- Член од
- 31 март 2008
- Мислења
- 2.596
- Поени од реакции
- 1.927
Hah da,ova samo semki da se naracaat inace nema kako da ja najdam trevava![]()
ако имаш шкаф, можеш да си ја пораснеш дома

Hah da,ova samo semki da se naracaat inace nema kako da ja najdam trevava![]()
ако имаш шкаф, можеш да си ја пораснеш дома![]()
Ако ти треба совети за правење лекови од канабис или за одгледување, обрати ми се.Znam,sum gleala klipcinja na youtube za odgleduanje,se znam![]()
Сепак, сметам дека е погрешно помлади од 21-22 (може и 25 да се стави), да пушат марихуана.Ако ти треба совети за правење лекови од канабис или за одгледување, обрати ми се.
Мило ми е што се повеке млади луѓе се свесни и имаат осетено на своја кожа, дека со правилна употреба на марихуаната може да се излечи скоро секоја болест.
Сепак, сметам дека е погрешно помлади од 21-22 (може и 25 да се стави), да пушат марихуана.
На страна влијанието на марихуаната врз физичкото тело, влијанието врз менталниот склоп на сеуште неизградена личност е поинакво, од нејзиното влијание врз истиот, кај веќе изградена личност.камо да знаев дека марихуаната помага, уште кога бев 12! сега немаше да бидам толку болен ако тогаш бев свесен за неа!
На страна влијанието на марихуаната врз физичкото тело, влијанието врз менталниот склоп на сеуште неизградена личност е поинакво, од нејзиното влијание врз истиот, кај веќе изградена личност.
Да веројатно е по малку штетна и од куршум, али сеа збориме за здрав човек кој е сеуште во фаза на изградба на својата личност, која фаза, од прилика, завршува околу 25-26 г. старост.јас би рекол дека зависи до личноста, пред се. и 100% сум сигурен дека не е поштетна, ако веќе викаш дека е штетна, од илјадниците лекови кои ги имам испиено до сега.
марихуаната ја убива болката веднаш, а мене ми даваа коњски дози за болката, која потоа не исчезнуваше од нив. за мене нема ништо негативно во неа.
Ако си имал некои објективни здравствени причини за пушење, тогаш веројатно треба да направиш проценка, колку губиш, а колку добиваш со пушење на трева, во тој период од твојот живот. Но, се лажеш ако мислиш дека влијае позитивно врз менталниот склоп на личност во развој.
Техацето ги активира канабиноидните рецептори кој се најгусто сместени во делот на мозокот критичен за болка, за учење и когнитивни сособности, меморија, награда и емотивна мотивација. Кај младиот мозок и текако овие се најранливи делови. Мал дисбаланс може да доведе до нарушување на меморија, намалување на интелигенцијата и психоза низ годините. Поради тоа не се препорачува користење на марихуаната кај малолетници под 18 години. Но, не мора да значи дека ке се случи нешто несакано. Ова се однесува на рекреативните корисници.На страна влијанието на марихуаната врз физичкото тело, влијанието врз менталниот склоп на сеуште неизградена личност е поинакво, од нејзиното влијание врз истиот, кај веќе изградена личност.
Јас нема шанси да учам така.Абе а за помош при учење сте ај користеле ? ? ?
Абе а за помош при учење сте ај користеле ? ? ?
Uvek... Prelesno, ne lesno...А заспивате ли лесно после пушење?