Шумечи таблети

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Локација
Гостивар
Шумливи таблети се таблети кои се дизајнирани да се стопат во контакт со вода или некоја друга течност. Овие таблети најчесто се користат за чистење на организмот или витамински додаток. Тие се на некој начин дел од исхраната.... ги има во различни вкусови, а помешувајќи се со водата формираат сок.

шумечи таблети.jpg
Дали употребувате шумечи таблети? Омилен вкус? Предности и мани на шумечите?

:)

Ова што ќе го кажам незнам дали е точно ама ми имаат кажано дека секојдневната употреба на шумливите таблети не е здрава за бубрeзите.

Ова што ќе го кажам незнам дали е точно ама ми имаат кажано дека секојдневната употреба на шумливите таблети не е здрава за бубрeзите.
Јас пак имам чуено дека смее да се зема по една чаша на ден, ако се земале повеќе пати можело да дојде до хипервитаминоза:)

Немој да пиете навечер, тоес пред да си легнете
Ке ве врти несоница, тој су витамини кои реагираф и кои га држиф будан организам.Тешко дека ке заспиете наредни два три саата
Ретко пију овакфи работе,некад па некад.Калциум да си пиете за коске.Најинтересан дел е кд шуми у воду
Шшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшш

И не е шумеча,шумеќа е
Ај ја што рокам на дијалект такф сам, ама ви се праите сс силу литературни а викате Џокович,Шумеча,Џус...

Јадете си овошје и зеленчук и нема да ви требаат никакви таблети. Не дека јас јадам нешто многу здраво ама реално така е :D
Вкусни се овие... посебно од лимон кога ќе ги раствориш во вода, сокот е прекрасен и освежувачки:)

Најдобро е кога се земат без вода :D (Не пробувајте го ова дома!)

Скоро никогаш ги немам користено. И повеќе сум за овошје отколку ова срањево, изеди еден портокал ќе имаш многу повеќе витамини отколку таблетиве, а да не зборуваме за влакната кои што ги има во кората на портокалот кој што се многу потребни за нас а истите ги нема во таблетите...

"јелда" шумлививе се за пиење ама не е темава за во здравје повеќе од колку за во гурманско :)
Инаку од време на време кога сум стварно тапа со енергија земам една мулти ја растворам во голема чаша (250 грама) со 100 грама вода, од кога ќе е растворена додавам сок од еден лимон, тогаш доаѓа до реакција и се ствара пена која не прелева надвор од чашата. по неколку минути пената се прави течност и паѓа а во чашата дополнувам вода до врв и размешувам. ова испиено на екс враќа во живот :) еднаш на ден , не повеќе !

овошје е подобро од ова, каде каде, јас имам германски едни дома, доста поголеми се од овие нашиве, вкусот е подобар. Јас пијам 1 до 2 таблети неделно.

Ако имаш желудник за фрлање пиј ги. Трк до пазар земи портокали лимони ко чоек.

ако се земале повеќе пати можело да дојде до хиповитаминоза:)

Читај се што пишуваш нареден пат.....каква хипо какви глупости....ХИПЕРВИТАМИНОЗА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom