Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Колку вистина има во ова? искрено...

Apsolutno nisto!
Poznat mi e tipov mnogu pati go imam slusano,sosema zboruva od razlicno glediste i predrasudi za Hristijanstvoto ne razbira nitu crtka od Biblijata a so omraza i islamski predrasudi siri eres.

Biblijata odnosno cetirite Evangelija Luka,Marko,Matej,Jovan se napisani nesto podocna toa e tocno. No!

Apostolot Jovan bil do samiot Isus Hristos od zapocnvanjeto na negovata Mesijanska i ucitelska uloga vo svetot do samiot kraj voznesuvanjeto.

Apostol Matej poznat kako Mitar,isto taka.

Apostolite Luka i Matej bile isprateni da go Ispovedaat Isus za Gospod po svetot uste pred raspetieto!

Aposotl Pavle od Bogat Farisej so luksuzen i bogat zivot po sredba i naredba so Voskresnatiot Gospod Isus zapocnuva da go propoveda Hristijanstvototo za na kraj macenici da bide ubien zaradi nego.

Ovoj covek sto siri lagi namesto da se fokusira na sopstvenata Islamska zaednica i da na Islamskite dzihadiski koj leat krv po svetot kritikuva nesto sto ne mu e poznato.

Sekako na Hristijanite im se poznati vakvite luge kako sto pisuva vo Biblijata tesko na onoj koj preku doaga soblaznata ili laze kako negoviot tatko Satanata!
se poveke se ispolnuvaat bibliskite prorostva ne e za cudo od Islamot da se pojavi Antihristot!

Ne go izgledav celo no dovolno vidov za sto ti e prasanjeto ako ima uste nesto pisi pismeno !

Apsolutno nisto!
Poznat mi e tipov mnogu pati go imam slusano,sosema zboruva od razlicno glediste i predrasudi za Hristijanstvoto ne razbira nitu crtka od Biblijata a so omraza i islamski predrasudi siri eres.

Biblijata odnosno cetirite Evangelija Luka,Marko,Matej,Jovan se napisani nesto podocna toa e tocno. No!

Apostolot Jovan bil do samiot Isus Hristos od zapocnvanjeto na negovata Mesijanska i ucitelska uloga vo svetot do samiot kraj voznesuvanjeto.

Apostol Matej poznat kako Mitar,isto taka.

Apostolite Luka i Matej bile isprateni da go Ispovedaat Isus za Gospod po svetot uste pred raspetieto!

Aposotl Pavle od Bogat Farisej so luksuzen i bogat zivot po sredba i naredba so Voskresnatiot Gospod Isus zapocnuva da go propoveda Hristijanstvototo za na kraj macenici da bide ubien zaradi nego.

Ovoj covek sto siri lagi namesto da se fokusira na sopstvenata Islamska zaednica i da na Islamskite dzihadiski koj leat krv po svetot kritikuva nesto sto ne mu e poznato.

Sekako na Hristijanite im se poznati vakvite luge kako sto pisuva vo Biblijata tesko na onoj koj preku doaga soblaznata ili laze kako negoviot tatko Satanata!
se poveke se ispolnuvaat bibliskite prorostva ne e za cudo od Islamot da se pojavi Antihristot!

Ne go izgledav celo no dovolno vidov za sto ti e prasanjeto ako ima uste nesto pisi pismeno !

а погледни го ова видео, од немуслимани е направен, поточно од самите христијани.
а уште поточно од свештеници!!

а погледни го ова видео, од немуслимани е направен, поточно од самите христијани.
а уште поточно од свештеници!!

Фелингли се Што е Христијанско исповеда за Божественоста и вслеување на Бога помеѓу човечкиот род и се што е Христијанско што исповеда спротивно тоа не е Христијанско туку Антихристијанско.
Кој од помеѓу човечкиот род би бил достоен за таков чин и подвик на такво заедништво, Сигурно не е некој што пролева крв туку некој кој сам себе се жртвува со сопствената!
тогашното и сегашното црковно учење не е променето и нема да се промени се до крајот на ова постоење!

Фелингли се Што е Христијанско исповеда за Божественоста и вслеување на Бога помеѓу човечкиот род и се што е Христијанско што исповеда спротивно тоа не е Христијанско туку Антихристијанско.
Кој од помеѓу човечкиот род би бил достоен за таков чин и подвик на такво заедништво, Сигурно не е некој што пролева крв туку некој кој сам себе се жртвува со сопствената!
тогашното и сегашното црковно учење не е променето и нема да се промени се до крајот на ова постоење!

како и да е.. не очекувам дека си поарен од овој. и дека нешто повеќе знаеш,
ма да овој незнае ни кој е бог, иако свештеник изиграва.

И за тебе нема ништо налудничаво за таа цел да користиш убивање на новорединчиња и деца?! Тоа за тебе е оправдан начин за воспитување и вразумување?

Духовноста и сентименатлноста/душевноста, речиси немаат ништо заедничко...

Плус, Стариот Завет, во својот најголем дел, ги засега само евреите, не и целиот човеков род, како што е случајов со Новиот Завет, каде сите народи се повикани на спасение. Према томе, ако евреите ја оплескале работата со одреден случај, таквата грешка повлекла со себе и соодветна последица, односно казна.

Во краен случај, душите од убиените не отишле „некаде„, туку пак се вратиле кај својот Творец.

Плус, Стариот Завет, во својот најголем дел, ги засега само евреите, не и целиот човеков род, како што е случајов со Новиот Завет, каде сите народи се повикани на спасение. Према томе, ако евреите ја оплескале работата со одреден случај, таквата грешка повлекла со себе и соодветна последица, односно казна.
Како тоа стариот завет ги засегал само евреите? Нели се работи за Богот што Исус го нарекува Отец и кој е дел од тројството?
И во врска со болдот..... Ти сметаш дека ако евреите "оплескале работа", тогаш наредбата да се убиваат бебиња и деца е ок? Спремен си да обожуваш бог кој користел ваква гнасна метода за да се одмаздува?

како и да е.. не очекувам дека си поарен од овој. и дека нешто повеќе знаеш,
ма да овој незнае ни кој е бог, иако свештеник изиграва.

Секако резултат на своеволно и сосила величење на куранот.
Не можете да се соочите со Христијаните па потлаќате афторитети да глумат удрени и незналици на основата на Христијанството.(n)
--- надополнето: 21 јануари 2014 во 10:37 ---
Како тоа стариот завет ги засегал само евреите? Нели се работи за Богот што Исус го нарекува Отец и кој е дел од тројството?
И во врска со болдот..... Ти сметаш дека ако евреите "оплескале работа", тогаш наредбата да се убиваат бебиња и деца е ок? Спремен си да обожуваш бог кој користел ваква гнасна метода за да се одмаздува?

Тоа ти е само поука каде ќе се најдат луѓето кој бегаат од светлоста и праведноста на Бога.
Ако во старозаветниата суровост матријално Бог ги казнуваше Грешниците.
Сега во новиот завет тоа е само отликување од стариот до новиот завет од Матријалното до духовното.како поука и отсликување за постоењето по земниот живот и на вечната смрт на Безбожниците и грешниците кој се одвраќаат од светлоста на Бога.
Единствената смрт која му е препишана на човекот е како резултат на гревот и истата наследена од прародителот Адам.

Бог не се одмаздува туку целата вселена е негова сите кој не ја слушаат неговата правда во грев во неговато царство се како тие бебињња деца!
Стариот завет е отликуваете на новиот завет и поука!
Капираш?

Тоа ти е само поука каде ќе се најдат луѓето кој бегаат од светлоста и праведноста на Бога.
Ако во старозаветниата суровост матријално Бог ги казнуваше Грешниците.
Сега во новиот завет тоа е само отликување од стариот до новиот завет од Матријалното до духовното.како поука и отсликување за постоењето по земниот живот и на вечната смрт на Безбожниците и грешниците кој се одвраќаат од светлоста на Бога.
Единствената смрт која му е препишана на човекот е како резултат на гревот и истата наследена од прародителот Адам.

Бог не се одмаздува туку целата вселена е негова сите кој не ја слушаат неговата правда во грев во неговато царство се како тие бебињња деца!
Стариот завет е отликуваете на новиот завет и поука!
Капираш?
Колку треба да си отиден со паметот за да правдаш нечија наредба да се убијат деца и бебиња? Колку треба да си ненормален за тоа да го сметаш за поука?! Која црна поука бре лејки едни!? Што да капирам? :tapp:

Колку треба да си отиден со паметот за да правдаш нечија наредба да се убијат деца и бебиња? Колку треба да си ненормален за тоа да го сметаш за поука?! Која црна поука бре лејки едни!? Што да капирам? :tapp:

Ок!
Не ни очекувам да разбереш?
Во поглед на горенаведената дискусија се увиде разликата на границите на разбирања и напрегнување за отварање на мозочните клетки,
Релација Атеист,Секташ.........Верник....нешто друго....

Ок!
Не ни очекувам да разбереш?
Во поглед на горенаведената дискусија се увиде разликата на границите на разбирања и напрегнување за отварање на мозочните клетки,
Релација Атеист,Секташ.........Верник....нешто друго....
Што има да се разбере? Непостои оправдување ни изговор со кое може да се оправда убивање на бебиња и деца и истото да се прикаже како поука! За да напрегнеш мозочни клетки, треба да ги имаш! Вие очигледно одамна ги немате.
И после ќе етикетирате некого дека бил секташ или сатанист! Па никогаш ни во сон, ни пијан ни издрогиран ни кој сака да ми нареди....ПО НИКОЈА ЦЕНА не би убил дете или новороднче, ниту би го оправдал тоа сметајќи го за поука! :sick:

Значи, ако Господ бог го направил човекот од кал, тогаш од што или како ги создал животните?- бидејќи во Библијата не пишува ,но можеби има некоја црковна приказна или мислење што вие ја/го знаете ,а јас не ја/го знам!
Дали Господ бог има/л тело или тој е духовно суштество?
Како ќе ги искоментирате деловите на Коранот каде што се спомнати голем број Библиски личности како и самиот Исус (Иса).-кратко, со неколку зборови.

Што има да се разбере? Непостои оправдување ни изговор со кое може да се оправда убивање на бебиња и деца и истото да се прикаже како поука!

Не може секако,запрашај се зошто во светот има толку проклетства поради природата на светот на материјата или човечкиот морал вроден во својата природа?

За да напрегнеш мозочни клетки, треба да ги имаш!

Така е! Ти сеуште не сваќаш?

Вие очигледно одамна ги немате.
И после ќе етикетирате некого дека бил секташ или сатанист!

Се пронајде во текстот па тешко ти беше да се потрудиш да го разбереш?
Јас не те екитирав тебе или било кого на форумов ги етикирав ;
Рандум Атеист,Секташ,Сатанист група на луѓе непокорни на Волјата на творецот и Господарот на универзумот загинуваат во немилосрдноста и гневот кон гревовите на луѓето.
Јасно?

Па никогаш ни во сон, ни пијан ни издрогиран ни кој сака да ми нареди....ПО НИКОЈА ЦЕНА не би убил дете или новороднче, ниту би го оправдал тоа сметајќи го за поука! :sick:

Мило ми е.
За Издрогиран запрашај се малку зависи на што си? да не ти вадам црни хроники од весници!

Разликата помеѓу верник и неверник е голема и во идеалите и во разбирањето на вероисповеста.Сега ти со тие идели твои скаш да разбереш нешто што не можеш или не сакаш!

И сега па ќе прашаш ама како може?

Капираш?

Мило ми е.
За Издрогиран запрашај се малку зависи на што си? да не ти вадам црни хроники од весници!

Разликата помеѓу верник и неверник е голема и во идеалите и во разбирањето на вероисповеста.Сега ти со тие идели твои скаш да разбереш нешто што не можеш или не сакаш!

И сега па ќе прашаш ама како може?

Капираш?
Што има да се разбере, а што јас неможам или несакам да разберам?! Што? Ти и останатите твои истомисленици, барате оправдувања и тврдите дека убивањето деца и бебиња било поука......

Што има да се разбере,

Зошто прашуваш тогаш?
И препишуваш нешто што не и прилега на вистината!

Ти и останатите твои истомисленици, барате оправдувања и тврдите дека убивањето деца и бебиња било поука......

И повторно не разбра!:facepalm:
Зашто да барам оправдување за осуда на безбожниците и богохулците тие не го слушаат својот творец и ќе умрат растргани во своите гревови како случајот кој самиот си го опишуваш!
ете можеш да ја видиш и самиот Божјата немилосрдност кон гревот.

И повторно не разбра!:facepalm:
Зашто да барам оправдување за осуда на безбожниците и богохулците тие не го слушаат својот творец и ќе умрат растргани во своите гревови како случајот кој самиот си го опишуваш!
ете можеш да ја видиш и самиот Божјата немилосрдност кон гревот.

Значи сепак како што кажа папата (Атеистите ќе горат во пеколот), ќе се вреднува повеќе вербата кон Бог повеќе од она што си го оставил зад себе во животот т.е. добрите дела и добрите спомени во срцата на луѓето кои навистина те сакале? Според мене, ако постои рајот или пеколот, треба да се земе во предвид каква била душата (добра или лоша), а не дали била некому верна или не!
Грев ли е да неверуваш? Не е грев. Да не постоеше Библијата, до сега немаше да има еден Христијански верник, а таа одредена вера постои се додека не умре преостанатиот последен верник, докази се сите религии кои изумреле до сега. А кај се нивните богови, душите на верниците кои со страв, а не со срце гледале и верувале во тој одреден бог или група на богови?? Изумреле.
Над секој генерал има генерал.;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom