Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Меси никогаш не влага у фрка како што тоа го прави Роналдо, колку само често го фаулираат Меси, колку го влечат Меси од позади коа си видел да скока ко мајмун, или да му се нафрли на противничкиот играч, да прави иронички фаци/гестикулации, да му се нафрли на судијата дека треба жолт за противникот. Последниот натпревар против Валенсија ти е посвеж пример, неколку пати го фаулираа од позади, де со влечење де со клизач ама дечкото си стануеше и ја местеше топката за слободен удар. Не се занимава со прортивниците или судијата. И да разликата ја прави тоа што Меси не е дајвер како што е Роналдо, ако паѓа Меси тоа е фаул пошто не сака да изнуди фаул, со сите сили секогаш се обидува да остане на нозе и да продолжи кон голот.

лол, брат мора да ме заебаваш.

Да не сум го видел немаше да пишувам. Разликата ја правело тоа што Меси не би дајвер? Дупло лол, па нема играч од нападот на Барса кој не е дајвер. Исто ко што нема ни таков „чист“ во нападот на Реал. Па и во нападите на 90% од тимовите, разликата е само во фрекфенцијата на „дајвањето“, во што не се разликуваат овие двајца многу.

И пак ќе напоменам, ти сликава за Роналдо што ја имаш е од 2010 година. Тој Роналдо од 2007-2010 и овој после тоа се сосема различни. Ти самиот го имаше критикувано Меси многупати сезонава и претходната, не знам како сеа моеш да го имаш овој став.

Меси е подисциплиниран од Роналдо па колку сакате скокајте. Ако сакате гледајте црвени, жолти, гледајте надвор од терен..
Иако се сложувам дека кај Роналдо има големо подобрување.

--- надополнето: 3 февруари 2014 во 20:12 ---

Wo, wo, wo, Меси е дајвер? Rly?

лол, брат мора да ме заебаваш.

Да не сум го видел немаше да пишувам. Разликата ја правело тоа што Меси не би дајвер? Дупло лол, па нема играч од нападот на Барса кој не е дајвер. Исто ко што нема ни таков „чист“ во нападот на Реал. Па и во нападите на 90% од тимовите, разликата е само во фрекфенцијата на „дајвањето“, во што не се разликуваат овие двајца многу.

И пак ќе напоменам, ти сликава за Роналдо што ја имаш е од 2010 година. Тој Роналдо од 2007-2010 и овој после тоа се сосема различни. Ти самиот го имаше критикувано Меси многупати сезонава и претходната, не знам како сеа моеш да го имаш овој став.

Е сеа ти мора да ме заебаваш кога пишуваш дека Меси бил дајвер, самиот знаеш дека Меси не паѓа лесно и затоа и ја сеа не знам зашто го напиша ова. Роналдо е дајвер при што изнудува фаули зошто знае дека може да погоди од таму а на Меси тоа не му е јака страна а и воопшто не паѓа за џабе пошто му се свиѓа да влага со топка у гол, и самиот го знаеш ова ако си објективен.
Сликата пак за Роналдо не ми е таа старата, точно е дека се смири ама пак го има тоа идиотскиот темперамент кој ете експлодираше пак. Додека Меси сум го критикувал ради други работи, а не за ова што го дискутираме сеа.
Меси дајвер, мислим дај...
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 20:19 ---
Инаку

Ancelotti:. "We scored first, we controlled the game, Bilbao equalized by a fantastic goal, But I'm satisfied."
laugha.gif

Е сеа ти мора да ме заебаваш кога пишуваш дека Меси бил дајвер, самиот знаеш дека Меси не паѓа лесно и затоа и ја сеа не знам зашто го напиша ова. Роналдо е дајвер при што изнудува фаули зошто знае дека може да погоди од таму а на Меси тоа не му е јака страна а и воопшто не паѓа за џабе пошто му се свиѓа да влага со топка у гол, и самиот го знаеш ова ако си објективен.
Сликата пак за Роналдо не ми е таа старата, точно е дека се смири ама пак го има тоа идиотскиот темперамент кој ете експлодираше пак. Додека Меси сум го критикувал ради други работи, а не за ова што го дискутираме сеа.
Меси дајвер, мислим дај...

Под „дајвање“ не подразбирам само „нуркање“ у трк ко ова...

туку и на ваков тип глумење:

А не треба да потенцирам кој клуб го комерцијализираше дајвингот/глумењето. ;) Нема фудбалер од навалната линија кој е чист. Ја не ти викам дека Меси е дајвер ко Алба, Ди Марија или Нејмар, но тоа не е ни Роналдо.

Меси е подисциплиниран од Роналдо па колку сакате скокајте. Ако сакате гледајте црвени, жолти, гледајте надвор од терен..
Иако се сложувам дека кај Роналдо има големо подобрување.

Што па надвор од терен сеа, Роналдо бил лош и таму, озбилно?

Ај се кладиме дека ако бараш на јутјуб има да најдеш некој дајв од било кој фудбалер. Ние тука збориме кој за каков играч важи, е сеа да кажеш за Меси дека е дајвер е глупо.
Ај па и од мене еден клип, подолгиот го избрав

Роналдо не бил истиот, а и лани со Атлетико во купот и ете вчера излегува од контрола.

А да кажеш дека Меси глуми фаули, а Роналдо многу помалце треба да се заебаваш или да не си токму!

Зошто не игра Иско, повреден е или тоа е тактика на Карло?

Ако треба 100 страни ќе се напишат за Меси и Роналдо а тоа што Атлетико е прв никој не го спомна...али затоа Роналдо доби црвен и може комотно да се крека, а тоа што и Реал а посебно Барса си имаат проблеми нека иде под тепих.
Двајца се караат третиот користи :pos:

Аман, што им го спомнавте Меси...Се кладим дека 80% од нив курот ќе му го пушат да излезе пред нив, зошто е гуд бој.
Затоа остајте го совршениот, и тој горе што плука на клипот не е Меси! Сечете фрејмови како она со Пепе.

И пак врти сукај муабетов се сведе на Меси vs Роналдо, цц како децата на трол футбал што коментираат сте бе.
А за Роналдо што требаше црвен да јаде требаше, само судијата требаше да има ист третман и да го исклучи и тој главучот од Билбао...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom