K
kalimer0
Гостин
Колку чини 1 mb 3g интернет? Имам пречекорено 800 mb и со проверка на сметката видов дека имам над 4000 само за интернет, можно е?
Нешо слично му се деси на еден роднина и он си плати 4000Колку чини 1 mb 3g интернет? Имам пречекорено 800 mb и со проверка на сметката видов дека имам над 4000 само за интернет, можно е?
јас платив за 400 мб-ти 2500 денари, да скап е интернетот без пакет, зависи од тарифата 6,9 на S и S+, 3,9 на М тарифа, 2,9 на L тарифа итн,.... даваат дупло поќе сообраќај од вип и тмобиле ама зато после надминување се доплаќа... ќе си пазиш за друг пат... proveri.one.mk и moj.one.mk насекое ќе си ги отварашКолку чини 1 mb 3g интернет? Имам пречекорено 800 mb и со проверка на сметката видов дека имам над 4000 само за интернет, можно е?
дали ти дадоа од новите рутери ЗТЕ? И јас го обновив и ми рекоа дека требало замена на опрема, и ме закажаа на 6ти февруари. Го враќам ТП ЛИНК-от и ми даваат ЗТЕ, инаку и јас моментално имам 6 МБпс брзина, а не ги вервај многу на 181 оти гледам дека имат многу неписмениLugje shto e pricinata go obnoviv dogovorot so ovoj promo i sve si e ok ushte brzinata...rekoa do 10 mb ke bide koa mi se javuvaat deka mojata linija ne podrzava tolku i mi ja ostavija na 6 mb...bez dodaten opis zashto ne podrzuva koga ev u komshiluk site imaat pogolema brzina...ima li nekoj so ja znae tajnata na zicen kabel...ili jas ne sum tolku upaten..dali e do kabelot od bandera do kaj mene ili u samata centrala
истиот проблем го имам и јас, сеуште на 6 мбс а нели по договорот треба да биде 10 мбсtoa go smeniv ruterot ushte dva meseci pred da go smenam paketot ama ajd de na neispitana linija mi pushtaat nov dogovor,e bonus mi e dva bum tv besplatni I identifikacija I besplatno kon cela mreza na one mob I fix...I sekako neogranicen...e sea ovie 10 odnosno 9.2 mb/s treba da gi pushtat sto cisto sumjam deka ke go opravat
toa go smeniv ruterot ushte dva meseci pred da go smenam paketot ama ajd de na neispitana linija mi pushtaat nov dogovor,e bonus mi e dva bum tv besplatni I identifikacija I besplatno kon cela mreza na one mob I fix...I sekako neogranicen...e sea ovie 10 odnosno 9.2 mb/s treba da gi pushtat sto cisto sumjam deka ke go opravat
истиот проблем го имам и јас, сеуште на 6 мбс а нели по договорот треба да биде 10 мбс
mislam deka i so prigovorot nema nishto da se smeni,liniski nebilo vozmozno da se pojaca,od centrala nemozelo da se pushti do kaj mene ama samo kaj mene site okolu mene se od t-home i si imaat pogolemi brzini a samo jas deka sum preku one nemoglo,sumjiva rabota....do sea praev muabet so tehnicarot od One...me ubeduvashe deka e tolku rabotata deka nemozelo da se pojaca i taka natamu...neznamПоднесете приговор и ќе ви средат
http://komuniciraj.mk/index.php?option=com_contentbuilder&view=list&Itemid=172
mislam deka i so prigovorot nema nishto da se smeni,liniski nebilo vozmozno da se pojaca,od centrala nemozelo da se pushti do kaj mene ama samo kaj mene site okolu mene se od t-home i si imaat pogolemi brzini a samo jas deka sum preku one nemoglo,sumjiva rabota....do sea praev muabet so tehnicarot od One...me ubeduvashe deka e tolku rabotata deka nemozelo da se pojaca i taka natamu...neznam
ако не нека се обрати во АЕКСо самиот договор Оне се обрзува да ти обезбеди брзина од 10мбпс значи техничкиот аспект како тоа ќе го направи тебе не те интересира важно тоа треба да го имаш.Затоа имаш право на приговор и секако со тоа не губиш ништо.Оне така ти вика за да те откачи
Nope, еве од нивниот сајтСо самиот договор Оне се обрзува да ти обезбеди брзина од 10мбпс значи техничкиот аспект како тоа ќе го направи тебе не те интересира важно тоа треба да го имаш.Затоа имаш право на приговор и секако со тоа не губиш ништо.Оне така ти вика за да те откачи
Nope, еве од нивниот сајт
Брзината на пристап на интернет услугата може да зависи од повеќе фактори, како што се брзината на веб сајтот на кој се пристапува, оптовареноста на глобалната интернет мрежа, конфигурацијата на компјутерот на корисникот и други фактори. Ако не може да се постигне максималната брзина дефинирана со пакетот, ONE ќе ја испорача највисоката можна брзина.
Интернет брзината за download изнесува: до 10 Мbps за ADSL, до 2048 Кbps за WADSL.
Интернет брзината за upload изнесува: до 1 Мbps за ADSL, до 256 Кbps за WADSL.
И јас им се јавив, максимум што добивам е 8,5Mbps меѓутоа тоа била максималната брзина за мојата линија, иако на модемот ми покажува дека можам да добијам брзина до 17Mbps.
Повеќе не сум преку централа на Телеком, кога мигрирав со пакетот ме префрлија на нивна централа, значи целиот сервис ми оди преку нив сега. А линијата ми е наместена пред некој 10 години, кога бев на Телеком имав брзини до 13 Mbps, прават некакви дубари, не ми е до линијата.Единствено некогаш ако успееш да ги убедиш Оне да ти пуштат нова линија Телеком (зборам за инсталација) т.е нов кабел од бандера пошто старите инсталации се ужас
Повеќе не сум преку централа на Телеком, кога мигрирав со пакетот ме префрлија на нивна централа, значи целиот сервис ми оди преку нив сега. А линијата ми е наместена пред некој 10 години, кога бев на Телеком имав брзини до 13 Mbps, прават некакви дубари, не ми е до линијата.
За оптиката прв пат слушам, а тоа за дигиталната платформа комедии се, праќам барање за префрлање на дигитална, ме мигрираат само на нивна централа а останувам аналогно, никој немаше одговор да ми даде на ова, после 50 свртени телефони вработената ми вика намерно сте оставени на аналогна ама преку наша централа, дигиталната оди преку телеком, оваа е подобра и поквалитетна, едно барам друго ми даваат, ама нема врска, барем имам стабилна и квалитетна конекција.Јас нешто начув дека Оне по Скопје ставале оптика колку е точно незнам.Сега се малку хаос затоа што се префрлаат на дигиталната платформа и кај едни работи како треба кај други не.