Вашите пијани искуства :)

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Пијам, ама тоа се дешава двапати на 5 месеци, ама баш тие две пиења кога ќе решам, ужас се... повраќање, паѓање, трчање, спиење по улици, дрежење ѕидови, ама од се ова најгадното е кога им бегам на сите... ќе им киднам, па ела нека ме најдат ако можат... пијана глава што прави :rolleyes:
Сабота(предходниот викенд) се деси пак после 5 долги месеци. (моменти кои ги памтам)
На роденден, искулирано.... одиме цело друштво, атмосфера подгреана, си влегуваме во кафиќ и се си оди во најдобар ред.
Конобарчето си носи влаши водка, и стартував, прво една за здравица.... ама знаете една, па ај уште една да фрлиме и после вода стануе...
Другарчињата се контролираа, ама јас бев веќе понесен од атмосферата, добро музиче си одеше.... и така чаша по чаша си ја заминав водката, па човек без контрола сум кога пијам, среќа се случува многу ретко... си ја светнав таа. Па сега за да додадам уште малце оган си нарачав редбул, ете ги комедиите стигнуваат, го светнав и од тогаш па натаму стартува трагичната-комедија...
Знаете сите весели, сите пивнати, но никој дрво, освен јас... и ете ти торта, славеничката ќе дува, ама ја курназ да се најдам, свеќите ќе ги крадам( зашто господе?) :icon_lol:
Ама за среќа на сите сум каснел со реакција па таа ги дувнала, па како што иде редот нели, шлаг целата да се направи, да разберам славеничката, ама настана општ хаос со тротата, сите ми се сторија интересни па ги мавав со шлаг, без цензура, кого стигнам . :свиркам:
При крај на роденденскава забава, јас собирам парталите и кидам да ме нема... никој не пуштам да дознае каде ќе одам, ма јок, најголема избеглица.... излагам, тоа врне истура, уредно си отворам чадорче и поаѓам како највеќи џенталмен... и ме фати вљда некоја паника па почнав да трчам, ама зашто, која беше причината, тоа е невозможно да се прецизира. Пешачам и ми дојде нагон за повраќање, два прста до желудац и :sick: ... и тоа ка цистерна, нема да запре и бити, ама несреќно направив чекор назад да не се направам лом и со све партали у вис и директ на повраќаното:(... премногу трагични моменти, ама не запрев тука... кај ќе одам ваков дома, се јавувам кај другар да излезе, да можам да се стабилизирам, ама тука се дешаваат уште поголеми срања... одам накај другаров, си поминувам улица поштено и кој си направив уште едно г’з преку глава си го видов господ... па од тука некое добро време ми беше се црно и одеднаш се најдов кај другаров со флаша вода и се штркав по дождот на минус степени... попара.
Смех беше кога глумев трезен дур зборев со моите, ама па од толку пазење, кажав дека сме го трезнеле другарот и успешно сме го испратиле дома, па потоа да им речам дека со него одам накај дома. :tapp: Последни сеќавањa пред тотално да се изгубам беа оние кога лудо трчав по улицине, бегав ли, кој ме знае... и после тоа памтам дека треснав во предсобље, срамот најголем од моите... брука втор дел, ова втор пат пред моите пијан да се влечкам... срамои живи. Сабаљлето некако поарен бев за разлика од предходни пијанства што сум ги имал.

Bugarija 2001 mislam deka bese,,,stignavme se smestivme I jas kupiv edna tekila najeftina sto postoi I ja staviv vo frizider za vecer pred iskacanje.I onaka site umorni od patot legnavme da spieme za vecer da bideme svezi za diskoteka,u Nesebar bese samo da napomenam....arno ama namesto vo 8 da se razbudime nie do 11 otspavme site cetvorica,,,i sto da vi kazam,site u panika,koj da se tusira,koj da kenja,koj zabi da mie...i ok,pomina I toa sega na red e pienje,t.e zagrevanje,a imavme samo pola saat cak I pomalku od toa I ajde udri na tekilata,,site eden do dva shota a jas ko nezdrav skoro 8 dupli shota ili vo prevod pola litro za pola saat.Ok vreme da se trgne I otidovme na avtobuska I si stoime cekame avtobus,se zezame,smeeme koga samo odnikade blekaut,lights out...ko nokaut od Tajson,bum na zemja se srusiv....sledno sto se sekavam e deka se probudiv samo da ispovratam sve I da se vratam na spienje....drugarite koga me nosele vo stanot uspat imalo edni Bugari,7-8 dusi me gledale kako me vlecat I prokomentirale nesto,,koga fativ da pcujam,pa uste da se tepam sakan,sreka moja pa vidoa deka sum pijan pa nejkea frka da pravat,.i taka 2 dena mi otidoa bezveze u mamurluk bukvalno.

Ова искуство не би го рекол пијано искуство... но да почнеме.

Пред 2 месеци.

Јас не би го нарекол пијано искуство, туку би го нарекол некоја состојба во која што на моменти бев во реалноста и на моменти како во некоја темница, во некој длабок бунар....

Но, да почнеме од почеток....

Се договоривме тројца другари да се напијаме, зедовме што зедовме вино и сок (поубаво слегува) и ајде првите чаши на екс ги маваме. Маваме 3-4 чашки на екс и после другото со поспоро темпо... си слушаме мешавина на рок и фолк (од два телефони) и си кулираме!

По некое време му ѕвонат на едниов, демек ете ракија имало, само сокче да купиме за со неа. И така направивме.

-Јас кутриот ракија немам пробано никогаш. Но!
Кога појдовме таму, со сокчето гледаме 5 души или 6 беа?! xD

Шише со ракија, а одвај 1/3 испиено. :confused:
Јас и овој другаров седиме, пошто малку мачно ни беше и ај после неколку минути убедување, ме убеди да се напијаме....
И то не по 1 чаша, туку по 2-3 мавнавме од кои една на екс.

Почнаа нозете да ме болат, но сепак издржав. Појдовме во бурекџилница каде што има пици.

Седнавме што седнавме да јадиме и после некако не ми се стануваше, како да пуштив корења за столицата и не можам да станам!

-По неколку минути, стануваме што стануваме и веќе почна да ми се темни пред очи, застанав покрај фонтана и веќе паѓав наназад, среќа имаше човек зад мене и ме задржа па не ја акнав глата од цименто.

И така шетаме низ чаршија, сето во забавена снимка, слушам како од бунар, решивме да ги посетиме другиве дечки кои беа во кафана.... чекајќи пред кафана, ми светна, сакам да си одам дома!

Другариве не ме пуштаа.
-Па ајде рековме ќе фрламе паричка, дали да си одиш или не. За среќа погодив и си заминав!

По пат решив да не давам пари за такси, не сум пијаница ќе си појдам до дома, ваљда нема да ја згрешам куќата. :D

Одам по скалите(надоле) застанувам покрај чешма, се наведнував да ја пуштам бидејќи ми се пиеше вода исповратив и пица....... упм!
-Седам покрај чешма- пушти-запри-пушти-запри.

Мајками се уплашила си рекла некој во двор влегол да кради, но ми ѕвони на телефон!
-Ме гледа осумки прам во ходникот кој не е толку широк, но доволно за да ме сети дека сум се ошлакал!

Ми вика: Шо напрај бе сине беееее!
Јас: Нишо еве не можам да си соблечам патикиве!

И така заврши се во најдобар ред, си легнав и си заспав како јагненце!

Glavceto sabajle kako? :-D

Сеуште ме држеше, ама па... нека кажа дечките од темата каде што се договараме за фудбал дали сум кикснал. :cool: (ова викам за дечките, пошто наредниот ден играме фудбал, во недела)

Сеуште ме држеше, ама па... нека кажа дечките од темата каде што се договараме за фудбал дали сум кикснал. :cool: (ова викам за дечките, пошто наредниот ден играме фудбал, во недела)

Од ракија нема погнасно :D
Ти иди нагон, а напразно маваш, нешто како да сакаш да запалиш кола, а нема бензин и прајш трм трм трмммммммммм, а нема брмммммммм.

Од ракија чинам сум бил најдолго пијан, можи и претходно да имам кажано. 2-3 дена со сигурност ме има држено.

Ти иди нагон, а напразно маваш, нешто како да сакаш да запалиш кола, а нема бензин и прајш трм трм трмммммммммм, а нема брмммммммм.

Од ракија чинам сум бил најдолго пијан, можи и претходно да имам кажано. 2-3 дена со сигурност ме има држено.
Сме пукале по литар ракија ама ти очигледно си претерал... :D

Последно пијано искуство, се очукавме со берберот и во 4 сабајле отидовме да ме шиша :D
нормално другиот ден на моите не им беше јасно што се десило, а и мене едвај :D

Тоа беше прв и последен пат. xD
Отсекогаш ме интересирало како да си пијан, ама изглеа сум претерал. :гик:

Турви ништо не разбираш ти. Ракијата ти прави најубаво пијанство, само мора да знаеш колку ти е мерката и како да ја возиш. :P

Турви ништо не разбираш ти. Ракијата ти прави најубаво пијанство, само мора да знаеш колку ти е мерката и како да ја возиш. :P

E да бе....зато изгубив желба да варам ракија ко че остарам, ако остарам.

Вино си е вино. In Vino Veritas не е Ин ракија да речеме :D

Инаку не пијав ракија воопшто, в студентски пропијав ито во филџани големи. Имавме колега од Струмица и тој не снабдуваше. Дури паметам едно утро толку се затеравме што не фати 4-5 сатот, го наместив алармот по некое време, станав се истуширав и заминав на факултет. Малку росеше. Од што ми чуреше главата чинам капките од дождот се одбиваа од мене. Онака кап, кап, шшшшшшшшшшш ко да гасиш оган.
Слушав некои досадни работи, пресеци на кривите на понуда и побарувачка, економија беше тоа.
Вино од бочва > ракија

А кажи му... со салата бе... музиче во позадина и ќе видиш како лета шише,две,три и другиот ден супа и јогурт за да се смириш :pos:

Ме изнасмеа ова „како да ја возиш“ :D У принцип, не пијам ракија, али а се опијам од било што друго - одма ме тера на ракија, али без мезе :X3: Најдобри пијанства и проводи у живот

Ме изнасмеа ова „како да ја возиш“ :D У принцип, не пијам ракија, али а се опијам од било што друго - одма ме тера на ракија, али без мезе :X3: Најдобри пијанства и проводи у живот

Ако веќе пијанства и најдобри проводи тогаш претежно било, висиш на шанк и со прст, од она шише, од ова шише, од тоа потака, од тоа таму и уствари го пиеш цел шанк... и затоа си отидов со болничко еднаш, али топ провод е топ провод :D

Не се пијанам често а и се контролирам али кое ке се опијанам се прам парче
на место број 1 би го ставил пијанството пред 2 години со вино Вранец мислам беше се си почна полека немаше ни знаци дека ке се десит нешто па онака чаша по чаша и остана од тоа виното а мораше да излегвиме веке време беше па последната чаша на екс и кога мавна тој ветрот надвор почнаа да ми играат нозете се до првиот кафич таму не се секавам шо пиев али небеше вино измешав нешто па остнавме едно саат и пол внате и на одење за во дискотека нешо ме натера да си одам дома да невлезам таму зато шо ако влезев ке ме озборува по сиве берберници уште од сабајле како шо е градов еден голем во рок од пола саат се ке се расчует.И на одење дома не бев до толку се качив некако до 6ти е од прескокнувањето на прагот почвит интересното влегувам во WC да се измијам лице и готово блокираат и нозе и раце тоа пагање, чукање на глата од умивалник,од када, од шолја:pos: шо беше најлошо неможев да станам нозете пресечени а внатре ко водоинсталатер да имат во 1 сатот лупање и повракање тоа незнам од кај излезе толку за повракање и после едно 2 саати мачење успеав некако да се довлечакм до кревет следниот ден само кисела вода и лимони неможев ни да јадам ни да пијам.
Број 2
Пред 3 месеци со Узо на ист датум со првово пијанство е овде имам дупка во секавањето не се секавам на ништо освен на оделни делови онака шо се меморирале сами.И овде така си почна се лагано полека али чаша по чаша се собраа околу па најмалку 700 мл а не бев опијанет од погоре случкава максимум 2-3 пива на излегување па 700мл беа во тој момент ептен а тоа узото благ пијалок па ти шекерите ко зовреа внатре леле мори мајко цревата надвор ги исфлив па неако ме однесле до дома а ја знам дека нозе не осекав веројатно распнат ме имаат носено и кога влегов внатре знам дека неуспеав до кревет да дојдам си легнав на тепих :icon_mrgr:
бр 3
Во студентските деној пред едно 7 години коа си во топ форма и тоа прва година е колку фалат тие деној коа секој ден неможеше да се замисли без алкохол ептен пиевме тоа вина,вина упм скари како шо Прилеп беше ефтино маме му плакавме од спротива на студентскиот имаше едно кафанче којзнае како се викаше ни си го викавме "Кај Црниот" внатре багатела 100д вино 20д кисела вода 40д ѕидарско пиво и удри излези до продавница заглави таму.Али ова се дешаваше у студентски малку послаби со финансии пошо после студентска новчаниците беа празни и онака по една ракија па мезе крастајци,зелка сланина шо останала и таа една се напрај сто и една па ко ја снема ракијата не натера нешо ај "Кај Црниот" кој успеа да дој дојде кој не си остана и таму свртивме на вино 1 чаша и летав веке неможев и заминав одам всоба цимерите беа заспани и легнувам во тоа креветот коа почна едно гадење од виното неможев да стигнам до WC а спиев покрај прозорот таму отворање тоа прозорот и низ него отворам сабајлето тоа џамот гледам на плекот долу мозаик нацртан:D со сланини,крастајци итн.После ова цел ден само кисела вода пиев цел ден

E да бе....зато изгубив желба да варам ракија ко че остарам, ако остарам.

Вино си е вино. In Vino Veritas не е Ин ракија да речеме :D

Инаку не пијав ракија воопшто, в студентски пропијав ито во филџани големи. Имавме колега од Струмица и тој не снабдуваше. Дури паметам едно утро толку се затеравме што не фати 4-5 сатот, го наместив алармот по некое време, станав се истуширав и заминав на факултет. Малку росеше. Од што ми чуреше главата чинам капките од дождот се одбиваа од мене. Онака кап, кап, шшшшшшшшшшш ко да гасиш оган.
Слушав некои досадни работи, пресеци на кривите на понуда и побарувачка, економија беше тоа.
Вино од бочва > ракија
Ти оти си пиел струмичка, за тоа така си се осеќал. Они не знаат ракија да варат, мастика да. Да се напијш неготинска, господ да те виде, па после може да прајме муабет. :D
А кажи му... со салата бе... музиче во позадина и ќе видиш како лета шише,две,три и другиот ден супа и јогурт за да се смириш :pos:
Ете тренирано дете на ракија. Салатка, чаша вода и добро друштво одат со ракија. Па кога ќе се зачашкате, една, па друга, па трета...
Ти па моме цела си обратна. :D Прво се почиња со ракија, првата тешко лизга, ама од втора натаму, се оде. Баш се. Ја обично после ракија сакам џин тоник. И пред да си одам накај дома едно пиво, да ме освеже малку. :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom