[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.508
Поени од реакции
59.047
Уште утре ? Како ја пропуштив темава :(
Ај ќе гледам утре на мени да имам помфрит...

Знам дека ќе паднам на декорација и квалитет на слика, но сега ако не учествувам нема никогаш.
Единствено нешто што сам си готвам (и тоа барем 3-4 пати неделно) :D
Не се знае колку компири сум спржил до сега. Еве баш вчера се распрашував, никој појма нема...

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Имаш време утре да направиш :)

Будало закон! :D
Ја и викам на мајка ми да ургира да ме земе помошен готвач, али не ми дава, вика кај ке стоиш ти 8 саати, тебе за директор те спремаме не за готвач.
Кајганџики ете го срцето, го понудив, па слободен сум за валентин/трифун :D:D:D;)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Момци и девојки ме уништивте со сликиве! :cuc:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Будалото уште го нема со помфритот, само ако не стави до рокот има две недели да го банираме :D

Помфрит:
Прегледај го приврзокот 83951

Додаток на помфритот џигерче ала љуц:
Прегледај го приврзокот 83952

Од птичја перспектива:
Прегледај го приврзокот 83953

Задолжителен пијалок со ова:
Прегледај го приврзокот 83955

И за крај да се облажите во стил на Анне. со парче торта:
Прегледај го приврзокот 83954

Крпче за посебна намена:

Посебно за пилоу шаренко да ужива во бришењето.

Бујрум на садови миење :D
Сакав даа пишам дека од некоја сендвичара ти е помфритов , ама после глеам некој загорени некој живи џигерот за никаде па си викам цк мора она го праела.
( јадам гомна зашо гласаше за загорен тост со праз а не гласаше за зелникот мој ) :D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сакав даа пишам дека од некоја сендвичара ти е помфритов , ама после глеам некој загорени некој живи џигерот за никаде па си викам цк мора она го праела.
( јадам гомна зашо гласаше за загорен тост со праз а не гласаше за зелникот мој ) :D
Ти беше баниран затоа гласав така :)

F

FARANG

Гостин
Мојот fish and chips.. Пола компири на македонски начин со сиренце, другата на јапонски со сос од риба и сусам. Лосос на кореански начин со црн пипер, и лосос на јапонски, сирово sashimi.

Ајде нека почне ракометот...

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
ја мора да протестирам официјално до европејската унија , @leandra ги поткупува гласовите со Узо и Торта , а :cuc: @FARANG :cuc: со лосос
Што се секираш, ти па не гаѓаш со аморови стрелици и компири во облик на срце, баш за Валентин. :love:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Верувам дека постојано по дома заостанува леб па ајде да го искористиме со

Потпечени лепчиња

Потребни состојки:
Стар леб
Маргарин
Кечап
Кашкавал
Сирење
Салама
Оригано

Лебот се сече на кришки и се мачка со маргарин внимавајќи сите ивици на кришката да се намачкани. Со лажичка се распоредува кечап по целата површина на кришките и се посипува оригано. Врз ова се ренда сирење и салама (може и без сирење, мене повкусни ми се така) и се покрива со парче кашкавал (не е грешка и да се ренда кашкавалот).
Се потпекуваат лепчињата во рерна додека не станат крцкави, а кашкавалот не се растопи.

lebcinja-660x300.jpg

Член од
5 август 2008
Мислења
6.014
Поени од реакции
5.336
Само што си го праев ова пред малце..и се прејадов и не го сликав. Утре задутре па ќе го праам дефинитвно!

Kajgana Shop

На врв Bottom