[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Примам, како не, ама овие ич не беа за гости...
Ќе ми веруваш ли дека сама си пекав по нив, сама ги правев и сама си ги изедов...
Но сепак мислам дека треба да ја кажам прикаската предд да гласате за мене: бидејќи ретко користам шеќер во прав, ги смешав пакетчињата, и наместо шеќер, им сипав густин :facepalm:, па првиот залак беше многу големо изненадување за мене, не ми беше јасно зошто не ми доаѓа слатко, ама бргу зфатив дека го е_ев ежот со густинот...
И зедов четкичка (онаа со која ги нанесувам јајцата на кифличките) и си ги исчеткав и си ги јадев... Сите имаа вкус на скроб, за жал...
Тоа е приказната за моите крофниња...
Те држам за збор, ја носам нутела. :)
 

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.788
Јас се заборавив. :facepalm:
Сметам дека доста беше со благо, јас мислам наредна тема да биде пржени компирчиња.
Ова е првото нешто што ми текна, се надевам дека ќе Ви се допадне.
Еве некои предлози, а може и да експериментирате.:pipi:
Чипси
Излупете ги компирите и исечкајте ги во форма на тенки лисја. Потопете ги во ладна вода и оставете ги 1 час. Потоа потсушете ги. Подгответе 2 тенџериња со масло и поставете ги на оган - едното на температура од 190 степени, а другото на температура од 160 степени. Пржете ги компирите на температура од 160 степени и на крајот ставете ги во другото тенџере на повисока температура за да добијат златна боја.
Помфрит
Ставете ги исечканите компирчиња во многу жешко масло и потоа намалете ја температурата за да се пржат бавно. Мешајте од време на време.
Eкспериментирајте со формата, со зачини, во декорирањето... Некоја конкретна рецепта, нема. :гик:
Со среќа!
 
Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Леандрино ти се исполни срцето. И тебе и на Будалото. :X3:
Баш ме интересира дали оваа недела ќе има повеќе пријавени.
Епа домаќиниве и домаќинките ако не знаат да спржат компири, слободно да и праат unsupscribe на темава.
Мојте утре или задутре, на форматирање е компутадорот, или ке пробам од телефонот да ги качам.

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
 

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Епа домаќиниве и домаќинките ако не знаат да спржат компири, слободно да и праат unsupscribe на темава.
Мојте утре или задутре, на форматирање е компутадорот, или ке пробам од телефонот да ги качам.

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
А бе напрај нови, на компир ли ќе штедиш. :P
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Будалото уште го нема со помфритот, само ако не стави до рокот има две недели да го банираме :D

Помфрит:
DSCN1404.JPG

Додаток на помфритот џигерче ала љуц:
DSCN1403.JPG

Од птичја перспектива:
DSCN1408.JPG

Задолжителен пијалок со ова:
DSCN1409.JPG

И за крај да се облажите во стил на Анне. со парче торта:
DSCN1414.JPG

Крпче за посебна намена:


Посебно за пилоу шаренко да ужива во бришењето.

Бујрум на садови миење :D
 

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.499
Поени од реакции
59.016
Ииииии помфрит. Е сега Дани ќе ви одржи лекција во готвење :D
До кога е пријавувањето ?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom