Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу ми е интересно како истите фанови на Реал што плукаат по Икер и не го сакаат да брани за клубот, го фалат и сметаат дека треба да биде прв голман на Шпанија

Многу ми е интересно како истите фанови на Реал што плукаат по Икер и не го сакаат да брани за клубот, го фалат и сметаат дека треба да биде прв голман на Шпанија

Никој не рече дека не треба да брани за клубот туку дека во лигата Лопез е подобра опција од него, вака е најдобро не може некој голман да го заковаш на клупа цело време , затоа Лопез во Ла лига , Икер во купот и ЛШ .

Диего Лопез :pipi:

Да се разбереме, така викаат голем дел од вас.
Така викаа зашто реално тогаш Диего Лопез беше подобра опција од Икер. Се гледаше дека Икер имаше тогаш многу поважни работи од фудбалот (зборувам за тогаш). Сезонава и двајцата се одлични и затоа Карло минутите им ги има поделено, Диего во лига, Икер во Куп и ЛШ бидејќи има повеќе искуство во елиминациони натпревари.

Фактот дека Икер е одличен сезонава говори што почна да си ги руши сопствените рекорди и рекордите во клубот, за највеќе минути без примен гол (незнам точно колку беа, мислам дека над 800+). Така да Икер и тоа како си го заслужува местото во репрезентација, безразлика што не е прв избор во лигата.. а настрана тоа што нема подобар од него.

Никој не рече дека не треба да брани за клубот туку дека во лигата Лопез е подобра опција од него, вака е најдобро не може некој голман да го заковаш на клупа цело време , затоа Лопез во Ла лига , Икер во купот и ЛШ .

Не го оспорувам Лопез, факт е дека е одличен голман, ама не заслужува да брани дупло повеќе натпревари од најдобриот светски голман.

Јас сфаќам дека не го сакате Тијаго заради тоа што ја напушти Барса и дека не гледате Бундес too much, ама нема потреба да се оспорува квалитетот на Тијаго. Не би ме изненадило доколку Дел Боске му даде солидна минутажа на СП.

Ништо лично против Тиаго, дали гледаме Бундес или не е веќе друга приказна. Тие што ги наредив погоре заслужуваат пред Тиаго во секоја опција, плус Мата сите го заборавивме, цело време ќе игра сега во Јунајтед, а со редовно играње Мата е класа над Тиаго.
Не зезај млад е Тиаго, стасал уште сега пред овие сите да игра, има време за него.

Кој Арбелоа човече? Можи да ги мериш Хуанфран од Атлетико и Арбелоа од Реал ама оној Хуанфран кој игра за репрезентација и оној Арбелоа од Реал немаат никаква врска.

Хуанфран игра десет пати подобро во репрезентација од колку во Атлетико. На последниве утакмици играше ОДЛИЧНО и во напад и во одбрана, добро соработуваат со Навас.

Икер
Хуанфран - Пике - Рамос - Алба/Морено
Силва/Чави/Навас - Бускец/Мартинез - Алонсо/Коке -Иниеста/Иско
Негредо/Виља - Диего Коста/Фабрегас

Ако продолжат вака Коста и Коке негледам причина зошто да не добиат шанса. Хесе има шанса да биде дел, покажа дека е подобар од мнозината напаѓачи на Шпанија како Љоренте, Торес, Мичу, Солдадо па можда и Виља, ама не ми се верува дека ќе добие поголема шанса од Ел Гуахе.

images

ако е паметен Дел боске Хесе и Педро крила да ги игра па кој сака нека го тури напаѓач ќе има голеади

Де Геа-Начо-Ињиго-Бартра-Морено-Тиаго-Борха Валеро-Делофеу-Иско-Хесе-Мичу

Многу играчи има, на слатки маки ке е Дел Боске. Многу играчи ради последниве мундијали и искуството што го имаат неможат да не бидат повикани. Таков е на пример Чави. Ја да сум Дел Боске не би го повикал него покрај Тиаго, Коке и такви други надеже што се далеку покреативни моментално од него, ама едноставно неможе да не го викне, пошо он може да се каже дека е главен виновник заедно со Иниеста што е сега Шпанија. Педро исто игра слабо моментално, и Бускетс.. т.е цела Барселона. Торес е вон форма и мислам нема да го викне. Нпаѓачи моментално Негредо и Коста. Исто и Љоренте не е пожелен пошо сигурно нема да добие ни минута. Вака би изгледал одприлика составот:

Голмани: Лопез, Икер, Валдез
Одбрана: Хуанфран, Арбелоа, Пиќе, Раморс, Албиол, Aлба, Монреал и уште еден ЦБ(може и Мартинез)
Средина: Мартинез, Чаби Алонсо, Бускетс, Чави, Иниеста, Фабрегас, Тиаго, Силва, Мата, Навас, Педро, Негредо, Коста...... ако Мартинез е планиран и за средина и за ЦБ, ако не еден од Тиаго и Мата ќе отпадне. Мое мислење.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom