Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако Рафа изгуби Гренд Слем финале од Вавринка, еве јас ти ветувам ќе го избришам профилот со 10 000 мислења, ти што ќе направиш?
Ти се молам не го бриши, не сакам форумов да остане без уште еден експерт :)

Само повредава да не го оддалечи од тениските терени подолго време, само да е здрав и ќе гази све живо. Мечевите до финалето ветуваат дека ова ќе биде добра година. А и +1200 поена не е лошо.

Честитки и за Стан за првиот ГС и топ3.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stan is the man, cestitki.. Normalno ne mi e milo sto Rafa zagubi, no milo mi e za Stan poshto glupo mi e koga vaka nekoj ko nego ke stigne do finale so luda forma (citaj Del Potro) i u finale ke krahira. E sea toa sto me zaeba i sto imav uplateno 3:2 u setovi da tepa Stan na 8.00 koef. i so parite da naracham vakov dukser od Rafa, drug muabet... :place:

Некни кога Надал победи против Кралот овде се појавија 102494 членови со коментари како го избришал во 3 сета и сл.Си реков што е ова цел форум за горилово навива,колку навивачи имало али не сум знаел до тој момент и таа победа.Е сеа сами си го баравте, ви го начука и трпете.Не бидете пички и вие како вашиов манекен.
Да не бил повреден, да не бил ова, да не бил она:pos: Првиот сет не беше повреден па го исцицал.
А и мн интересен факт ми е што играл повреден и бил херој,оти досега немаме видено ние ваква случка некој да е повреден и да игра,ова прв пат е :icon_lol:

Некни кога Надал победи против Кралот овде се појавија 102494 членови со коментари како го избришал во 3 сета и сл.Си реков што е ова цел форум за горилово навива,колку навивачи имало али не сум знаел до тој момент и таа победа.Е сеа сами си го баравте, ви го начука и трпете.Не бидете пички и вие како вашиов манекен.
Да не бил повреден, да не бил ова, да не бил она:pos: Првиот сет не беше повреден па го исцицал.
А и мн интересен факт ми е што играл повреден и бил херој,оти досега немаме видено ние ваква случка некој да е повреден и да игра,ова прв пат е :icon_lol:

Нема што да се трпи, 3 најуспешен тенис во историјата и пеглач на најдобриот тенисер на сите времиња што сакаш повеќе:pos:
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 13:17 ---
Абе деца Рафа неможе никој да го ремети разберете :pos::pos::pos:
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 13:18 ---

Нема што да се трпи, 3 најуспешен тенис во историјата и пеглач на најдобриот тенисер на сите времиња што сакаш повеќе:pos:
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 13:17 ---
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 13:18 ---

Ама зато вас можиме. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

:pos:

9oho.png

Прв тениски меч што сум го гледал досега беше кога играа Надал и Федерер финале Роланд Гарос кога Надал имаше 17-18 години и го победи и ме освои со играта.Оттогаш сум за него и ќе бидам за него.Денеска Вавринка изигра и заслужи да победи.Може Надал изглуми не знам ама не верувам,а не знам како сите заборавија дека цел турнир игра со плускавец на левата рака..Инаку кога испаднаа Федерер и Џокович нигде не видов погрден збор упатен кон нив,а додека денеска циган,горило,дрогираш..Оти е дрогираш,оти игра со цело срце секој натпревар,оти е во неверојатна форма секоја година,оти го сака тенисот највеќе и игра до крај секој поен.Има изрека да бидеш грациозен и во пораз.Анти-надаловциве се отепаа од вреѓање.И на крај да кажам дека Вавринка беше подобар !

Не мора одма со балканскиот менталитет, глумел, дрогираш, циган ова она.
Како прво ај да сте за Стан па палете се нема фрка, ама вака нит сте за Стан нит ништо одма вреѓање, глумел ова она. Сигурно не е малоумен Надал цел турнир со жуљ да игра и сеа да глуми ццц?????????????????

Мене ми е мило што победи Стан, дечкото ради психата не можел у кариерата да напраи нешто повеќе, но со годините му дојде и тоа изгледа.
Плус видете каков џентлментски однос имаат и двајцата спрема самите себе и спрема тимовите, а вие тука вадите очи вреѓате без потреба....
Заслужено си тепа Стан и тоа е тоа, заслужи дечкото, му се исплатеше се.

Цел турнир го изгледав, сега најдов да се успијам.
Ќе го симнам и ќе го изгледам мечов ама по ова што го гледам, и тоа што го видов во последните 4 гема (толку фатив од утакмицата) е дека Надал стварно се мачеше со повредата. Кој игра тенис, знае дека со повреда на грбот посебно при сервис неможеш доволно да се истегнеш и да го изведеш ударот како што сакаш. Сепак Вавринка ми ги освои симпатиите уште лани кога несреќно загуби од Џокович, ама еве сега пак сета среќа беше на негова страна па го освои Слемов, честитки.

А не мислиш дека е малце симптоматично тоа што во најголем број пати кога Надал бил поразен,значи не секогаш ама у голем дел од случаите ќе искочеле после информации,или он ќе спомнел на прес-конференцијата после дека као осеќал болки ама демек не сака ништо да одземе на противникот...

Добро се сеќавам на многу од тие случаи,и искрено малце ми е патетично тоа.

На крај краева може и Џоковиќ или Федерер кога биле поразени од Надал на тие утакмици ималце проблеми со повреди па не сум чул да кукаат или да се крева фама околу тоа.

Не ми замерај али мислам дека Надал сака тоа одпосле да се истакне,демек имав проблеми затоа изгубив што по мое мислење е многу пичкарски и кажува се работи за лош лузер....

Па ако Рафа нема болки и повреда, ондак кој може да го победи? ха ха.

Смешни сте, ама баш.

Честито за Вавринка, заслужи.

Брат, па глумеше повреда бе, како можеше да сервира со 130 km/h прв сервис?
Или пак после кога оздраве, да сервира со 170 km/h?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom