Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако задржи ваква сугурност на негов сергвис, едно време имаше 76% прв сервис 100% ќе го смете лесно Станис. Би требало да славиме 14та во недела, а Крејзи?:love:

Јас реков уште пред неколку страни, додека не го видам како го гризе пехарот, ќе си седам во ќош и ќе си ќутам.:pipi: Што си е сигурно, си е сигурно. Никогаш не се знае со тие работи, остај ти...:свиркам: Може да игра и со последниот на АТП, јас пак ќе се тресам, ќе гризам нокти, се додека не видам меч топка и голема разлика. Мразам да потценувам, секој што стигнал до таму е добар играч. Кој повеќе, кој помалку. Да не ни коментирам за тие што влегле во 1/4 и 1/2 финале или па финале. Така што, полека само, нека изигра најдобро што умее, па да изиграм и јас еден happy dance по дома.:icon_mrgr:

Федерер е легенда. Секогаш и ќе биде. Ние живееме во ера на тенисери кои создаваат историја и за кои нашите внуци, па и деца до негде ќе читаат во весници, а ние ќе може да им кажеме дека сме ги гледале како играат. :cuc: Сега зависи од тоа кој за кого навива. Натпреварот на Вимблдон меѓу Федерер и Надал кога Надал го освои Вимблдон, може да се каже и дека ми е меѓу топ 10 моменти у животов мој општо.:icon_mrgr:

Ако не освои во недела тоа би била најголемата катастрофа за мене откако пратам тенис. Човек што до сега му нема земено ни сет, ако успее да изгуби од него не знам што да кажам...

Без потценување,сепак го тепаше Ноле а и него го немаше тепано :) затоа лека полека :)

Фед само бледа сенка од претходните мечеви... бледа...

Фед само бледа сенка од претходните мечеви... бледа...

I told you bro. :)
Крејзи,
не го потценувам Вавринка воопшто, само незамисливо ми е да загуби од него во моментов.

Вавринка е мој човек, огромен напредок, доколку не би бил Рафа од спротивната страна, сигурно дека за него ќе навивав, заслужи финале на почетокот на оваа година, како награда за прогресот во минатата, се надевам дека така ќе продолжи и повторно ќе го гледаме во мечеви за Гренд Слем титули. Уште една работа е сигурна, дека Стан ќе изигра неоптеретено, може само да добие, додека за Рафа нема опроштај на овој меч. Тоа што и го кажав на Крејзи, тоа ако се случи, како и да изигра Вавринка му нема спас, со ваков прв сервис тешко кој го добива Рафа, одличен форхендот денес ма да Федекс и не е баш некое мерило за форхендот, знаејќи колку може да го брка по терен, бекендот исто добар, поготово при ритернот на сервисот и оние препознатливи бекенд дијагонали на Рафа. Физички беспрекорен и се помалку влечења и слајс игра од основна линија, сите овие сегменти поправени кај Рафа... Не знам во кој елемент би ја видел предноста на Вавринка??

I told you bro. :)
Крејзи,
не го потценувам Вавринка воопшто, само незамисливо ми е да загуби од него во моментов.
Не велам дека го потценуваш, јас за мене си зборам.:icon_mrgr: На финалето на РГ, после полуфиналето со Ноле, шансите дека ќе го тепа Ферер на РГ беа 99,9%, па пак ги изгризав сите нокти и не можев да се смирам се до последниот гем. Едноставно сум таква. Тоа е спорт и очекувам се да се случи. Затоа на натпревари за тимови или луѓе за кои навивам секогаш имам покачен притисок и попуштени нерви, без разлика дали се фаворити или не. :)

Не велам дека го потценуваш, јас за мене си зборам.:icon_mrgr: На финалето на РГ, после полуфиналето со Ноле, шансите дека ќе го тепа Ферер на РГ беа 99,9%, па пак ги изгризав сите нокти и не можев да се смирам се до последниот гем. Едноставно сум таква. Тоа е спорт и очекувам се да се случи. Затоа на натпревари за тимови или луѓе за кои навивам секогаш имам покачен притисок и попуштени нерви, без разлика дали се фаворити или не. :)

Ја денес за овој дуел бев превозбуден. Не знам што ми беше ама вака немам треперено којзнае од кога. Дури излегов порано од испит само за да стигнам на време за мечот.

Ах , го преспав мечов :pos: . Супер додуша Рафа што победил , ќе се утешам со некој хајлајтс .

Туку финалево во двојки кај жениве:eek: Макарова и Веснина имале 5-2 во гемови во решавачкиот сет , и го губат сетот 7-5 од Ерани и Винчи . That's the spirit.

Вавринка е мој човек, огромен напредок, доколку не би бил Рафа од спротивната страна, сигурно дека за него ќе навивав, заслужи финале на почетокот на оваа година, како награда за прогресот во минатата, се надевам дека така ќе продолжи и повторно ќе го гледаме во мечеви за Гренд Слем титули. Уште една работа е сигурна, дека Стан ќе изигра неоптеретено, може само да добие, додека за Рафа нема опроштај на овој меч. Тоа што и го кажав на Крејзи, тоа ако се случи, како и да изигра Вавринка му нема спас, со ваков прв сервис тешко кој го добива Рафа, одличен форхендот денес ма да Федекс и не е баш некое мерило за форхендот, знаејќи колку може да го брка по терен, бекендот исто добар, поготово при ритернот на сервисот и оние препознатливи бекенд дијагонали на Рафа. Физички беспрекорен и се помалку влечења и слајс игра од основна линија, сите овие сегменти поправени кај Рафа... Не знам во кој елемент би ја видел предноста на Вавринка??

Па ако Стан doesnt do Federer во недела, мислам дека ке гледаме фантастичен меч.
Стан изгледа ментално ја подобрил својата игра.
На брејк топка со Новак, тој плеска 2 аса по ред. Неколку пати по ред.
По брејкот не падна психички, туку го рибрејкна Новак.
Денес Федрер премногу неизнудени. Стан пак плеска винери како луд.
Доста е сигурен на своја серва, а пе потпаѓа под психа, комотен со публика. Тука ја гледам неговата шанса.
Дефинитивно очекувам понеизвесен меч од денес.

ostajte gi mazive na rad da se spremet za finaleto :D
so milsite za finaleto kaj zenive?

Јас сум огрoмен фан на Федерер, ама каде со такви изјави дека Фед бил фаворит?

Убаво кажа Зајче, Надал го спакува Федерер во ФедЕх и го прати дома да плаче.
Денес Надал со високите форхенд спинови го утепа Федерер, човекот не знаеше што да прави со тие топки. Убаво му го ги лупаше на бекендот и овој си грешеше како и секогаш.
Надал денес покажа дека Федерер може само да си се пикне у ќош и да не искача на терен веќе во двобој.
Кај сте сега сите што се плаевте на Ноле и Федерер...мишеви где сте се сакрили у коју рупу да вас видимо како плачете.

Со Вава не прогнозирам ништо зошто го немам гледано како игра за да дадам коментар.
Со среќа во финалето и само VAMOS RAFAAA!!!
--- надополнето: 24 јануари 2014 во 13:34 ---
Убаво кажа Зајче, Надал го спакува Федерер во ФедЕх и го прати дома да плаче.
Денес Надал со високите форхенд спинови го утепа Федерер, човекот не знаеше што да прави со тие топки. Убаво му го ги лупаше на бекендот и овој си грешеше како и секогаш.
Надал денес покажа дека Федерер може само да си се пикне у ќош и да не искача на терен веќе во двобој.
Кај сте сега сите што се плаевте на Ноле и Федерер...мишеви где сте се сакрили у коју рупу да вас видимо како плачете.

Со Вава не прогнозирам ништо зошто го немам гледано како игра за да дадам коментар.
Со среќа во финалето и само VAMOS RAFAAA!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom