P
Princ
Гостин
За едниот домен ги фатив дека направиле печатна грешка. Пример, јас аплицирам за домен xxx.mk а они пробале да го регистрираат xxy.mk. Есхолс.
So sekoja promena na dns/ns treba da pominat max 24 h za da raboti.Има ова некаква врска дека сум на реселер?
Денес ги подесив и NS-ите на WHM да бидат на ns1.embedlab.com и ns2.embedlab.com. Така ми кажаа и од support. Се надевам дека ќе проработи.
И како може да работи за сите други домејни (.com, .org, .info) а за марнет не? И како (ако до сега не им одговараше на марнет) имам уште неколку .com.mk кои веќе работат?
кај марнет може и 24 дена да поминатSo sekoja promena na dns/ns treba da pominat max 24 h za da raboti.
Требаше регистрацијата и менаџирањето со домените со .мк наставка да го превземе министерството за информатичко општество. Тоа го знам последно. Кога и дали ќе се случи ова, дали ќе има подобрување во нивната работа... не знам навистина.Дали постои можност идиотите од марнет да ги скинеме и да не постојат повеќе?
Бесконечно неспособни и арогантни уназадувачи на македонскиот интернет простор - тоа се тие.
Дали постои реална можност да се скинат засекогаш?
Или се премногу цврсто инсталирани од непотизмот и кронизмот кој повеќе од било кога владее во т.н. академски кругови во Македонија?
Ова не е реторичко прашање, ме интересира дали навистина може да се почне некоја правна постапка која ќе не ослободи од оваа креатура?
Имал ли некој шанса и прилика да регистрира domain во Македонија? Бил ли некогаш во контакт со http://dns.marnet.net.mk ? Дефинитивно најодвратна страна на интернет, со можности за регистрација на domain од 19ти век, подршка излезена од хорор филм, и пази сега: регистрацијата треба да ја испринташ и да ја пуштиш по пошта ?!
Кој им даде на овие заостанати типови право да регистрираат domain ???
Чеј сеа... банери или домејни?Кој има поголемо искуство со купување на банери, нека го сподели тука. Ме интересираат неколку работи поврзани со оваа тема:
-дали мора доменот да го регистрираш на името на некоја фирма;
-како оди постапката за регистрирање: колку што знам јас, треба прво барањето да испечатиш и да им го испратиш по пошта, па потоа треба да отидеш лично за да се доврши целата процедура.