Ве молам за помош, татко ми беше на патофизологија и дијагнозата е струма. најдоле на резултат му напишале дека накднано ќе го повикат за цитодијагностичка пункција. дали тоа значи дека се сомневаат на канцер и дали има некој искуство од тоа
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не бе таман работа, тоа струмата се оперира лесно, баба ми се оперираше гајле нема до ден денес.Ве молам за помош, татко ми беше на патофизологија и дијагнозата е струма. најдоле на резултат му напишале дека накднано ќе го повикат за цитодијагностичка пункција. дали тоа значи дека се сомневаат на канцер и дали има некој искуство од тоа
Не можеш кога ќе слушнеш биопсија да ти текнува на рак. Не испаничувајте без потреба. После биопсија се утврдува се. Доцна е за одговор бидејќи имате свршено работа до сега. Сигурно не е ништо сериозно.Да но мене ме плаши тоа што најдоле се напишале за биопсија. да не сомневаат на рак а инаку вредностите на жлездата се нормални знаци
т4 е нормално а ТСХ е 0,15
најголем процент од болестите на тироидеата не се малигни но за секој случај се прави пункција-биопсија да се утврди структурата и карактерот , па се прави исто и скен на истата за да се утврди терапијата. не е ништо страшноНе можеш кога ќе слушнеш биопсија да ти текнува на рак. Не испаничувајте без потреба. После биопсија се утврдува се. Доцна е за одговор бидејќи имате свршено работа до сега. Сигурно не е ништо сериозно.
imam eden problem od strucni lica mi treba vase mislenje:Vaka primam eutiriox100 4 god,imam hipertenzija,angina pektoris,dali moze da se namalat dozite na eutiroxot zosto se pojavuvaat problem so zeludnikot i ocekuvam pobrzo vase mislenje i sovet !
Искуства со нервозни луѓе кои си имаат проблеми со тироидната сте имале?
Јас понекогаш не можам да и ги трпам испадите за глупости, и јас ги изгубив нервите...колку што можам ја толерирам...
натерај ја личноста да оди кај матичен да и препише дијазепам, лексилиум што и да се дава. Сите се мачите така, не е во ред. И баба ми имаше проблем со тироидната, оперирана два пати ама смирена личност, никакви испади немаше.Искуства со нервозни луѓе кои си имаат проблеми со тироидната сте имале?
Јас понекогаш не можам да и ги трпам испадите за глупости, и јас ги изгубив нервите...колку што можам ја толерирам...
Одвај ја убедувам и тие апчињата што и се за тироидна да ги пија и да оди на лекар на контрола....таква си е можи по карактер инает не мора да значи дека и е од тироидната..натерај ја личноста да оди кај матичен да и препише дијазепам, лексилиум што и да се дава. Сите се мачите така, не е во ред. И баба ми имаше проблем со тироидната, оперирана два пати ама смирена личност, никакви испади немаше.