коцка
Curiouser and curiouser!
скоро еден месец сме заедно..ама се занеме повеќе од две години..и се осеќам како цел живот да сум со него...не знам зошто![]()
дај боже да не ти дојде моментот кога ќе ти прекурчи сето ова

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
скоро еден месец сме заедно..ама се занеме повеќе од две години..и се осеќам како цел живот да сум со него...не знам зошто![]()
следното ќе биде “ме тепа затоа што ме сака“?Мое мислење е дека ако некого сакаш не можеш да не си љубоморен ако имаш причина за тоа но зборам за љубомора во нормални граници не за болна љубомора...и да ви кажам мене и ми прија доза на љубомора од страна на дечкото...сегашниов дечко ми е многу заштитнички настроен и љубоморен...го гледа на криво секој што ке ме погледне...се расправа со било кој што нешто ке ми пререче..се возбудова кога ми ѕвони телефонот..ама мене сето ова ми е убаво некако сигурно се осеќам со него
според мене ако е рамнодушен значи дека не се замара и не ме сака доволно...барем јас така мислам...
следното ќе биде “ме тепа затоа што ме сака“?
било каква доза на љубомора е НЕдозволива и штетна.
Според мене произнесувањето на љубомората не е доказ дека некој те сака,бидејќи тоа може да биде и карактерно и темпераментно условеноИскрено кој сака нека биде љубоморен само лично мене да не ми покажува и да ме вознемирува со љубоморните испади,А,во твојот случај недостасува уште пиштол на маса да извади .... Не знам што би ти кажала,ама уште од 1 месец дена ако е вака ,што ли ќе биде понатаму и до продавница со тебе ќе оди цц. После се жалите што да правам дечко ми ме тепа ,епа ќе тепа коа си го барате
![]()
Види многу лошо размислувашјас него го знам повеќе од 2 години секој ден се гледаме да не објаснувам зошто и како..он и кога не бевме заедно и јас си имав друга врска секогаш беше заштитнички настроен кон мене...никогаш не покуша да направи со мене нешто затоа што знаеше дека сум во врска ама никогаш не дозволуваше некој да ме закача да ми префрли да ме погледне на криво...и сега исто така...не ме контролира не ми забранува ништо....само покажува љубомора кога некој околу нас ме закача
мене то ами прија...иначе нема никакви испади и глупости...човекот си е супер
![]()
љубомората е болест!!! така да, и она твоето “малку“ Е болест. или пак кога си малку настината си викаш ОК е?Не е баш така. Постои умерена љубомора која му годи на другиот,му годи на оној кон кој е упатена таа љубомора. Некоја мала, плитка, безпричинска внатрешна љубомора која се искажува преку погледи,некои потези или само едно: Кој е овој/оваа?
После одговорот се добива неколку секундарен молк и продолжува љубовта. Љубомората останува како мал знак на внимание и ништо лошо не произлегува од неа.
љубомората е болест!!! така да, и она твоето “малку“ Е болест. или пак кога си малку настината си викаш ОК е?
Ма не ме јеби ја болна сум?
Се случило, дошла некоја јака типка и се поздравила со дечко ми. После тој поздрав тој мене ми рекол: Оваа ми е бифша... Јас не сум била малку љубоморна нели што типката поинаку му се насмевна. Да, љубоморна бев но не збеснав. Само превртев очи и не направив ништо. Тој ме примети и ми рече дека нема за што да се грижам,тој е само мој. Се насмевнав и продолживме. End of story.
Ова е болест?
Мене некако контрадикторна ми е причава. Сакаш да кажеш дека ако утре шетате со дечко ти и истава типка излезе од нигде никаде и го гушне дечко ти при поздравување ти нема да имаш никаков проблем со тоа? Или сакаш да кажеш дека „продолживте“ само во рамките на таа дадена ситуација и секоја следна - иста или слична ситуација ќе бараш повторно он да те увери во твојата сопственост над него?
Ако одговорот е вториот опис, онда да, болест е.
ДА, ДА, ДА!!! болест Е!!!Ма не ме јеби ја болна сум?
Се случило, дошла некоја јака типка и се поздравила со дечко ми. После тој поздрав тој мене ми рекол: Оваа ми е бифша... Јас не сум била малку љубоморна нели што типката поинаку му се насмевна. Да, љубоморна бев но не збеснав. Само превртев очи и не направив ништо. Тој ме примети и ми рече дека нема за што да се грижам,тој е само мој. Се насмевнав и продолживме. End of story.
Ова е болест?
ДА, ДА, ДА!!! болест Е!!!
кога ќе бидеш доволно самоуверена и свесна за своите квалитети, тогаш ќе бидеш излечена. до тогаш си само едно уплашено девојче.
затоа и се тешиш со помислата дека “некој се грижи“ за тебе покажувајќи љубомора, а уствари ти се плашиш да не останеш сама и дека ќе бидеш неспособна да најдеш некој друг да те сака и цени. кога ќе го сфатиш ова, тогаш ќе се ослободиш од сопствените пранги и ќе бидеш слободна. до тогаш си самата на себе роб