Ф
Флеш
Гостин
Луѓе кoи се овластени сервиси за HP во Скопје!Дали има еден или повеќе и кој(и) се тие

Да си знаете од сега сите ...
ОВЛАСТЕНИ СЕРВИСИ

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Луѓе кoи се овластени сервиси за HP во Скопје!Дали има еден или повеќе и кој(и) се тие
Какви се овие новиве целерони G1610, G2020 итн. во гејминг перформанси? Дали се драстично подобри од Athlon 64 X2 серијата? Правам споредба со AMD бидејки таков имам и планирам да земам некој нискобуџетен процесор, успат добро би било и некоја компатибилна матична плоча да кажете за целерониве и по која цена се движат. Фала однапред![]()
Зависи што игри планираш да играш. За некои постари игри кои користат јадро или две, ок е G2020, за поновите кои користат 4 или повеќе јадра, нема баш да вади некои јаки перформанси. За 100 денари повеќе можеш да земеш G3220 3.0Ghz, понова генерација е на lga1150 , малце повеќе Ghz има и троши помалце струја. Цена му е 3000 и матична за него е 2500 на Н81 чипсет.Кој 64 х2 го имаш?
4400+ Brisbane 2.3 GHz на ASUS M2V-MX-SE матичнаИграм на 1280х1024 резолуција па колку што гледам на гугл пофалби за G2020 вади доста солиден фрејмрејт на Crysis 3 на медиум со HD7770.
![]()
Не знам зошто лаптопов ми работи нон стоп 90% или 100% load нон стоп. И температуриве се прилично високи. Некој совет?
Кој/и процеси ти го цедат процесорот? И добри се температуриве вака (зависи каков кулер имаш)
Лаптоп е, исчистив со ccleaner истории такви ствари и одма паднаа температурите на 42 степени, Фала на помошта![]()
4400+ Brisbane 2.3 GHz на ASUS M2V-MX-SE матичнаИграм на 1280х1024 резолуција па колку што гледам на гугл пофалби за G2020 вади доста солиден фрејмрејт на Crysis 3 на медиум со HD7770.
Crysis е една од игрите што ја оптимизираа да користи повеќе од 4 јадра. Инаку подобар е Интелот, од 2013 е, за разлика од АМД кој е 2006 мислам или 2007. Ако имаш нешто плус пари или време да почекаш да присобереш пари, би ти препорачал да го земеш АМД FX6300, доста солиден процесор за 6000 ден. 6 јадра на 3.5 Ghz и турбо на 4.1 Ghz, добар за next gen игри, рендерирање, стриминг и плус може да се оверклокува.
Истиот проблем, ќе може некој да ми објасни како да си средам да имам глас??Имам проблем со звукот на компјутерот, односно немам звук тоа што беше доле во десниот ќош за звук го нема исчезна
Незнам шо му е финтата..
Звучниците се во ред, што да направам да си го вратам звукот ај нека објасни некој
Кога сме кај тој ранк на процесори, читам дека i3-3220 би бил подобар избор за гејминг од FX6100 (FX6300 не ми е многу познат), добро сега за остало рендер, стрим нормално FX6XXX ќе го доминира со предноста на повеќе јадра.