Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој ретард мајко мила :facepalm: Ко ја да знаев дека ќе се повреди Рафа у вториот сет. :facepalm: Ајде сеа збирај лајкови, тоа стана традиција на форумов, да се прават луѓето паметни откако ќе заврши некој меч, сеедно дали тенис, фудбал или шах.

Искрено, ме заболе што мислат некои ликови што еднаш годишно гледаат тенис, и што гледаат тенис со омраза, а не со задоволство. Надал покажа дека е најголемиот борец во историјата на овој спорт!!!!!!!!! Покажа дека е прав спортиста и не го предаде мечот, а реално требаше да го направи тоа. Јебига, живот иде даље, ова беше огромна шанса да се земе 14 Грен Слем титула, али мора да се пофали и Вавринка, одигра страшен турнир и ги победи двајцата најдобри тенисери во моментов.

Тоа е тоа, Рафа го расплака Федерер токму тука во 2009 година, кога овој пробуваше да ја освои својата 14 Грен Слем титула, а истото сега му го направи Вавринка нему. Ќе се врати Рафа посилен од било кога и ќе го освои тоа што го има замислено.

П.с. Ја би ги ркнал сите од публика со исклучок на фановите на Рафа, смрдлиња најголеми, сега му аплаудираат а го свиркаа кога побара медикај тајм аут. ГОМНА!

А не мислиш дека е малце симптоматично тоа што во најголем број пати кога Надал бил поразен,значи не секогаш ама у голем дел од случаите ќе искочеле после информации,или он ќе спомнел на прес-конференцијата после дека као осеќал болки ама демек не сака ништо да одземе на противникот...

Добро се сеќавам на многу од тие случаи,и искрено малце ми е патетично тоа.

На крај краева може и Џоковиќ или Федерер кога биле поразени од Надал на тие утакмици ималце проблеми со повреди па не сум чул да кукаат или да се крева фама околу тоа.

Не ми замерај али мислам дека Надал сака тоа одпосле да се истакне,демек имав проблеми затоа изгубив што по мое мислење е многу пичкарски и кажува се работи за лош лузер....

E не успех е да изгубиш у финале 3-1 од тенисер што до таа утакмица ти нема сет земено...Да не зборам како беше све од јавноста тоа исперцепирано у стилот Стан не ми се исплати ни да искача на терен.

Дај опрај се,досаден си више,мислиш ако контрираш ради реда голема работа си напраил..

Ради реда :pos:

Него толку си го следел турниров, па затоа ова ти е дебакл.

Друга ќе беше приказната Рафа ако не се повредеше.

Да бе,он стално некако повреден е откако ќе изгуби утакмица....

Искрено патетично ми е тоа,патетични ми се тие објаснувања....може и Стан имал проблеми у текот на мечот па нема да чуеш за тоа.Ама за Надал сите ќе разберат дека се мачел со повреда и на крај уште херој ќе искочи....ПАТЕТИКА!

??????????????????????????????????

:pos:

Где сте мишеви?????? хахахахахагхаа!!!!!

П.С. Ова е за оние што ги имам на игнор, трпетеееееееееееееееееее!!!!!!!!!!!!!

И уште едно и последно од мене.
Ако мислите дека не ви чини форумот т.е потфорумот, не мора на секое мислење да го потенцирате тоа и да се заканувате дека последно мислење ќе ви е, искрено мислите дека другите ги интересира тоа дали вие или некој трет ќе биде активен на темата?
100 пати напоменавте дека нема да пишувате, а уште толку се фурате.
Ако имате нешто друго, во ПП, доста ја трупаме темата со непотребни работи.

Го фатив на крај, при 3-2 за Вавринка и сервис на Надал кој успеа да му го одземе. Како го почна гемот, кој ќе му донесеше 5-2, си реков, ако го изгуби сервисов никад нема да победи. Многу лошо го изигра, и делуеше така. Го изгуби, дојде 4-3, ама успеа да направи брејк. Кажав погоре, не го гледав цел, но мило ми е што победи Вавринка. Сум фан на Федерер, ама по малку сум и против овие другиве..

Тоа првиот гем во вториот сет е еден од најдоминантните гемови што ги имам видено на турниров.

Moра да се испотепате значи.

@Ставрогин кажа еден многу паметен муабет еднаш, ако беше ептен јако нападнат. :) Не сакав да се мешам тогаш, ама донекаде стварно е во право. На кој му текнува, му текнува. :)

ajde be pa stvarno smesni se komentarite od tipot narkoman i slicno, zasto temava se true, i za Nole e isto, znam kako im e na fanovite na Nadal ja zatoa i mnogu retko gi otvaram temive, do pred 1-2 godini bese melem tuka da se disktura, sega ko na fudbal forumon da si.
toa e deka neame nikakva teniska kultura, taka go tretirame ovoj sport i toa e toa, rafa bar ne predade igrase do kraj, a za toa deka ne bese povreden treba stvarno da ne ste go gleale kako igra u zivotot za da toa go tvrdite, po samite dvizenja, prv servis i red drugi karakteristiki sto go krasat osedno se gledase deka ne e toa toa.

U sekoj slucaj ne treba da se omalovazi ovoj uspeh na Stan the Man, milo mi e za covekot najiskreno, mnogu simpatii dobi od moja strana posle ovoj turnir, svaka cast, i teniserot broj 1 i teniserot broj 2 gi pobedi, sto poveke od toa ?!

Svaka cast uste ednas i za Sten, i za Nadal sto sedese do kraj i osvoi i set plus. Sega bar se nadevam navivacite na Nadal ke olabavat so muabetite glumec mumec zasto gledaat kolku smesno izgleda toa i totalno bezpotrebno.

Реалноста е дека Надал не е само тенисериште, туку човечиште, се што треба да претставува еден спортист во позитивна смисла тоа го има Надал. Нема да се откаже од ниеден меч додека не се одигра последниот можен поен, макар и со една нога да би играл.

Во поглед на тие неколку примитивни страни што се откуцаа во последниве саат-два нема што многу да се коментира, секој бира каков фан, гледач или сеирџија ќе биде, најголема трагедија е луѓе што не пишале никогаш ништо за тенисов, улетаа да фрлат по некоја навреда. Како и да е нивен избор за простотилукот што го поседуваат.

Во поглед на прерано доделената титула на Рафа, предупредив уште вчера да не се лета во облаци, конкретно мислам на Христов и на уште неколку души. Така да, како што те цитираа погоре, тоа што си го кажал, веројатно е фер и да го оствариш ;)

Во поглед на финалево и Стен, нема што да се оспорува останува да му се честита, машки го изигра цел турнир. Првиот сет беше феноменален, Роџер не би го тепал во најдобри денови. Дали ако не се случеше непредвиденото (повредата на Рафа) истото ќе продолжеше и во наредните сетови, останува да нагаѓаме. Болдирав, зашто е премногу ретардирано да се верува во некаква глума, кога се во прашање изгубени сетови и гренд слем финале.

Честитки до освојувачот на турниров, а од Рафа останува да го прави тоа што најдобро го знае, да игра тенис и да победува.

VAMOS ЅВЕРУ!

??????????????????????????????????

:pos:

Где сте мишеви?????? хахахахахагхаа!!!!!

П.С. Ова е за оние што ги имам на игнор, трпетеееееееееееееееееее!!!!!!!!!!!!!

Никој не се крие мишу ти избега ко пиче кога изгуби твојот најтрофен тенисер кој редовен пациент е на Рафа:pos:

Инае Стеф кај виде дека Надал плаче молим ти се????:tapp:

I odgovorot posle toj post
Stole , ne se zaletuvaj , da ne si apesh gaazo , Stan e vo luda forma , go pobedi Novak koj shto ne znaeshe za poraz dolgo vreme i igrashe epten mokno , go pobedi Berdych koj shto po moe do polufinaleto pokaza najmnogu , na kritichni momenti e laden shpricer i demonstrira ogromna promena vo karakterot , vidi gi tajbrekovite so Berdych samo . Smali go vlogot vo opkladata , zemjachki sovet
Under moze e mnogu ostar u svoeto diskutiranje, znae da gresi i slicno, ali bar e eden od retkite na temive sto go razbira ovoj sport, subjektivnosta i pristrasnosta vo odnos na Nole mu se slaba strana ali bar od edna druga perspektiva gi gleda rabotite i za toa mu oddavam pocit.
Uste malce polabavo da vlaga u diskusii i sve ke e ok. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom