Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
има некој начин да се заобиколи презапишување на предмет?
Т.е да не морам да го запишам пак, туку да запишам некој друг на негово место,.
zadolzitelen ili izboren?

Некој да пише веројатност практично каков е тестот и кога се полага отприлика? Дали повеќе се сведува на задачи од веројатност и статистика или синтакса и функции во R ?

Некој да пише веројатност практично каков е тестот и кога се полага отприлика? Дали повеќе се сведува на задачи од веројатност и статистика или синтакса и функции во R ?

Александра ми кажа дека ќе биде после резултатите од писмениот испит. А останатово, и мене ме интересира :)

Некој има поднесено молба до студентски за запишување на уште еден дополнителен предмет?
Нели 35 кредити се дозволени, 36 сакам :D

3 кредити е праксата. Ама ти ги додаваат на крај заедно со кредитите од дипломска :)

Дали тоа значи дека кредитите од праксата не се борјат во кредитите потребни за дипломирање ?
И дали од секоја година праксата носи по 3 кредити
ако си со 4 години студии 2 пракси 6 кредити ?
Исто така дали некој знае кога се додаваат кредити од други активности, натпревари и сл.

Прашање ВИС втор колоквиум:
Независни пораки се испраќаат од еден електронски центар. Пораките се процесираат последователно, една по една. Времето потребно за пренос на секоја порака е експоненцијално со просечно време од 0.125 минути. Колку пораки со веројатност ½ може да се испратат за најмногу 15 минути?
Задачата се решава со некоја апроксимација/ЦГТ нешто или јас во заблуда сум? ПП некој ако знае.

Некој да ми каже каков е испитот за задачи по ПКК, или пак какви беа колоквиумите?

Дали тоа значи дека кредитите од праксата не се борјат во кредитите потребни за дипломирање ?
И дали од секоја година праксата носи по 3 кредити
ако си со 4 години студии 2 пракси 6 кредити ?
Исто така дали некој знае кога се додаваат кредити од други активности, натпревари и сл.

Се бројат и тие во кредитите за дипломирање, 3 од пракса, 8 од дипломска и уште 229 ти требаат од предмети ако си на 4 годишни студии.
Целокупната пракса е 3 кредити инаку, не е една 3, двe 6, се на се од пракса се добиваат 3 кредити.

Кредити имаше од учество на DIGIT пред некој месец(2 кредити), барем беа најавени уште ги немаат внесено електронски. За од други страни, само ако е нагласено, пример, пред некој месец имаше понуда од факултетот за учество во проект за софтвер за болница и имаше нагласено дека 6те учесници ќе добијат по 6 кредити. На крај сета работа околу изборот на тие учесници излезе наместена, ама тоа е :)

Некој да ми каже каков е испитот за задачи по ПКК, или пак какви беа колоквиумите?

Колоквиумите беа доста лесни, имаш дел со теорија ( на прв колоквум некаде 20% од тестот, на втор малку повеќе имаше) од аудиториските вежби, кратки прашања, со дополнување, заокружување и слично. После тоа имаш задачи кои се 90% исти како тие од аудиториски. Некои беа и сосема исти само со сменети бројки :D

Посвети внимание на рутирачките протоколи што беа, од нив бајаги се падна на колоквиум, и во теоријата и во задачите.

Се бројат и тие во кредитите за дипломирање, 3 од пракса, 8 од дипломска и уште 229 ти требаат од предмети ако си на 4 годишни студии.
Целокупната пракса е 3 кредити инаку, не е една 3, двe 6, се на се од пракса се добиваат 3 кредити.

Кредити имаше од учество на DIGIT пред некој месец(2 кредити), барем беа најавени уште ги немаат внесено електронски. За од други страни, само ако е нагласено, пример, пред некој месец имаше понуда од факултетот за учество во проект за софтвер за болница и имаше нагласено дека 6те учесници ќе добијат по 6 кредити. На крај сета работа околу изборот на тие учесници излезе наместена, ама тоа е :)

Да те прашам дали сигурно се знае дека дополнителни 6 поени може да ти заменат воопшто да не запишуваш некој предмет?
Можно е да вкупните кредити за дипломирање да се само од предмети,пракса и дипломска ?

Прашање ВИС втор колоквиум:

Задачата се решава со некоја апроксимација/ЦГТ нешто или јас во заблуда сум? ПП некој ако знае.

Може да ми ги пуштиш ипситните од втор колоквиум по ВИС.
Ако дознам решение за оваа задача ке ти пуштам.

Може да ми ги пуштиш ипситните од втор колоквиум по ВИС.
Ако дознам решение за оваа задача ке ти пуштам.

На курсес ги има и прв и втор колоквиум прикачено сите групи :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom