Фан Клуб: Челзи

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.934
Поени од реакции
11.751
Порано не. Ама сигурно подобро десно крило би бил од Валенсија ;)
Валенсија за мата по десно е азар. Ама затоа за по лево таман ќе дојде иако ако веќе доаѓа би сакал да игра позади напаѓачот. Има мозок во главата и подобро би го искористил на таа позиција него да форсира по крило. Само здравје ќе видиме дали ќе испадне оваа кражба на векот.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Мата не се појавил денес на тренинг. :(
Нема врска овоа,Челзи ТВ кажале дека освен Торес сите останати играчи тренирале денес..
Плус веста е од Дејли Мејл :D:D
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 17:21 ---
Мата не се појавил денес на тренинг. :(
Нема врска овоа,Челзи ТВ кажале дека освен Торес сите останати играчи тренирале денес..

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Чекај чекај чекај чекај ...... што бидна , официјално ли е ? - освен што овие од скај спортс кажуваат дека не бил денес на тренинг . Можеби Мурињо го маскирал :P .

Се што можеше да направи овој играч :

Анд ........

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 17:21 ---

Чекај сакаш да кажеш дека Мата нема уште вечерва да им се придружи на Мартинез,Лукас и Стротман ? :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

H

HoT IcE

Гостин
Slažem se, onim šupcima ne bih ni vreću krompira prodao, kamoli jednog Juana Matu.

Ne vjerujem da iko ovdje želi da on ode, tako da ne znam šta se palite. Meni je najsmješniji Mata koji misli da neće igrati za Španiju zato što ne igra često za Chelsea, a ustvari i kad je bio prva violina ekipe i u životnoj formi u toj Španiji nije mogao prismrditi terenu, štaviše često je sjedio na tribinama.

Isto tako, nisam od onih koji mu neće zamjeriti odlazak u United, itekako ću mu zamjeriti jer nije on sve dao klubu a da nije dobio ništa zauzvrat. On dobro zna koliko su ga navijači voljeli, uostalom te nagrade što je pobrao dobio je od nas navijača. Jedan Bane Ivanović nikad nije dobio POTY npr., imo je ponude Real Madrida i odbio je.

Mata ima dvije opcije, dva puta koja može izabrati. Jedan je put Kevina De Bruynea, onaj lakši, a drugi je put njegovog kolege Davea ili ti Azpija, koji je deset puta teži ali je moguć. Ako želi otići treba odmah reći, ne zavlačiti nas do zadnjeg dana.

Досега најдобар коментар што имам прочитано.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.031
Поени од реакции
67.972
Валенсија за мата по десно е азар. Ама затоа за по лево таман ќе дојде иако ако веќе доаѓа би сакал да игра позади напаѓачот. Има мозок во главата и подобро би го искористил на таа позиција него да форсира по крило. Само здравје ќе видиме дали ќе испадне оваа кражба на векот.

Kaква кражба бе друже, каков Азар.
Тони е далеку од онаа форма во првата сезона кога дојде кај нас, еден дриблинг сезонава асален не направи.
Добар центаршут од него не можеш ни на google да најдеш сезонава.
Не ми е намера да дискутирам Јунајтед овде, не е местото.
А кражба дефинитивно не е, 40 милиони за играч кој не игра во прв состав, и тимот може без него.
Кражба е платата која ја зима Мата во Челси, со оглед на игрите што ги покажуваше.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Со оглед на состојбата на трансфер пазарот,40m за играч како Хуан е bargain :D

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Kaква кражба бе друже, каков Азар.
Тони е далеку од онаа форма во првата сезона кога дојде кај нас, еден дриблинг сезонава асален не направи.
Добар центаршут од него не можеш ни на google да најдеш сезонава.
Не ми е намера да дискутирам Јунајтед овде, не е местото.
А кражба дефинитивно не е, 40 милиони за играч кој не игра во прв состав, и тимот може без него.
Кражба е платата која ја зима Мата во Челси, со оглед на игрите што ги покажуваше.
Па со оглед дека дадовте 30 милиони за Фелаини и тоа како е.

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782

Ова ли го викаат денешниот тренинг :facepalm:

Патем ОФИЦИЈАЛНО : Оскар у три лепе ..... понатака си знајт :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364

Ова ли го викаат денешниот тренинг :facepalm:

Патем ОФИЦИЈАЛНО : Оскар у три лепе ..... понатака си знајт :)
ОФИЦИЈАЛНО !!!!

ЧЕХ, ТЕРИ, ЛАМПАРД, ЕВА КАРНЕИРО, РАМИРЕС, ТОРЕС, ЕТО, ВАН ГИНКЕЛ, ШИРЛЕ, ВИЛИАН, БА, КОЛ, ИВАНОВИЧ, ШВАРЦЕР.. НА ИЗЛЕЗНА ВРАТА ОД ЧЕЛЗИ ???!?? ДЕНЕСКА ГО ПРОПУШТИЈА ТРЕНИНГОТ НА СИНИТЕ !!
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 19:06 ---

Ето :

The Cameroonian Sherlock Holmes. Always looking for evidence of goals. London, UK ©2014

:D

UNKNOWN_ARTIST

Blue is the colour!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
892
Поени од реакции
555
Да го произнесам и мојот став околу евентуалното заминување на Мата...

Значи освен размена Мата - Руни што нема логика да се деси, друго ништо не би прифатил. Значи и за 50 милиони да го дадеме преодниов рок, и колку Ман Утд да нема шанса да ни се замеша во трката за титула сезоната, тоа, ако не за оваа, за следната сезона би било самоубиство на некој начин. Да го гледаш својот најдобар играч изминативе две сезони, како ти шиба голови, па макар и да асистира, за мене ни малку нема да е сеедно.

Го читав линкот погоре од Стандард, и овој новинарот кој вели дека тоа Мурињо демек го прави со причина за да им кинат бодови на конкурентите, и полесно да стигнеме до титулата сезонава, но што потоа, што е со следниве сезони понатаму, знаејки сите колку само квалитетен играч е Мата. Да го засилуваш директно главниот конкурент изминативе неколку сезони? Ако веќе толку е сигурен дека ваквиот потег би му помогнал токму оваа сезона, за освојување на титулата, дај го на позајмица, па на лето кога ќе се врати, продај го надвор од Англија, ако толку не сметаш на неговите услуги. Не дека Јунајтед би се согласиле на ваков потег, но главен губитник во ситуацијава би биле ние.

Од друга страна кога ќе видиш, 40 милиони за играч кој повеќе време помина на клупата отколку на теренот, е премија, но знаејќи каков играч е Мата, што е до мене, во никој случај не би го продал во Англија, а не пак во Јунајтед. Кога не сакаа да ни го дадат Руни, зошто пак ние да им го даваме Мата?!

И како што наведоа повеќе медиуми, демек работава е скоро готова, ако се деси такво нешто нека се е**т сите од управата...:mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom