П
Пепси_
Гостин
nesto kaa menstruacija a ne e menstruacija mozno e.....Хмм, а можно е девојчето да поминува низ некој недефиниран период... она ја маваат кризи нешо... ај.
?
nesto kaa menstruacija a ne e menstruacija mozno e.....Хмм, а можно е девојчето да поминува низ некој недефиниран период... она ја маваат кризи нешо... ај.
?
Seoak od Kruser najmnogu bi se bendisuva sovetot, ne deka i jas nemav pomisleno ali e sepak drugo da nekoj i od strana ti dade soveti te motivira se poveke...za sekoj zbor e vo pravo...i mislam deka bi "kinisal" po negoviot sovet. Sepak vi blagodaram za sovetite...Секоја подолга врска си има кризи после одредено време. Првата најчесто е околу третата година, втората околу шестата-седмата година. Вие моментално сте во криза, не знаете како понатаму. Презаситени сте еден од друг, емоциите не се како што биле порано. Ова се должи на фактот дека постојано ги правите тие едни исти работи. Се што правите преминато ви е во навика, немате свежа крв на која можете да и се радувате и да ги поттикне и загрее вашите чувства. И чувствата отапуваат и доаѓате до вакви периоди на криза.
Јас не знам дали она уште те сака, ама не и е и на неа сеедно што не сте заедно. Би ти предложила да направиш нешто за неа, што до сега никогаш не си го направил. Дали ќе биде вечера, или ќе и купиш букет цвеќе, било што и да е, ти најдобро си знаеш што немаш направено. Од нејзината реакција на твојата акција ќе знаеш дали уште те сака и дали има шанси да продолжите понатаму заедно. Дај и нешто ново или потсети ја зошто те сакала и била толку долго време со тебе. Со постапки направи го ова, не со зборови. И нормално, дај и простор, не ја притискај, не ја гуши, нека си донесе сама одлука што сака.
Доколку мислиш дека нема повеќе шанси да продолжите заедно и ова што јас ти го предлагам нема да го направиш, послушај го советот на Крусер. Исполнетост на времето до секунда, за да немаш време да мислиш на неа. И почни да загледуваш други момиња, сепак клинот со клин се избива. Не мора одма да фатиш некоја, за почеток набљудувај ги, сигурно ќе ти влезe во око некоја друга.
Што и да правиш, биди среќен.Seoak od Kruser najmnogu bi se bendisuva sovetot, ne deka i jas nemav pomisleno ali e sepak drugo da nekoj i od strana ti dade soveti te motivira se poveke...za sekoj zbor e vo pravo...i mislam deka bi "kinisal" po negoviot sovet. Sepak vi blagodaram za sovetite...
Zdravo. Mi treba pomos od onie koi imale vakva situacija kako mojata. Imeno imav dolga vrska 6 i pol godini, ednostavno poslednite meseci ne odese i moravme da raskinime. Problemot e toa sto jas sum vljuben seuste, imav i imam ogromna pocit...ona so go custvuvav vo dusata mi e picina seuste da imam ogromna tezina. Za smiruvajne ne idi vo obzir zaradi sto taa "ne znae so custvuva kon mene". Dokolku bi bila pricinata izneveruvajne che si recis kucka vakva takva ne e covek i site tie raboti. No ova e tesko zardi toa sto devojceto si bese ok, jas sum mnogu custvitelen i znaev da sakam i cenam, ednostavno sakam tie so se pokraj mene da bidat srekni i zadovolni...no zivotot e surov i ne znam ednostavno kako da se pomiram so toa. Vi blagodaram na razbirajneto
Зошто ти е да ја враќаш?? Посебно ако знаеш дека те изневерува.Ja ostaviv devojkata zasto sum 10000% siguren deka me prevari. Kako? Cel den sekoj den umorna od na rabota whatsapp go koristi dva pati vo denot po 5 minuti. Na rucek 12:30 i 21:00 navecer. A koga ke treba da ae vidime vleguva 22:00 pa pisuvame 10 minuti, posleden seen i e 22:10 taka nesto i posle koga ke ja odnesam doma pak vleguva 00:40 taka nesto.
Pred dve nedeli rece deka ne mozeme da se vidime taa nok bila bolna i ke spiela. A vleze 22:00 online znaci se dogovarase so personata kaj da se najdat i so ke pravat. 22:15 izleze da se najdat. 23:00 se najdoa i togas vleze online pisuvase deka stignala ili go prasuvase koga ke dojde toj. I posle toa online 01:00 na polnok koga ja vrati doma. Smejte se kolku sakate i gi znam navikite i taktikite. Problemot sega e sledniot. Jas ne i rekov direktno te ostavam zasto mislam deka me varase tuku taa e takva edvaj cekase da raskineme. Ne mozam da razberam kako mozese taka lesno da najde drug i mene da me sutne ko partal. Deka bev vo pravo potvrduva i toa sto otkako raskinavme veruvale ili ne so casovi e online na whatsapp a ednas 3 bez prestan ni vozdiska ne zede od pisuvanje sto tolku interesna konverzacija ke bese upm. Ne mozam vaka ke poludam veke mi e puknat ekranot od telefonot ne sakam da go doskrsam i se poradi toa sto do 04:00 sabajle e online zamislete. Krivo mi e i sakam da ja vratam nazad. Me boli mnogu me boli edvaj disam.
Zdravo. Mi treba pomos od onie koi imale vakva situacija kako mojata. Imeno imav dolga vrska 6 i pol godini, ednostavno poslednite meseci ne odese i moravme da raskinime. Problemot e toa sto jas sum vljuben seuste, imav i imam ogromna pocit...ona so go custvuvav vo dusata mi e picina seuste da imam ogromna tezina. Za smiruvajne ne idi vo obzir zaradi sto taa "ne znae so custvuva kon mene". Dokolku bi bila pricinata izneveruvajne che si recis kucka vakva takva ne e covek i site tie raboti. No ova e tesko zardi toa sto devojceto si bese ok, jas sum mnogu custvitelen i znaev da sakam i cenam, ednostavno sakam tie so se pokraj mene da bidat srekni i zadovolni...no zivotot e surov i ne znam ednostavno kako da se pomiram so toa. Vi blagodaram na razbirajneto
Ja ostaviv devojkata zasto sum 10000% siguren deka me prevari. Kako? Cel den sekoj den umorna od na rabota whatsapp go koristi dva pati vo denot po 5 minuti. Na rucek 12:30 i 21:00 navecer. A koga ke treba da ae vidime vleguva 22:00 pa pisuvame 10 minuti, posleden seen i e 22:10 taka nesto i posle koga ke ja odnesam doma pak vleguva 00:40 taka nesto.
Pred dve nedeli rece deka ne mozeme da se vidime taa nok bila bolna i ke spiela. A vleze 22:00 online znaci se dogovarase so personata kaj da se najdat i so ke pravat. 22:15 izleze da se najdat. 23:00 se najdoa i togas vleze online pisuvase deka stignala ili go prasuvase koga ke dojde toj. I posle toa online 01:00 na polnok koga ja vrati doma. Smejte se kolku sakate i gi znam navikite i taktikite. Problemot sega e sledniot. Jas ne i rekov direktno te ostavam zasto mislam deka me varase tuku taa e takva edvaj cekase da raskineme. Ne mozam da razberam kako mozese taka lesno da najde drug i mene da me sutne ko partal. Deka bev vo pravo potvrduva i toa sto otkako raskinavme veruvale ili ne so casovi e online na whatsapp a ednas 3 bez prestan ni vozdiska ne zede od pisuvanje sto tolku interesna konverzacija ke bese upm. Ne mozam vaka ke poludam veke mi e puknat ekranot od telefonot ne sakam da go doskrsam i se poradi toa sto do 04:00 sabajle e online zamislete. Krivo mi e i sakam da ja vratam nazad. Me boli mnogu me boli edvaj disam.
Некој друг очигледнокој ја ебе дрољата !
Ti blagodaram Ricky na ovoj odlicen i covecki tekst...vo pravo si i ti se so kaza, sekoj zbor. Veke svativ i sto covek i kakva dusa ima, ne se samo delata treba da ima i vo dusata. Ednostavno zdosadeno i bese zaradi toa sto se zblizi so 4 drugarki, nikoja nema decko, i za niv nema loso so da re4am, ali tie slobodni pa i ovaa slobodna...zeni ko zeni najgolemite portarki dodeka mene me interesirase ponatamosnio zivot i moras da se trudis nesto da pravis vo nego. Na momenti da che zaboravis na neze sum se izvinuval sum se trudel kolku so mozam da gi popravam i moite greski, ali toa ne se cenese vo nikoj slucaj, stana da bidi zatvorena so mene, tesko da i se zboruva zaradi toa sto imase so kogo da kontaktira.Не сум имал ситуација како твојата, ама на некои
женски/машки едноставно не им е доволно тоа што одат и поминуваат 6 години со некој. Тие решаваат да стават точка на односот туку така од ракав.
Јас не знам како некои луѓе можат така да размислуваат, ама јас не верувам во здосадување. Тоа едноставно за карактер како мојот е тотално неприфатливо.
Јас не прифаќам „незнам“. Кај мене има или „да“ или „не“. Однос кој е измеѓу, за мене е несериозен детски однос предизвикан од дилема и двоумење. Адитивно, оној кој го кочи тој однос поради неговото „не знам“ исто така е несериозен човек со страшно лабилен карактер кој не знае што сака во животот. Такви луѓе на никој не му требаат. Уште помалку на тебе.
На тие што им е досадно, тие или не знаат да сакаат доволно, или се толку разочарани од љубов и повредени што веќе не си даваат шанса на себеси да помислат дека може некој повторно да засакаат или дека некој ги сака. Доколку размислиш, ќе пронајдеш и луѓе кои незнаат што да прават повеќе со себе, па затоа им здосадува. На некои луѓе и да им е цел да заработат 1.000.000.000$ нема да им бидат доволни. Зошто? Затоа што утре тие пари ќе им се видат малку, и ќе сакаат да направат 2.000.000.000$.
Земи го како пример за девојка. Ти утре ѕвездите да и ги симнеш, задутре таа ќе ти ја побара месечината, а ти кутриот ќе го тераш животот удоволувајќи и.
Ќе се занесеш до толку што дури ќе заборавиш и на своите потреби.
Тоа е лично мојата теорија. Ова што ти го пишав погоре е затоа што знам дека си го давал максимумот од тебе во врската. Трагично што никој не го гледа и цени она што некој го вложува во врската. Сте правеле 100% различни ствари за да не биде досадно, ама не бива некад.
Досадата е само ИЗГОВОР за да се прекине некоја врска Таква хипокризија највеќе ме иритира мене лично.
Искрено јас мислам дека ако се сакаш со некој толку многу како што викаш, никогаш нема да ти биде досадно.
Конкретен пример, прашајте си ги родителите сите кога биле млади што и како размислувале.
Старите мои оделе 10 години можда, и никогаш не им здосадило, ама се сакале вистински. Излегувале во кварт голем околу 10 метри во Центар и секој трет ден јаделе сладолед кај „Ванила“. Ама погоди што? Безусловно се сакале и останале заедно. Никогаш не им се здосадило.
СИте животни стории на луѓе кои сум ги слушнал до сега се или дека се сакале, или дека некои се каат што се земале со некој/а. Ниеден нема што вика „не знам“ а е во брак.
Не дозволувај некој кој го сакаш безусловно да ти вика дека незнае што мисли и што сака. Барај девојка која ќе биде сигурна што чувствува за тебе и на која нема да и биде досадно со тебе па макар и по 10 години поминати заедно.
Проблемот на оваа „младина“ ако можам така да ја наречам е тоа што незнаат што сакаат. Никогаш ништо не им е доволно.
1 лоша работа да увидат, на 10 добри ќе згазат, ама лошата ќе ја гледаат.
Јас кога сум со девојка ми на пример, за мене секое наредно излегување е нешто ново, и интересно ми е пошто си ја сакам и си поминувам убаво време со неа. И 20 пати да излезам по ред на исто место, нема да ми биде досадно.
Местото не е битно. Битен е моментот кој го доживувате заедно.
Рефератов не ти го пишувам со цел да ти изразам како јас мислам или постапувам, туку цел ми е да ти отворам очи.
Погледни наоколу и ќе сфатиш колку луѓе се „жртви“ низ светов поради такво однесување. Благодарение на лошото понашање на таквите расипаници, многу луѓе стануваат такви како нив.
Не дозволувај да те повлечат и тебе во нивните глупи хирови.
Немој да се лажеш на однос „не знам“, а уште повеќе немој да страдаш по некоја која решила по толку време да ти го скрши срцето затоа што и „здосадило“.
Ти ми личиш на скромен поштен момак по ова што го напиша. Машко да пишува дека сака и дека не може да заборави е работа за ценење и пофалба. Затоа и се замарам да ти пишувам долги текстови.
Подигни се морално, 6 години не е мала ствар да. Огромна ствар е за врска. Јас другарка да имам 6 години ќе ми биде криво да ја изгубам, а камоли девојка да изгубам.
Очигледно не е за тебе таа пријател. Земи излегувај со друштво, забавувај се, спортувај. Тоа што е најважно е да бидеш во друштво што знае да те расположи и да правиш активности кои ќе ти го окупираат мозокот.
Можеш и да прошеташ по виртуелниот свет доколку неможеш да излегуваш. Фати земи играј некои игрици, играј баскет, нека ти отиде мозокот малце натака. Занеси се и фокусирај се на работи кои ќе те оттргнат да мислиш на тоа. Издигни се и дај си втора шанса.
Воедно, сега ќе станеш и поискусен и ќе знаеш полесно да процениш која девојка всушност е за тебе, а која не е.
Глава горе и храбро!
Поздрав.
Ај помош ако можи.. Има едно девојче, ми се свиѓа све ова она.. Пишуваме веќе 2 месеци и све си е нормално.. Пред некое време беше странство, кај братучед је, и се врати завчера.. јас имам 16ипол, а таа 14.. Во пишувањето мислам дека и се свиѓам, ќе и испратам слика моја, и ќе и пишам демек грд сум, и после ќе ми оди контра дека сум бил убав вака така... Истото и таа кога ќе ми испрати слика..Е сега пред некој ден ми рече многу сакала цвеќиња, посебно ружа. И и реков дека ќе и купам кога ќе дојди во Мк... До сега 5/6 пати се имаме слушнато на Viber и онака секојдневни разговори, другарски сме прајле...
Сега сакам да ја викнам да се најдиме, ова она, да и кажам дека сум вљубен во неа, (мислам дека треба и цвеќе да и купам), да биде се како што треба...
Некој да ми кажи што да правам, што да и пишувам да видам дали е заинтересирана за мене, како да ја звикам да се видиме, дали одма да појдам на темата или пакк ?
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 18:16 ---
А да, ќе заборавев да пишам.. Нејзината прва братучеда (ептен се блиски) и јас сме најдобри другари..така да и таа можи нешто да помогни..
Цел ден се обидувам да го сватам "дечко ми " или нз веќе како да го наречам.
Во врска сме веќе 3 години,тој оди на раб а јас сум студентка.Во последно време се караме околу изл мене ми се шета а тој никако неможи време да најди, го свакам дека е зафатен на раб оди со смени и е без слободен ден,ама пак си викам па можи да оддели малце време, ко ке е договорен со другари или од партија си зема и слободен ден а за мене ништо.
Сношти се скаравме и ми вика да паузираме малце да оладиме, и јас прифатив (и онака немав друга опција) и му викам сега сигурно ќе ти биди убаво, и вика дека немало да му е убо ама барем малце немало да се нервира и под депресија бил оти на секое сум му викала ајде да изл, само за мене немаш време, како можеше сега нз што.... и ми вика дека и тој несакал но јас сум го натерала на тоа
И дали ке сме се смириле и кога од мене зависело а не од него, е како од него кога тој сака да биди слободен, демек кога јас ќе сум почнела да го свакам него оти е ств зафатен и неможел да се ОТЕПА е тогаш дури ке се смириме, а како тој ќе знај јас кога ќе почнам и дали воопшто некогаш ќе го сватам.
Му викам знам што ти значи ова сакаш да ми раскиниш ама незнајш како и не сакаш да ме повредиш и затоа ми викаш дека сакаш да се одмориме малце. но го одбива тоа вика дека не сакал да сме се разделеле но вака веќе неможел да поднеси, а демек и него не му било сведно ама морал ова да го напрај, и демек сепак ке се јавувал и ова не значело дека ке изл тој со друга, туку сакал да се одмори малце, и ке излегвал тој кога ќе имал време беЗ нервози!
И ајде што сака и самиот мислам дека не знај, демек немало да ме заборај а бе ајде....
Се уште ли ме сака или не , нз дали ова добро ќе ни дојди или пак значи крај, ваше мислење ? А го сакам премн и несакам да го загубам
Ај помош ако можи.. Има едно девојче, ми се свиѓа све ова она.. Пишуваме веќе 2 месеци и све си е нормално.. Пред некое време беше странство, кај братучед је, и се врати завчера.. јас имам 16ипол, а таа 14.. Во пишувањето мислам дека и се свиѓам, ќе и испратам слика моја, и ќе и пишам демек грд сум, и после ќе ми оди контра дека сум бил убав вака така... Истото и таа кога ќе ми испрати слика..Е сега пред некој ден ми рече многу сакала цвеќиња, посебно ружа. И и реков дека ќе и купам кога ќе дојди во Мк... До сега 5/6 пати се имаме слушнато на Viber и онака секојдневни разговори, другарски сме прајле...
Сега сакам да ја викнам да се најдиме, ова она, да и кажам дека сум вљубен во неа, (мислам дека треба и цвеќе да и купам), да биде се како што треба...
Некој да ми кажи што да правам, што да и пишувам да видам дали е заинтересирана за мене, како да ја звикам да се видиме, дали одма да појдам на темата или пакк ?
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 18:16 ---
А да, ќе заборавев да пишам.. Нејзината прва братучеда (ептен се блиски) и јас сме најдобри другари..така да и таа можи нешто да помогни..
Докрши го телефонот прво и основно. После нема да ја гледаш онлајн во 4 сабајле, па пола проблем е решен.Ja ostaviv devojkata zasto sum 10000% siguren deka me prevari. Kako? Cel den sekoj den umorna od na rabota whatsapp go koristi dva pati vo denot po 5 minuti. Na rucek 12:30 i 21:00 navecer. A koga ke treba da ae vidime vleguva 22:00 pa pisuvame 10 minuti, posleden seen i e 22:10 taka nesto i posle koga ke ja odnesam doma pak vleguva 00:40 taka nesto.