Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
хах не знаеме од слика што ддр е.. иначе смешно е со XP сними си windows 7 , кажи модел на матичната ?
Па брат мн нормално, 1 гигабајт ми е рамот. Многу ќе ми кочи затоа и сакам повеќе РАМ
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 19:28 ---
треба да видеме до колку рам може да поддрже матичната
На CPU-Z и на табот mainboard
Manufacturer: ???
Model: ???

Manufacturer:INTEL_
Model:G41RQ

Па брат мн нормално, 1 гигабајт ми е рамот. Многу ќе ми кочи затоа и сакам повеќе РАМ
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 19:28 ---

Manufacturer:INTEL_
Model:G41RQ

како што најдов на нет.. ДДР2, со два слота ,а ти сакаш да ставеш 4 ГБ рам така да треба да ја извадеш старата од 1ГБ и да си купеш 2 од по 2ГБ , пошто нема ддр2 од 4гб на една плочка...рачунај дека ддр2 е поскап од ддр3 и цените се од 1800 ден до 2200 од плочка 2 гб..

Не е баш хардверски проблем али иам лаптоп Lenovo Thinpad x200 Tabler кој има интегрирана вебкамера. Е сеа нигде на пцто неам апликација да ја стартувам камерата (да ја користам) и истата не се вклучува на скајп и слични програми. Во контрол панелс си пишува дека уредот функционира properly и драјверот е апдејтиран и се тоа. Пробав кај чичко гугл ама не најдов соодветен одговор (n)

Не е баш хардверски проблем али иам лаптоп Lenovo Thinpad x200 Tabler кој има интегрирана вебкамера. Е сеа нигде на пцто неам апликација да ја стартувам камерата (да ја користам) и истата не се вклучува на скајп и слични програми. Во контрол панелс си пишува дека уредот функционира properly и драјверот е апдејтиран и се тоа. Пробав кај чичко гугл ама не најдов соодветен одговор (n)

http://support.lenovo.com/en_US/research/hints-or-tips/detail.page?&LegacyDocID=MIGR-70476
download на оригинал драјвер и пробај треба да биде.

Иам еден чуден проблем.имам едно усб стикче од пред неколку години.е сеа проблемот е што не го чита сегде,и тоа ни појавува некоја грешка ни нишо,исто ко да не е ставено на усб порт,на истиве усб портови пробано е друго усб стикче кое е од 2006 лол,и го чита без проблем.обично приметив на постари комп и лаптопи го чита без проблем одма.
сакав да го праам бутабилно али неќе ни овака да го чита.чаре?

Иам еден чуден проблем.имам едно усб стикче од пред неколку години.е сеа проблемот е што не го чита сегде,и тоа ни појавува некоја грешка ни нишо,исто ко да не е ставено на усб порт,на истиве усб портови пробано е друго усб стикче кое е од 2006 лол,и го чита без проблем.обично приметив на постари комп и лаптопи го чита без проблем одма.
сакав да го праам бутабилно али неќе ни овака да го чита.чаре?
На 8 реда текст случајно или намерно;) само брендот и сајз на стиков немаш напишано, Најбитното у целата прикаска, што ми дава слобода да ти одговорам хипотетички со 2 варијанти како можно решение:
1: Стиков ти е brend ШКЉ кинезарија од пазар и за парите толку му била душата
2. Губи контакт на спојот меѓу металниот дел и пластиката, а причини за тоа се пример ставен и подзаборавен у лаптоп и прецвикан/притиснат со нешто дур бил во слотот.Пробај да го превиткаш малку на спојов дур е во слот дали ке ти го прочита.

На 8 реда текст случајно или намерно;) само брендот и сајз на стиков немаш напишано, Најбитното у целата прикаска, што ми дава слобода да ти одговорам хипотетички со 2 варијанти како можно решение:
1: Стиков ти е brend ШКЉ кинезарија од пазар и за парите толку му била душата
2. Губи контакт на спојот меѓу металниот дел и пластиката, а причини за тоа се пример ставен и подзаборавен у лаптоп и прецвикан/притиснат со нешто дур бил во слотот.Пробај да го превиткаш малку на спојов дур е во слот дали ке ти го прочита.

Не ми беше при рака коа пишав постот :).apacer e 2 гб(постаро е и ова стикче).иначе го чита на овај лаптоп без проблем на win xp,и можам на него read/write,исто на комп ми го читаше на исти ОС.а на другиот лаптоп на вин 7 воопшто не го ни покажува а и на други комп/лаптопи што сум пробал претежно не го појавуваше.сите усб портови кај мене се пробани и со ова и со друго усб,со ова неќе,со другото усб работат.

имам хп лаптоп и се ок работи некогаш не се пали од прва не реагира по стоење од неколку часа се пушти да не знае некој до што е проблемот ???

имам проблем со dvd/cd ромот кога ке ставам dvd не го чита и се закочува целиот компјутер а ако ставам обично cd го чита ????

имам проблем со dvd/cd ромот кога ке ставам dvd не го чита и се закочува целиот компјутер а ако ставам обично cd го чита ????
Најверојатно ласерот е ослабен и коа ставаш двд се мачи да го прочита и ти закочува комп,поготово ако ја кликнеш иконката за двд-ром.

Најверојатно ласерот е ослабен и коа ставаш двд се мачи да го прочита и ти закочува комп,поготово ако ја кликнеш иконката за двд-ром.

треба да се смени цел цд ром или се оправа?

треба да се смени цел цд ром или се оправа?

Ако е ојден ласерот тогаш е најубаво да се смени цел двд-ром.ја на комп ги мењав на година и пол,али цело време под гаранција ми беа.

Дали е возможно да се вратат податоци од цркнат хард диск, т.е. проблемот е главата на хардот?

имам хп лаптоп и се ок работи некогаш не се пали од прва не реагира по стоење од неколку часа се пушти да не знае некој до што е проблемот ???

Hp obicno ima problem so GPU, a i simptomite koi sto gi navede ukazuvaat na toa.

Прашање... Дали или каде има кај нас MP4 Watch ?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom