Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
да не си симнал тајл верзија, па сега ти бара да го купиш или сл?Не знам дали ова е вистинската тема, ама итно ми е.
Инсталирав bs player, и сега мочаново ми бара некој registered to_____ и некаков registration code.
Помош?
Ако грешкава ти ја дава после конвертирањето е нормално (бидејќи ја имаш означено новокреираната партиција како активна а немаш инсталирано никаков OS. BTW имаш неколку грешки во командите погоре ако се внесени како што се напишани, ги означив со црвено)Probuvam preku command prompt so ova,bi trebalo da bide posho e konvertirano demek u MBR,cekam samo formatiranjeto da zavrsi.pa ke vidime sho ke bide.
DISKPART
LIST DISK
SEL DIS 0 (треба биде: SELECT DISK 0, доколку навистина се работи за DISK 0, 0-та зависи од претходната команда LIST DISK )
CLEAN
CONVERT MBRе (треба биде: CONVERT MBR)
За да продолжиш понатаму со инсталација преку DVD или USB не ти се потребни овие команди подоле, на почетокот на инсталацијата можеш да креираш партиции преку Windows Installer-от.
CREATE PARTITION PRIMARY SIZE=102400
FORMAT FS=NTFS LABEL="WINDOWS 7"
ACTIVE
EXIT
EXIT
--- надополнето: 12 јануари 2014 во 23:29 ---
Sea e ushte polosho.pojavuva samo BOOTMGR is missng press CTRL-Alt-DEl to restart i celo vreme samo toa javuva
Ако грешкава ти ја дава после конвертирањето е нормално (бидејќи ја имаш означено новокреираната партиција како активна а немаш инсталирано никаков OS. BTW имаш неколку грешки во командите погоре ако се внесени како што се напишани, ги означив со црвено)
Aко грешката е после инсталирање на Windows 7 , прочитај го ова.
My Bad,а она "e" кај МБР тебе ти е изгледа случајно додадено,у мојот оригинален пост воопшто не е напишано MBRe. .
А што друго би ти барало за Pro верзија?Не знам дали ова е вистинската тема, ама итно ми е.
Инсталирав bs player, и сега мочаново ми бара некој registered to_____ и некаков registration code.
Помош?
Зар сеуште некој го користи тоа срање?Не знам дали ова е вистинската тема, ама итно ми е.
Помош?
Да не го чепкал нешо претходно,па и да си избришал нешо некој важен критичен фајл од виндоусот ?! Чим ти се крева биосот,ок ти е хардверот ....Момци ај малце помош... на компјутерот си имав windows инсталирано и си функционираше најнормално али пред некој ден го уклучив и не се подига.. Safe mode и такви ствари нема, само Setup може да уклучам и Boot device.
Многу битни работи иам на хард дискот и не смеам да ги изгубам![]()
Вклучи го компјутерот и стискај F8 (повеќе пати едноподруго), ќе ти се појави менито со Safe Mode итн. избери Start Windows using the last known good configurationМомци ај малце помош... на компјутерот си имав windows инсталирано и си функционираше најнормално али пред некој ден го уклучив и не се подига.. Safe mode и такви ствари нема, само Setup може да уклучам и Boot device.
Многу битни работи иам на хард дискот и не смеам да ги изгубам![]()
Вклучи го компјутерот и стискај F8 (повеќе пати едноподруго), ќе ти се појави менито со Safe Mode итн. избери Start Windows using the last known good configuration
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 16:04 ---
Да не го чепкал нешо претходно,па и да си избришал нешо некој важен критичен фајл од виндоусот ?! Чим ти се крева биосот,ок ти е хардверот ....