што врска е тоа ако не си каживаме се? :)

Нормално дека му кажувам, на прашување мислам од типот не сме се виделе вечерта и другиот ден ме прашува и кај беше шо праеше и си прајме муабет како сме си прошле. Ако не сме се виделе и не ме ни праша ќе е премногу еамнодушен некако...незаинтересирано ќе ми делува. Ја ќе си кажувам пак самата што сум правела ама ако не гледам дека се интересира за мене ќе престанам. А што врска е тоа ако не си каживаме се? :)

Не си ме разбрала добро. Не другиот ден кога ке те праша да му изрецитираш кај си била и што си била, туку пред да одиш да му кажиш и тоа онака без да те праша. И реално зошто мислиш дека било кое машко би го интересирала како си поминала на работа пример и тоа секој ден. Нормално дека ке биди рамнодушен за да прекиниш. А најчесто ке те праша онака колку да те праша. Не очекува реферат и до ситница.
Ако има нешто интересно и што е вредно за спомнување ок, ако не сосме доволно е дека си помина онака просечно.
За болдот. Тоа е многу паметна врска. Некогаш е многу попаметно кога некои работи ете ќе изумиш да ги споменеш. Ете си заборавила на пример. Технички тоа не е ни лажење;)

Не си ме разбрала добро. Не другиот ден кога ке те праша да му изрецитираш кај си била и што си била, туку пред да одиш да му кажиш и тоа онака без да те праша. И реално зошто мислиш дека било кое машко би го интересирала како си поминала на работа пример и тоа секој ден. Нормално дека ке биди рамнодушен за да прекиниш. А најчесто ке те праша онака колку да те праша. Не очекува реферат и до ситница.
Ако има нешто интересно и што е вредно за спомнување ок, ако не сосме доволно е дека си помина онака просечно.
За болдот. Тоа е многу паметна врска. Некогаш е многу попаметно кога некои работи ете ќе изумиш да ги споменеш. Ете си заборавила на пример. Технички тоа не е ни лажење;)

Чекај, ако добро те разбрав, ми викаш да престанам да му кажувсм на дрчкото секоја вечер како сум си поминала на работа? Јас го правам тоа веќе 4 години...а и тој :) ќе си се здосадиме и ќе станеме рамнодушни значи? :)
Иначе да, секогаш му кажувам каде ќе одам што ќе правам....знаеш, живееме заедно и чудно би било само да исчезнам од дома :)

А кажувањето следниот ден не го гледам како рецитирање од а до ш што како било туку тој е мој дечко, пријател, и како што на другарка ми би и раскажала за некое излагање така и на него, БЕЗ да ме праша :)

Абе види има ск разлика у љубомору.Има болна љубомора и онај прифатљива љубомора.Тај фтора зависи од спротивнога партнера,до куде се опушта сс дозволени стфари за кои се праи концензус и сертивикат без да се договориф и двете стране, значи разумно се постављаш у врску, сакаш га ист ефект од друу страну, без правила и забране, сфе до границу,зшто тамо може некад да се чека конвој по пет саата и да се тупка у место на ладно. Сфе док се има поверење ке гу нема овај љубомора. ама тој поверење губи на значење ако партнер се опушта ептен и праи нешто што е контра тј замислен концензус кој викам ти не е договорен него разуман и прифатен од две стране.Наравно дека треа да прашуеш што како кд ке се видите/чуете али чисто онакој од муабетску комуникацију а не за да добиеш целосно инфо за движење и траекторију на понашање на цуру.Ајде ск прдни да виду дали стфарно гра си ела, ајде да гу чују другарку ти да виду дали си куде њума или се кецаш сс кога стигнеш.Значи тој не.Тој е селско срање.Ај сликни да виду дали си тамо. Шпау
Рамнодушност не негативна страна.Ако е објективна,ако е претерана тој значи дека ептен се нема гајле за ништо.Па сто посто ке сакаш барем нешто да знаеш за тфое либе, како си прошло,дали било убаво тамо куде што била бес тебе.А наравно киде, зшто глупо е заради љубомору да браниш ти на некога да иде негде,глупо е уопште нешто да ву браниш.Сама треа да знае што е достојно да се праи а што не.Нека искача куде сака.Сс другарке да, другари да.
Неприфатливо е да искача например сс некога што не га познава или има само чат на фејс и он гу вика на кафе а она искочи сс њега.Тој не иде.Она не треа да прифати такфо нешто а не ја да ву брану.Она треа да знае дека тк нема да сам рамнодушан,како што знае дека не сам љубоморан
Не треа да бидете љубоморни на партнера, не треа да му браниш било што на партнера.Треа да си гу браниш туј врску сс тога партнера, он надворешни влијанија.А тој што си е унутра измеѓу вас може да тече како мед и млеко само ако се има љубаф,разум,доверба

Чекај, ако добро те разбрав, ми викаш да престанам да му кажувсм на дрчкото секоја вечер како сум си поминала на работа? Јас го правам тоа веќе 4 години...а и тој :) ќе си се здосадиме и ќе станеме рамнодушни значи? :)
Иначе да, секогаш му кажувам каде ќе одам што ќе правам....знаеш, живееме заедно и чудно би било само да исчезнам од дома :)

А кажувањето следниот ден не го гледам како рецитирање од а до ш што како било туку тој е мој дечко, пријател, и како што на другарка ми би и раскажала за некое излагање така и на него, БЕЗ да ме праша :)

Што работиш ти толку што е интересно па 4 години секој ден да му кажуваш што се случило. Во MI5 да не работиш. Па и тој.
Џемс Бонд да не е па секој ден на работа му е возбудлив и интересен.
И ако добро те сфатив ти секој ден му кажуваш каде ке одиш и што ке правиш.Значи предвреме му кажуваш? Па тогаш кога и како успева тој да те праша било што кога веќе знае каде си и што ке правиш. Онака да потврди демек ете се интересира.
И твојот дечко не ти е другарка, дечко ти е.

Што работиш ти толку што е интересно па 4 години секој ден да му кажуваш што се случило. Во MI5 да не работиш. Па и тој.
Џемс Бонд да не е па секој ден на работа му е возбудлив и интересен.
И ако добро те сфатив ти секој ден му кажуваш каде ке одиш и што ке правиш.Значи предвреме му кажуваш? Па тогаш кога и како успева тој да те праша било што кога веќе знае каде си и што ке правиш. Онака да потврди демек ете се интересира.
И твојот дечко не ти е другарка, дечко ти е.
Мојот дечко е мојот најдобар другар...изгледа имаме различни гледишта за партнер и врска. Му кажувам се и да се случува да заборавам и тогаш он прашува, ако сака да знае :)
Негоо...татко ми 30 години работи со парно греење и 30 гидини на мајка ми секој дрн и кажува за работата, мора да се ребрата на радијаторите ужасно интересни м? :)
Работиме од 8 сабајле до 8-9 навечер, немаме време да се слушаме преку ден, што според тебе треба да збориме кога ќе се видиме дома? Си го раскажуваме денот и си збориме за наши работи, ти што би предложил? :)

Све мислам дека има далеку повеќе нивоа на љубомора за разлика од рамнодушност.

Мојот дечко е мојот најдобар другар...изгледа имаме различни гледишта за партнер и врска. Му кажувам се и да се случува да заборавам и тогаш он прашува, ако сака да знае :)
Негоо...татко ми 30 години работи со парно греење и 30 гидини на мајка ми секој дрн и кажува за работата, мора да се ребрата на радијаторите ужасно интересни м? :)
Работиме од 8 сабајле до 8-9 навечер, немаме време да се слушаме преку ден, што според тебе треба да збориме кога ќе се видиме дома? Си го раскажуваме денот и си збориме за наши работи, ти што би предложил? :)

Од принцип нема да ти предложам ништо, само ме интересира му го врати точакот ?

На бившиот? Не :) поклон за роденден ми беше!!!

Во ред ова веќе навлегува во приватни работи и тука ке прекинам.
П.с и јас не би му го вратил, чисто за инает;)

Во ред ова веќе навлегува во приватни работи и тука ке прекинам.
П.с и јас не би му го вратил, чисто за инает;)
хахаха ма какво враќање, поклон се бара назад ли?

п.с. Беше љубоморен дечко, не се интересираше за тоа како сум го поминала денот, туку со кој сум се видела во текот на денот.

Мое мислење е дека ако некого сакаш не можеш да не си љубоморен ако имаш причина за тоа но зборам за љубомора во нормални граници не за болна љубомора...и да ви кажам мене и ми прија доза на љубомора од страна на дечкото...сегашниов дечко ми е многу заштитнички настроен и љубоморен...го гледа на криво секој што ке ме погледне...се расправа со било кој што нешто ке ми пререче..се возбудова кога ми ѕвони телефонот..o_O ама мене сето ова ми е убаво некако сигурно се осеќам со него:) според мене ако е рамнодушен значи дека не се замара и не ме сака доволно...барем јас така мислам...

Мое мислење е дека ако некого сакаш не можеш да не си љубоморен ако имаш причина за тоа но зборам за љубомора во нормални граници не за болна љубомора...и да ви кажам мене и ми прија доза на љубомора од страна на дечкото...сегашниов дечко ми е многу заштитнички настроен и љубоморен...го гледа на криво секој што ке ме погледне...се расправа со било кој што нешто ке ми пререче..се возбудова кога ми ѕвони телефонот..o_O ама мене сето ова ми е убаво некако сигурно се осеќам со него:)
колку време сте заедно? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom