Бодибилдинг суплементи

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Вака сега со сода бикарбона сум имал искуство поради друга работа односно ја користевме како лек за блиска личност, тогаш читав многу за неа и не би ти ја препорачал да ја користиш на долгорочен период, особено не оваа од пакетчиња што се продава во продавниците. Има специјална сода бикарбона за медицински цели која не содржи алуминиум и глутен за разлика од оваа која се продава во продавниците може да се порача преку интернет али е скапичка (за разлика од надвор) додека да стигне тука.
Околу хемискиот дел, дејството врз телото и негативните ефекти може да објасни доста @Gregor од научен аспект, не само од статии по интернет. За статии по интернет еве ти една, али внимавај со алкализирање на телото и периодот на користење.
Од мене како преворкаут совет зелен чај 1 кесичка и едно нескафе можеш додатно 1 мало чоколатце да си искалкулираш во дневен внес на калории и да го јадеш за енергија пола саат пред тренинг.

Член од
22 септември 2013
Мислења
102
Поени од реакции
50
Вака сега со сода бикарбона сум имал искуство поради друга работа односно ја користевме како лек за блиска личност, тогаш читав многу за неа и не би ти ја препорачал да ја користиш на долгорочен период, особено не оваа од пакетчиња што се продава во продавниците. Има специјална сода бикарбона за медицински цели која не содржи алуминиум и глутен за разлика од оваа која се продава во продавниците може да се порача преку интернет али е скапичка (за разлика од надвор) додека да стигне тука.
Околу хемискиот дел, дејството врз телото и негативните ефекти може да објасни доста @Gregor од научен аспект, не само од статии по интернет. За статии по интернет еве ти една, али внимавај со алкализирање на телото и периодот на користење.
Од мене како преворкаут совет зелен чај 1 кесичка и едно нескафе можеш додатно 1 мало чоколатце да си искалкулираш во дневен внес на калории и да го јадеш за енергија пола саат пред тренинг.
Pa ne mi e ova samo od statii po internet tuku i od naucen aspekt neli . . . bikarbonatniot pufer go imame veke vo krvta koj sto ne dozvoluva da se zgolemi mnogu kiselosta nitu pak baznosta , odnosno ne dozvoluva golemi promeni na pH vo organizmot taka da logicno bi bilo deka ako se vnese dopolnitelno gi neutralizira kiselinite poradi koi se javuva bolka vo muskulite . . . :). A za toa deka ima vo paketcinjata aluminium i gluten neznam ne sum slusnala. A deka ne treba na dolgorocen period ne treba zatoasto moze da interferira so digestija odnosno so hlorovodorodnata kiselina vo zeludnikot. Inace pred workout spored mene bolje peanut butter i rice cakes ili banana ili nesto takvo nego cokolado :D a ne e mn jako i zelen caj i kafe ?:S

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Pa ne mi e ova samo od statii po internet tuku i od naucen aspekt neli . . . bikarbonatniot pufer go imame veke vo krvta koj sto ne dozvoluva da se zgolemi mnogu kiselosta nitu pak baznosta , odnosno ne dozvoluva golemi promeni na pH vo organizmot taka da logicno bi bilo deka ako se vnese dopolnitelno gi neutralizira kiselinite poradi koi se javuva bolka vo muskulite . . . :). A za toa deka ima vo paketcinjata aluminium i gluten neznam ne sum slusnala. A deka ne treba na dolgorocen period ne treba zatoasto moze da interferira so digestija odnosno so hlorovodorodnata kiselina vo zeludnikot. Inace pred workout spored mene bolje peanut butter i rice cakes ili banana ili nesto takvo nego cokolado :D a ne e mn jako i zelen caj i kafe ?:S
peanut butter i rice cakes не сум пробал али не би рекол дека путерот со мастите и оризовите снегулки се побрза енергија од чоколадото или евентуално банана, значи зборам чоколадото да си го искалкулираш во дневниот внес да не ти дојде вишок калории, прости шеќери телото ти ги користи како инстант енергија. А зелен чај и кафе зависи од човек до човек, јас немам гајле и 3 кафиња да испијам одеднаш плус зелен чај секој различно реагира на кофеинот.

S

Stef Bachatero

Гостин
Here you go.
Sodium bicarbonate (baking soda) is a supplement that provides dietary bicarbonate, which can increase serum levels of bicarbonate (normally produced by the kidneys) and subsequently buffer acid production in the body. The main mechanism of action of sodium bicarbonate is in negating the effects of acidosis. It provides benefits both in situations of chronic mild acidosis, commonly seen in metabolic ailments or during aging as kidney function slowly declines, and in exercise-induced acidosis.
In athletes, the standard doses of sodium bicarbonate supplementation (200-300 mg/kg) tend to reliably benefit performance when failure on the exercise is associated with metabolic acidosis, aka “the burn.” Sports where failure occurs due to the cardiorespiratory system or due to force production by the central nervous system (e.g., single sprints or rowing in elite rowers) do not appear to reliably benefit from supplemental bicarbonate.
Benefits of sodium bicarbonate can be observed with a single dose taken 60-90 minutes before exercise, but supplementation should be approached cautiously as it can cause gastrointestinal side effects if too much is taken at once or, if it’s consumed too rapidly.
Additionally, 5 g of sodium bicarbonate taken daily appears to be somewhat effective in reducing acidosis induced by the diet or the aging process (although using potassium bicarbonate appears to be better), and therefore it may reduce the rate of bone loss over time in susceptible populations.
There are mechanisms in place for sodium bicarbonate to be a fat-burning agent (it increases ketone production and lipolysis and causes a minor increase in metabolic rate), but these have not yet been linked to actual weight loss in trials.
http://examine.com/supplements/Sodium+Bicarbonate/

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Пред вежбање не ти треба глутамин ( мое мислење глутамин ти е потребно насабајле, после тренинг и пред спиење )
Некако премногу ми е ова, мислам дека е доволно само после вежбање и пред спиење.
Пиј го креатинот насабајле и одма после тренинг, или како шо јас праам - пред и после тренинг. Ти избери.
За овај креатин зборуваш шо ставив линк ? Зошто на паковката пишува да се зема повеќе од препорачаната доза.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.752
Поени од реакции
11.654
Некако премногу ми е ова, мислам дека е доволно само после вежбање и пред спиење.
За овај креатин зборуваш шо ставив линк ? Зошто на паковката пишува да се зема повеќе од препорачаната доза.
Ти не стави линк од никаков креатин, имаш ставено линкови за глутамин и pre-workout суплемент., а после прашуваш како да го пиеш креатинот и мојот одговор беше стриктно за било каков креатин монохидрат.

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Си вежбам во домашни услови сакам да зголемам маса, што би ми предложиле да пијам протеини гејнери и од кои и фала многу
Прво од мене совет да си ја средиш исхраната, тие 3500ки што ќе ги фрлиш за гејнер или протеин или колку и да се да ги дадеш за чиста и квалитетна храна. Претпоставувам си почетник, али само храната и креатин монохидрат може да си земеш друго ништо како за старт.
Луѓе не трчајте по суплементи на почеток, доволно ви е протеинот од храната ако е добро избалансирана и јадете како што треба, ништо нема преку ноќ и со суплементите не очекувајте дека ќе станете како Лазар Ангелов :D.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Ти не стави линк од никаков креатин, имаш ставено линкови за глутамин и pre-workout суплемент., а после прашуваш како да го пиеш креатинот и мојот одговор беше стриктно за било каков креатин монохидрат.
Мислев за овај pre-workout суплимент, што содржи креатин, my bad. :)

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Дали Л-карнитинот навистина има позитивни ефекти при топење на масти и зголемена енергија? Моментално имам кондициони тренинзи со многу трчање, па дали навистина ќе ми даде колку-толку повеќе енергија или за џабе ќе си ги фрлам парите?

S

Stef Bachatero

Гостин
Дали Л-карнитинот навистина има позитивни ефекти при топење на масти и зголемена енергија? Моментално имам кондициони тренинзи со многу трчање, па дали навистина ќе ми даде колку-толку повеќе енергија или за џабе ќе си ги фрлам парите?
Да Л-карнитинот ќе ти помогне при опоравокот и ќе ти ја зголеми енергијата и индиректно со зголемената побарувачка за енергија ќе потрошиш и ќе стопиш многу повеќе од нормално.
Иначе не е докажано дека л-карнитинот топи масти,туку дека ја зголемува енергијата.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Да Л-карнитинот ќе ти помогне при опоравокот и ќе ти ја зголеми енергијата и индиректно со зголемената побарувачка за енергија ќе потрошиш и ќе стопиш многу повеќе од нормално.
Иначе не е докажано дека л-карнитинот топи масти,туку дека ја зголемува енергијата.
А да гледам да земам некој поскап или и најефтиниот ќе заврши работа?

S

Stef Bachatero

Гостин
Види позади што пишува по дозерка,ако пишува дека на 1 лажичка 5 грама има 5грама л-карнитин тој е поквалитетен.
Ако пишува на 15 мл има 1 грам тогаш не го земај.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Ќе порачувам од странство да ми донесат, кажете ми некој многу добар протеин и глутамин. Ми треба за што поскоро да ми кажете.

Kajgana Shop

На врв Bottom