Проект Центар 201Х?!

• Креатор на темата Креатор на темата Stefus Corp.
  • Време на започнување Време на започнување

Не знам зошто не ви се допаѓа шаренилобо, мене баш ме фасцинира тоа. Би ме загрижило ако сите ибјекти на центар ги бојадисуваат така, но само еден објект под никаков основ не може да биде трагедија.

:pos:

1660745_10203300175488862_62907153_n.jpg

Како идеја проектов е подобар од барокот на плоштад, ама реализацијата е лоша.

Ова шаренило е полошо од барокот. Али и онака тргнавме кон албанизација така да во нивно име една зграда шота шота. Ова опозицијава работи во корист на позицијата, е тоа е случај за посматрање.

Ова шаренило е полошо од барокот. Али и онака тргнавме кон албанизација така да во нивно име една зграда шота шота. Ова опозицијава работи во корист на позицијата, е тоа е случај за посматрање.
Треба да престанеш да се глупираш на оваа тема; бај д веј, ти беа дадени примери на слични проекти од Хрватска (има и една култна зграда во Загреб во сличен стил, но не можам да се сетам на името), Германија, а и други земји од Западна Европа - не се правете Јанко Буреко безвеза.

Треба да престанеш да се глупираш на оваа тема; бај д веј, ти беа дадени примери на слични проекти од Хрватска (има и една култна зграда во Загреб во сличен стил, но не можам да се сетам на името), Германија, а и други земји од Западна Европа - не се правете Јанко Буреко безвеза.

Демек ко ке ја видиш зградата одма ведрина те мава и стануваш порасположен.
Искрено едното со другото ми делува некако вака.
images

images

сега која зграда е која одлучете сами.

Демек ако ми дадеш примери веднаш ќе ми се допадне, не глуми Мирке.

Сериозно ова???
Изгледа си направила операција за отстранување на вкусот....
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 14:53 ---
Демек ко ке ја видиш зградата одма ведрина те мава и стануваш порасположен.
Искрено едното со другото ми делува некако вака.
images

images

сега која зграда е која одлучете сами.

Споредбата ти е топ, што да ти кажам... или можеби јас не забележив сарказам???

Пуно, а стварно ли е тоа дека у селата „ваши“ (тие шо ни ги окупиравте де) дека смееш да шараш со боите на куќата, ама не смее зелена (или не знам која) пошо таа е на мујазинот/имамот или нема везе? Имате некој таков филм или само муабети се?

Демек ако ми дадеш примери веднаш ќе ми се допадне, не глуми Мирке.
Немам намера да убедувам некого нешто да му се допадне - тоа би било премногу тешко - но, сакам да кажам дека е неправилно (а веројатно и тенденциозно) да се идентификува стилот како „албански“, „тирански“, „приштински“ итн, кога самата изведба е поблиска до примери во некои „позападни“ земји. Инаку, слики има во темата СК2014, таму започна дискусијата.

@мкд владе, не знам какви алузии тебе ти се дешаваат во главата - дали во претходната изведба зградата те асоцираше на згодна женска во елегантен фустан во пастелни бои?

Пуно, а стварно ли е тоа дека у селата „ваши“ (тие шо ни ги окупиравте де) дека смееш да шараш со боите на куќата, ама не смее зелена (или не знам која) пошо таа е на мујазинот/имамот или нема везе? Имате некој таков филм или само муабети се?

Многу ниско дејв, многу...

Многу ниско дејв, многу...

Не драматизирај ајде, има некоја прича...за ваши/наши се љутиш, знам...
Мене мислиш не ми е срам од говедава, брда пари фрлени во „идеологија“, наместо во функција и естетика...што е битно од каква националност или религија е, кога не е као што треба...

Подобро живи бои отколку депресивен барок :icon_mrgr:
Ми се допаѓа идејата, и така тие народни пари секако ќе завршат во нечиј џеб, барем да ги удриме на продолжување на овој Македонски архитектурен циркус.

Добро де, нема такви правила, само муабети се, и тоа *ваши* муабети.

Само не се сложувам дека тие пари се фрлени, не, не се фрлени. Мислам дека многу е важно да се истакнува тоа. Да се проектираше за функција и естетика ќе требаше пари и сериозни архитекти, но тие не сакаа да ги даваат парите, имаат огромни долгови кон самите фирми кои работеа за проектов, кои трошеа и за работници и за материјали, на нив не има плаќаа, замисли за проектирање со каква цена работеа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom