HearthStone

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Џабе имаш вештина за склопување шпил и играње на тој шпил кога ги немаш потребните карти за да се токмиш со луѓе под 10ти ранк. А тоа дека можеш со in-game currency да купуваш експерт карти е точно ама мене ми треба година дена играње за да купам 100 еxpert packs, а некој ке лупне 100 евра и ги добива веднаш...
Иначе ја мислам дека воопшто не вреди да се купуваат експерт карти со златото, подобро искористено би било во арена модот каде противникот нема никакви pay-to-win предности. Ако составиш солиден шпил и одиграш добро имаш големи шанси да добиеш експерт карти или да си го вратиш златото + аркејн даст.
Затоа ќе си играш арена и доколку навистина имаш вештина за склопување на добар шпил и играње нема да имаш никакви проблеми со играње неограничено (секогаш да добиваш 7+ победи = доволно пари за уште една арена) + expert pack и додатни карти/dust.

Играва не би имала никаква прогресија доколку ти со неколку дена играње имаш исти шпилови со некој што игра со месеци... Има и доста free/basic или пак ефтини шпилови кои се многу ефективни на ранкед (некои стигале и до Top50), така да не е играва pay to win туку си е солидно балансирана помеѓу еднаквост на играчите и правење профит.

Затоа ќе си играш арена и доколку навистина имаш вештина за склопување на добар шпил и играње нема да имаш никакви проблеми со играње неограничено (секогаш да добиваш 7+ победи = доволно пари за уште една арена) + expert pack и додатни карти/dust.

Играва не би имала никаква прогресија доколку ти со неколку дена играње имаш исти шпилови со некој што игра со месеци... Има и доста free/basic или пак ефтини шпилови кои се многу ефективни на ранкед (некои стигале и до Top50), така да не е играва pay to win туку си е солидно балансирана помеѓу еднаквост на играчите и правење профит.
Bold: Епа тоа ми е муабетот. Јас сум играл месец дена и имам исти шпил со некој што денес почнал да игра и си купил 2х50 експерт пакови за 100 евра.
А за арената и јас го кажав истото и тоа е голема позитивна страна на играва :)

Bold: Епа тоа ми е муабетот. Јас сум играл месец дена и имам исти шпил со некој што денес почнал да игра и си купил 2х50 експерт пакови за 100 евра.
А за арената и јас го кажав истото и тоа е голема позитивна страна на играва :)
Погрешно се изразив можеби. Пробај да гледаш на инвестиција наместо потрошено време. Според мене гриндање = плаќање, од секој играч посебно си зависи кој пат сака да го избере за да добие подобри услови за натпреварување. Сосема си е балансирана играва во тој поглед (освен можеби некои како OTK Warrior / Control Druid кои се претерано скапи, но тоа би се сменило со балансирање на карти).

За Free-2-Play игра со играње да имаш можност да ги собереш истите карти со некој што фрлил пари на неа е прилично добро. Нормално треба да се посвети време. Trade-off e или купуваш шпилови или трошиш време да дојдеш до нив по заобиколен пат. Солидна игра е Hearthstone, се истурив играње првите недела две кога ја добив бетата. Но сега некако жарот ми спласна и сакам нешто покомплексно па се префрлив на Magic: The Gathering која уште ја учам!

Ако HS е pay to win игра, тогаш како ли би ти личела (на тебе што се жалиш) MTGO?
MTGO е pay to win, плус е HMS (huge money sinkhole), поготово ако играш limited. HS воопшто не е pay to win, барем не засега. (ова во споредба со други CCG-a online, како Kingdoms и други).

Денеска земав клуч, ај ако може некој совет што како. Зашто малце изгубен сум во играва. Играм mage deck.

Што е финтата што победувам ранк 25 против противник ранк 25 и паѓам цел ранк?

Денеска земав клуч, ај ако може некој совет што како. Зашто малце изгубен сум во играва. Играм mage deck.
Изиграј го туторијалот или изгледај го на ЈуТуб и се ќе ти стане јасно.

Што е финтата што победувам ранк 25 против противник ранк 25 и паѓам цел ранк?
Нема везе тоа ранкот, небитна ствар е...

Изиграј го туторијалот или изгледај го на ЈуТуб и се ќе ти стане јасно..

Изиграв тоа, и изиграв после неколку партии, ме трескаат од земја али знам и да победам. Ме интересираше во конструирање на декот ако може да ми помогне некој. Какви партии да играм, обичните или ranked зашто уште ја немам отворено арената. И дали да купувам од продавница за 100 gold Experience Deck.

Изиграв тоа, и изиграв после неколку партии, ме трескаат од земја али знам и да победам. Ме интересираше во конструирање на декот ако може да ми помогне некој. Какви партии да играм, обичните или ranked зашто уште ја немам отворено арената. И дали да купувам од продавница за 100 gold Experience Deck.

Епа ќе си видиш според тебе, ќе треба да тестираш различни декови. Нормално прво ќе играш нормал, ранкед не фаќај. И не купувај декови од 100 голд, не вреди, ќе ти кажам зашто, адни ме ingame. Ficiani #1691

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom