ЧЕНТО
Претседник
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 8.239
- Поени од реакции
- 4.839
Кој ретард мајко милаКо ја да знаев дека ќе се повреди Рафа у вториот сет.
Ајде сеа збирај лајкови, тоа стана традиција на форумов, да се прават луѓето паметни откако ќе заврши некој меч, сеедно дали тенис, фудбал или шах.
Искрено, ме заболе што мислат некои ликови што еднаш годишно гледаат тенис, и што гледаат тенис со омраза, а не со задоволство. Надал покажа дека е најголемиот борец во историјата на овој спорт!!!!!!!!! Покажа дека е прав спортиста и не го предаде мечот, а реално требаше да го направи тоа. Јебига, живот иде даље, ова беше огромна шанса да се земе 14 Грен Слем титула, али мора да се пофали и Вавринка, одигра страшен турнир и ги победи двајцата најдобри тенисери во моментов.
Тоа е тоа, Рафа го расплака Федерер токму тука во 2009 година, кога овој пробуваше да ја освои својата 14 Грен Слем титула, а истото сега му го направи Вавринка нему. Ќе се врати Рафа посилен од било кога и ќе го освои тоа што го има замислено.
П.с. Ја би ги ркнал сите од публика со исклучок на фановите на Рафа, смрдлиња најголеми, сега му аплаудираат а го свиркаа кога побара медикај тајм аут. ГОМНА!
А не мислиш дека е малце симптоматично тоа што во најголем број пати кога Надал бил поразен,значи не секогаш ама у голем дел од случаите ќе искочеле после информации,или он ќе спомнел на прес-конференцијата после дека као осеќал болки ама демек не сака ништо да одземе на противникот...
Добро се сеќавам на многу од тие случаи,и искрено малце ми е патетично тоа.
На крај краева може и Џоковиќ или Федерер кога биле поразени од Надал на тие утакмици ималце проблеми со повреди па не сум чул да кукаат или да се крева фама околу тоа.
Не ми замерај али мислам дека Надал сака тоа одпосле да се истакне,демек имав проблеми затоа изгубив што по мое мислење е многу пичкарски и кажува се работи за лош лузер....