Училишни униформи

Училишни униформи?

• Вкупно гласачи
    40
  • Гласањето е завршено на .
N

NightFuneral

Гостин
Abe manga,aj dojdi ti vo orce,i jas ke ti ja dadam mojata uniforma so zadovolstvo,pa ke vidis kako e.Za butanje u masina,da,ama ako ne uspees da ja isusis do utredenta,pisi si neopravdan.Jas bev najmnogu protiv tie uniformi,i uste sum,ama nekako stivnav koga vidov deka ne se u nekoj svetla boja,oti ke se ubiev ako nekoj me naterase da go soblecam crniloto,ama vaka teget,nekako se pominuva.So e be ova so uniformive,se vrakame vo socijalizam ili komunizam?!?!Aj da im e***m sve na toa obrzaovanieto,sreka so uste ovaa godina mi e u skolo,posle ke ja zapalam prokletata uniforma na sred orce.!

Sonce

Live your dreams
Член од
7 август 2006
Мислења
80
Поени од реакции
0
I ja ucam vo Orce, uniformite ni se super a i samata zamisla e super. Ne se zamaras sto ke obleces odsabajle, nema nisto da si unistis kako na pr. pantaloni si skinav od stolce i se ke ti bide cisto i sredeno za iskacanje :)))

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Sonce напиша:
I ja ucam vo Orce, uniformite ni se super a i samata zamisla e super. Ne se zamaras sto ke obleces odsabajle, nema nisto da si unistis kako na pr. pantaloni si skinav od stolce i se ke ti bide cisto i sredeno za iskacanje :)))
:bravo: И јас сум од Орце и си носам униформа(добро носев коа учев сеа на распуст сум)....од почеток бев ЗА униформи и шо им фали???? баш е интересно коа ке видиш сите окулу тебе дека се исто облечени :):):)
НЕможам да сватам зашо нејкете униформи :toe:

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Јас сум "ЗА" училишни униформи, бидејќи тогаш е поубаво, сите се исто облечени, мразам кога некој на училиште се однесуваат како на модна ревија.:toe:

Член од
19 јануари 2006
Мислења
127
Поени од реакции
1
Абе доста ,заврши школската година за мене ,нема веке униформи ,уште 5-6 дена и после ке се фурам цело лето , ју хуу

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Јас сум против! Ма какви униформи, ќе се фураме сеа. ГЛУПОСТИ!!!!!

Член од
24 април 2007
Мислења
251
Поени од реакции
2
па треба униформи са носат и професорите на само учениците за да се знајт кој е ученик кој е професор а за униформи сум

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Manga напиша:
ne sum za uniformi tuka za sloboda na izrazuvanje vo oblekata
Така де,слобода во изразување на што поголемо деколте,што пократка сукња,што попроѕирна маица...тоа одговара а...изразувај си се ти надвор од школо,никој не ти го забранува тоа ама кога си неколку саати во школо ништо не ти фали да бидеш во униформа и кадешто сите ќе бидат ученици,а не модели на модни ревии...

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Сум гласал за да,ама мразаааам!Разбирам дека многу негативни работи можат да се решат со носење на униформи,ама тие работи може да се решат и на друг начин,со казни за тие што сакаат да се однесуваат ко на модна ревија,не можам да трпам да сум во униформи,посебно кога ќе ти дадат некоја црно-бела...ова го знам бидејќи кога свирам клавир на концерти не ми даваат да облечам ништо друго освен црни панталони,бела кошула и машна(или кравата)... Ма,неќам ама морам да носам....што да се праи :jaj:

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Униформите се убава работа.Никој не сака да ви го земе личниот идентитет или стил.Униформите постојат од повеќе причини,и нема да ги наведувам,само вака ќе ви кажам:наместо да си ги валкате и кинете убавите работи на училиште,униформата ќе ви излезе во пресрет.Наместо да мислите што ќе облечете утре,пак тука е униформата.А за ланци и скапи часовници,па тоа си е личен избор или што би се рекло "прскање" (во мое време,така се викаше).Јас молам бога да им текне на идиотине на работа да ни дадат униформи,ама изгледа скапо им е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Јас учам у ЈБТ и ни се дереа да носиме униформи таму негде до кај декември и после 2 полугодие цело време у ранец ми стоеше,мувла фати.Не знам дали сега тие што ќе бидат 1 ќе им дадат униформи,бидејќи никој професор не брка од час ни запишува.
А тоа што викаа професорите дека директорката ќе шетала по часови да контролира кој носи или не...таа во школо се нема појавено којзнае од кога!

Crash Override

H4CK1N6 15 N07 4 KR1M3
Член од
14 јуни 2007
Мислења
157
Поени од реакции
0
Dobro e da ima uniformi, ama (izvinete za izraz) majke mu skoloto neka plati ne kaj nas porano direktorkata od parite so bea za podot taa 7 televizori bap i aj sea....

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Sum za uniformi sekoj si e ramnopraven i ne se gleda koj kako se oblekol i slicno, i plus ne se zamaras sto ke obleces znaes toa i gotovo.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Abe manga,aj dojdi ti vo orce,i jas ke ti ja dadam mojata uniforma so zadovolstvo,pa ke vidis kako e.Za butanje u masina,da,ama ako ne uspees da ja isusis do utredenta,pisi si neopravdan.Jas bev najmnogu protiv tie uniformi,i uste sum,ama nekako stivnav koga vidov deka ne se u nekoj svetla boja,oti ke se ubiev ako nekoj me naterase da go soblecam crniloto,ama vaka teget,nekako se pominuva.So e be ova so uniformive,se vrakame vo socijalizam ili komunizam?!?!Aj da im e***m sve na toa obrzaovanieto,sreka so uste ovaa godina mi e u skolo,posle ke ja zapalam prokletata uniforma na sred orce.!
Униформата не беше најтоп квалитет, ама барем мене ми издржа година ипол без да се скине или слично. Скоро секогаш ја носев, ми се допаѓаше и дизајнот а и не ми стоеше лошо. Во секој случај премногу ми е мило што нашето школо се реши за униформи, барем јас знам колку нафурани деца имаше (без навреда) ама никој нема да умре ако го симне црнилото за на училиште или ако го сокрие голото месо. Ретко кога цел клас беше облечен во униформа, ама се добива чувство на компактност како целина кога сите сме исто облечени.:)
ПС.Осеќам дека не ја запали униформата.:pos:

Јас сум против! Ма какви униформи, ќе се фураме сеа. ГЛУПОСТИ!!!!!
Што е фурање ако се носат униформи? Почести ме со објаснување.:ajdebe:

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
уфффф, до основно не носев, кога завршивме, тогаш беа готови, така да не ме фатија да ги носам. Ама, во средно, сеа кај што сум запишан, носат едни глупави униформи, полоши од чистачи/чки. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom