DaНе сфатив овде, се работи за сода бикарбона?
DaНе сфатив овде, се работи за сода бикарбона?
Вака сега со сода бикарбона сум имал искуство поради друга работа односно ја користевме како лек за блиска личност, тогаш читав многу за неа и не би ти ја препорачал да ја користиш на долгорочен период, особено не оваа од пакетчиња што се продава во продавниците. Има специјална сода бикарбона за медицински цели која не содржи алуминиум и глутен за разлика од оваа која се продава во продавниците може да се порача преку интернет али е скапичка (за разлика од надвор) додека да стигне тука.
Pa ne mi e ova samo od statii po internet tuku i od naucen aspekt neli . . . bikarbonatniot pufer go imame veke vo krvta koj sto ne dozvoluva da se zgolemi mnogu kiselosta nitu pak baznosta , odnosno ne dozvoluva golemi promeni na pH vo organizmot taka da logicno bi bilo deka ako se vnese dopolnitelno gi neutralizira kiselinite poradi koi se javuva bolka vo muskulite . . .Вака сега со сода бикарбона сум имал искуство поради друга работа односно ја користевме како лек за блиска личност, тогаш читав многу за неа и не би ти ја препорачал да ја користиш на долгорочен период, особено не оваа од пакетчиња што се продава во продавниците. Има специјална сода бикарбона за медицински цели која не содржи алуминиум и глутен за разлика од оваа која се продава во продавниците може да се порача преку интернет али е скапичка (за разлика од надвор) додека да стигне тука.
Околу хемискиот дел, дејството врз телото и негативните ефекти може да објасни доста @Gregor од научен аспект, не само од статии по интернет. За статии по интернет еве ти една, али внимавај со алкализирање на телото и периодот на користење.
Од мене како преворкаут совет зелен чај 1 кесичка и едно нескафе можеш додатно 1 мало чоколатце да си искалкулираш во дневен внес на калории и да го јадеш за енергија пола саат пред тренинг.
peanut butter i rice cakes не сум пробал али не би рекол дека путерот со мастите и оризовите снегулки се побрза енергија од чоколадото или евентуално банана, значи зборам чоколадото да си го искалкулираш во дневниот внес да не ти дојде вишок калории, прости шеќери телото ти ги користи како инстант енергија. А зелен чај и кафе зависи од човек до човек, јас немам гајле и 3 кафиња да испијам одеднаш плус зелен чај секој различно реагира на кофеинот.Pa ne mi e ova samo od statii po internet tuku i od naucen aspekt neli . . . bikarbonatniot pufer go imame veke vo krvta koj sto ne dozvoluva da se zgolemi mnogu kiselosta nitu pak baznosta , odnosno ne dozvoluva golemi promeni na pH vo organizmot taka da logicno bi bilo deka ako se vnese dopolnitelno gi neutralizira kiselinite poradi koi se javuva bolka vo muskulite . . .. A za toa deka ima vo paketcinjata aluminium i gluten neznam ne sum slusnala. A deka ne treba na dolgorocen period ne treba zatoasto moze da interferira so digestija odnosno so hlorovodorodnata kiselina vo zeludnikot. Inace pred workout spored mene bolje peanut butter i rice cakes ili banana ili nesto takvo nego cokolado
a ne e mn jako i zelen caj i kafe ?:S
Некако премногу ми е ова, мислам дека е доволно само после вежбање и пред спиење.Пред вежбање не ти треба глутамин ( мое мислење глутамин ти е потребно насабајле, после тренинг и пред спиење )
За овај креатин зборуваш шо ставив линк ? Зошто на паковката пишува да се зема повеќе од препорачаната доза.Пиј го креатинот насабајле и одма после тренинг, или како шо јас праам - пред и после тренинг. Ти избери.
Ти не стави линк од никаков креатин, имаш ставено линкови за глутамин и pre-workout суплемент., а после прашуваш како да го пиеш креатинот и мојот одговор беше стриктно за било каков креатин монохидрат.Некако премногу ми е ова, мислам дека е доволно само после вежбање и пред спиење.
За овај креатин зборуваш шо ставив линк ? Зошто на паковката пишува да се зема повеќе од препорачаната доза.
Прво од мене совет да си ја средиш исхраната, тие 3500ки што ќе ги фрлиш за гејнер или протеин или колку и да се да ги дадеш за чиста и квалитетна храна. Претпоставувам си почетник, али само храната и креатин монохидрат може да си земеш друго ништо како за старт.Си вежбам во домашни услови сакам да зголемам маса, што би ми предложиле да пијам протеини гејнери и од кои и фала многу
Мислев за овај pre-workout суплимент, што содржи креатин, my bad.Ти не стави линк од никаков креатин, имаш ставено линкови за глутамин и pre-workout суплемент., а после прашуваш како да го пиеш креатинот и мојот одговор беше стриктно за било каков креатин монохидрат.
Да Л-карнитинот ќе ти помогне при опоравокот и ќе ти ја зголеми енергијата и индиректно со зголемената побарувачка за енергија ќе потрошиш и ќе стопиш многу повеќе од нормално.Дали Л-карнитинот навистина има позитивни ефекти при топење на масти и зголемена енергија? Моментално имам кондициони тренинзи со многу трчање, па дали навистина ќе ми даде колку-толку повеќе енергија или за џабе ќе си ги фрлам парите?
А да гледам да земам некој поскап или и најефтиниот ќе заврши работа?Да Л-карнитинот ќе ти помогне при опоравокот и ќе ти ја зголеми енергијата и индиректно со зголемената побарувачка за енергија ќе потрошиш и ќе стопиш многу повеќе од нормално.
Иначе не е докажано дека л-карнитинот топи масти,туку дека ја зголемува енергијата.
Whey Gold standardЌе порачувам од странство да ми донесат, кажете ми некој многу добар протеин и глутамин. Ми треба за што поскоро да ми кажете.