Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали ова е вистинската тема, ама итно ми е.
Инсталирав bs player, и сега мочаново ми бара некој registered to_____ и некаков registration code.
Помош?

Инсталирав bs player, и сега мочаново ми бара некој registered to_____ и некаков registration code.
Помош?
да не си симнал тајл верзија, па сега ти бара да го купиш или сл?
free download ти треба и тука нема такави заебанции.
искуцај на гугл за кој виндоус ти треба, пример free download bsplayer for windows 7 и готово. еве каде можеш да го симнеш, од десната стана има плава (сина) назнака за free. не заборавај прво да ја деинсталираш претходната верзија на плејерот преку control panel>programs and features

Probuvam preku command prompt so ova,bi trebalo da bide posho e konvertirano demek u MBR,cekam samo formatiranjeto da zavrsi.pa ke vidime sho ke bide.
DISKPART
LIST DISK
SEL DIS 0 (треба биде: SELECT DISK 0, доколку навистина се работи за DISK 0, 0-та зависи од претходната команда LIST DISK )
CLEAN
CONVERT MBRе (треба биде: CONVERT MBR)
За да продолжиш понатаму со инсталација преку DVD или USB не ти се потребни овие команди подоле, на почетокот на инсталацијата можеш да креираш партиции преку Windows Installer-от.
CREATE PARTITION PRIMARY SIZE=102400
FORMAT FS=NTFS LABEL="WINDOWS 7"
ACTIVE
EXIT
EXIT
--- надополнето: 12 јануари 2014 во 23:29 ---
Sea e ushte polosho.pojavuva samo BOOTMGR is missng press CTRL-Alt-DEl to restart i celo vreme samo toa javuva
Ако грешкава ти ја дава после конвертирањето е нормално (бидејќи ја имаш означено новокреираната партиција како активна а немаш инсталирано никаков OS. BTW имаш неколку грешки во командите погоре ако се внесени како што се напишани, ги означив со црвено)
Aко грешката е после инсталирање на Windows 7 , прочитај го ова.

Ако грешкава ти ја дава после конвертирањето е нормално (бидејќи ја имаш означено новокреираната партиција како активна а немаш инсталирано никаков OS. BTW имаш неколку грешки во командите погоре ако се внесени како што се напишани, ги означив со црвено)
Aко грешката е после инсталирање на Windows 7 , прочитај го ова.

Веќе е среден лаптоп-от.иначе за командиве,работи и со "sel dis 0" то е ко кратенка,го селектира дискот,пошо одма појавува порака дека е селектиран.плус и наредните команди сите си работат. а она "e" кај МБР тебе ти е изгледа случајно додадено,у мојот оригинален пост воопшто не е напишано MBRe. :) Во секој случај фала што се потруди да најдеш решение:).

а она "e" кај МБР тебе ти е изгледа случајно додадено,у мојот оригинален пост воопшто не е напишано MBRe. .
My Bad,:confused: стварно незнам како се најде таму. Мило ми е што веќе го имаш средено.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 00:20 ---
Помош?
А што друго би ти барало за Pro верзија?:P

Помош?
Зар сеуште некој го користи тоа срање?

Очигледно, јас на Windows-от инсталирам само K-Lite Mega Codec Pack (на OS X-от VLC i MPlayerX) и немам никакви проблеми со репродуцирање на ниеден тип на видео фајлови и субтитли so Windows Media Player или Media Player Classic (латиница или кирилица без разлика, потребни се само 3 клика да се среди фонтот преку VobSub). Е сега ако незнаеш сам да си најдеш преводи итн. и бараш полесно решение... гутај шта ти се сервира :D

Сакам да прашам за некоја добра програма за конвертирање на видео фајлови со тоа што ќе може да се залепи превод.Финтата ми е програмата да може да го конвертира и јазикот на преводот,на пр.ја на многу што сум пробал српските и хрватските титлови не ги конвертира како што треба туку оние букви како љ,њ и тн си остануваат исти.

Сериозна препорака од мене да користите ....

JetAudio за музика ....

Media Player Classic за видеа и филмови ...

Момци ај малце помош... на компјутерот си имав windows инсталирано и си функционираше најнормално али пред некој ден го уклучив и не се подига.. Safe mode и такви ствари нема, само Setup може да уклучам и Boot device.
Многу битни работи иам на хард дискот и не смеам да ги изгубам :mad:

Момци ај малце помош... на компјутерот си имав windows инсталирано и си функционираше најнормално али пред некој ден го уклучив и не се подига.. Safe mode и такви ствари нема, само Setup може да уклучам и Boot device.
Да не го чепкал нешо претходно,па и да си избришал нешо некој важен критичен фајл од виндоусот ?! Чим ти се крева биосот,ок ти е хардверот ....

Вклучи го компјутерот и стискај F8 (повеќе пати едноподруго), ќе ти се појави менито со Safe Mode итн. избери Start Windows using the last known good configuration
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 16:04 ---

Вклучи го компјутерот и стискај F8 (повеќе пати едноподруго), ќе ти се појави менито со Safe Mode итн. избери Start Windows using the last known good configuration
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 16:04 ---

Не ми го дава тоа ... не знам зошто
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 16:52 ---
Да не го чепкал нешо претходно,па и да си избришал нешо некој важен критичен фајл од виндоусот ?! Чим ти се крева биосот,ок ти е хардверот ....

Не сум избришал, баш и не го уклучував недела дена компјутерот.

Можеш да закачиш слика од опциите кои ги дава при вклучување?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom