Хокеј на мраз, Сочи 2014

Член од
14 март 2010
Мислења
17.044
Поени од реакции
16.573
logo-sochi2014-transformer-bid.png

Хокејот на мраз е можеби најатрактивен спорт на Зимските Олимписки Игри, но како спорт најпрво се појавил на Летните Игри во 1920 година, во Антверпен, а потоа да продолжи на Зимските, од 1924 година во Шамони, Франција.​
Хокеарскиот турнир привлекува најголемо внимание на игрите, и салите каде што се игра се секогаш исполнети.​
Како најуспешна земја е Канада, која во почетокот, освојувајќи вкупно 8 злата, последното на игрите токму на нивно тло, во Ванкувер 2010.​
Втора земја по успешност е СССР, после растурањето на сојузот, медалите останаа во сопственост на Русија, па севкупно имаат 7 златни медали..​
На турнирот учествуваат 12 репрезентации, поделени во 3 групи од по 4 тима.​
Како што напоменав погоре, бранител на златото од игрите во Ванкувер, е репрезентацијата на Канада, која во финалето беше поуспешна од репрезентацијата на САД, бронзата ја освои Финска.​
Распоред на натпреварите

Група А
Прво коло
Русија - Словенија​
Словачка - САД​
Второ коло
Словенија - Словачка​
САД - Русија​
Трето коло
САД - Словенија​
Русија - Словачка

Група Б
Прво коло
Финска - Австрија​
Норвешка - Канада​
Второ коло
Канада - Австрија​
Финска - Норвешка​
Трето коло
Канада - Финска​
Австрија - Норвешка​
Група Ц
Прво коло
Шведска - Република Чешка​
Летонија - Швајцарија​
Второ коло
Република Чешка - Летонија​
Швајцарија - Шведска​
Трето коло
Летонија - Шведска​
Република Чешка - Швајцарија​
Хокеарските натпревари на игрите ќе се играат во Bolshoy Ice Dome / Shayba Arena

САд канада или русија ќе земе еден од нив, фаворити мисе русите

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

Русија има добар голман, Бобровски.
Напред - Дацјук, Ковалчук, Овечкин, Радулов, Тарасенко...

Америка има јаки голмани, Милер и Квик.
Напред - Вилер, Павелски, Калахан, Кејн...

Словачка исто добар голман, Халак.
Напред двајцата Хоса се заебани...

Словенија - Копитар...

Канада има добри голмани, Луонго и Прајс.
Напред - Стамкос, Шарп, Куниц, Крозби...

Финска исто добри голмани, Раск, Лехтонен и Ниеми.

Норвешка - Зукарело...

Шведска - добар голман му е Лундвист, и Густавсон може.

Чешка голман Павелец...
Напред - Соботка...

Швајцарија голмани - Рето и Хилер.

Шо ми текна на неколку подобри играчи...сигурно сум испуштил неколку...
Русија, Канада, Шведска, Америка...е виа се тиа според мене...ја сум за Русија нормално. :icon_mrgr:

Русија има добар голман, Бобровски.
Напред - Дацјук, Ковалчук, Овечкин, Радулов, Тарасенко...

Америка има јаки голмани, Милер и Квик.
Напред - Вилер, Павелски, Калахан, Кејн...

Словачка исто добар голман, Халак.
Напред двајцата Хоса се заебани...

Словенија - Копитар...

Канада има добри голмани, Луонго и Прајс.
Напред - Стамкос, Шарп, Куниц, Крозби...

Финска исто добри голмани, Раск, Лехтонен и Ниеми.

Норвешка - Зукарело...

Шведска - добар голман му е Лундвист, и Густавсон може.

Чешка голман Павелец...
Напред - Соботка...

Швајцарија голмани - Рето и Хилер.

Шо ми текна на неколку подобри играчи...сигурно сум испуштил неколку...
Русија, Канада, Шведска, Америка...е виа се тиа според мене...ја сум за Русија нормално. :icon_mrgr:
We are the champions! We are the champions! Подршка за братот од Маркхам!

Финалето во Ванкувер Канада-САД беше нешто неверојатно. Не пратам многу многу ама во завршницата ќе се вклучам, не знам дали Русите би можеле да изненадат како домаќини.
Овие Канаѓаните и Америте секогаш идат со најсилните НХЛ ѕвезди, не знам Русите дали имаат во НХЛ?

Финалето во Ванкувер Канада-САД беше нешто неверојатно. Не пратам многу многу ама во завршницата ќе се вклучам, не знам дали Русите би можеле да изненадат како домаќини.
Овие Канаѓаните и Америте секогаш идат со најсилните НХЛ ѕвезди, не знам Русите дали имаат во НХЛ?

Бобровски ( Колумбус )
Варламов ( Колорадо )
Јемелин ( Монтреал )
Никитин ( Колумбус )
Тиотин ( Колумбус )
Воинов ( ЛА )
Анисимов ( Колумбус )
Дацјук ( Детроит )
Кулемин ( Торонто )
Малкин ( Питсбург )
Ничушкин ( Далас )
Овечкин ( Вашингтон )
Тарасенко ( Сент Луис )

Од тимот на Русија шо играат у НХЛ.
Овечкин, Малкин, Дацјук и Тарасенко се појаки. И голманот Бобровски е добар.

Бобровски ( Колумбус )
Варламов ( Колорадо )
Јемелин ( Монтреал )
Никитин ( Колумбус )
Тиотин ( Колумбус )
Воинов ( ЛА )
Анисимов ( Колумбус )
Дацјук ( Детроит )
Кулемин ( Торонто )
Малкин ( Питсбург )
Ничушкин ( Далас )
Овечкин ( Вашингтон )
Тарасенко ( Сент Луис )

Од тимот на Русија шо играат у НХЛ.
Овечкин, Малкин, Дацјук и Тарасенко се појаки. И голманот Бобровски е добар.

Ќе можат да се надигрувааат со Канаѓаните и Американците?

Ќе можат да се надигрувааат со Канаѓаните и Американците?

Па би требало...Бобровски и Варламов се добри голмани, Дацјук, Малкин, Овечкин и Тарасенко се едни од најдобрите у НХЛ

На последно СП шо беше, се искиксаа ептен (за нивно ниво) Канада и Русија. Така да очекувам да надокнадат на овие ЗОИ, посебно канаѓаните - оти го бранат златото. Се надевам дека ќе гледаме многу атрактивни и ефикасни натпревари. :)

Јас пак ќе си навивам за Канада, а посебен притисок и гризење очекувам од русите. Нели домаќини се и се' освен медаља ќе биде разочарување за нив мислам.

Едно време го пратев хокејов ама сега појма немам што се дешава :D За Чесите ќе игра Јагр ? Инаку ќе си навивам за Канада повторно :X3:

Брат руската лига можи да се кажи дека е многу блиску до НХЛ. Така да Русите се едни од главните освојувачи на злато заедно со Канада. Мислам дека Америте ќе потфрлат

Канада и Русија се најголеми фаворити за златото, да ги загрозат од втор план можат само Шведска и САД. Чешка, Финска и Словачка на коњ да се ако стигнат евентално до полуфинале. Од останатите селекции единствено Швајцарија има некој ептен минимални шанси да изненади некој од фаворитите другите се 3 класи послаби.
Друг факт е што ќе се игра по интернационални правила а не по НХЛ така да тешко се снаоѓаат Канаѓаните и Американците кога Олимпијадата се одржува надвор од Северна Америка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom