Ракомет - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата DuFFy
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 145 33,3%
  • Да, обавезно

Гласови: 272 62,5%
  • Неам Појма

Гласови: 18 4,1%

• Вкупно гласачи
    435
Можеби немаат бек ни во топ 10 играчи,али играат многу добра одбрана.Длабоко излезени,добро покриваат секаде, со страшен голман/и на гол. Со добра тактика го компензираат недостатокот на индивидуален напаѓачки квалитет во бековската линија.
На внатрешните позиции имаат стварно светски играчи.
Со таа добра одбрана даваат многу голови од контри и полуконтри.Мислам дека највише контри имаа на СП. Можеби вака на прва не изгледа дека играат брзо како скандинавците,но од одбрата одбрана им измегуваат многу ситуации за лесни голови.

Еве го и на Хрватска поширокиот список.Добро е што е повикан и Карачиќ,се надевам дека ќе иде мсто трупот Валчиќ.Нови играчи се младите Чориќ и Шушња на пикер, Ивиќ на десен бек и Слишковиќ на лев бек.
Слишковиќ има 22 години, Ивиќ и Шушња 20,а Чориќ 21.Го очекував и Михиќ,но Голужа реши да го врати Нинчевиќ назад во екипата.

Просечна возраст на екипата е 26,25 години.
Најмногу репрезентативци има Загреб (10),па Киелце (5) ,па од ПСЖ и ХСВ (по 2).

Да е до мене би ги водел болдираните....единствено Лосерт/Шего и Мандалиниќ/Слишковиќ дилема би имал.

VRATARI: Mirko Alilović (Veszprem), Venio Losert (Kielce), Marin Šego (Wisla) i Filip Ivić (CO Zagreb)
LIJEVA KRILA: Ivan Ninčević (Dinamo Minsk), Lovro Šprem (CO Zagreb), Manuel Štrlek (Kielce)
DESNA KRILA: Zlatko Horvat (CO Zagreb), Jerko Matulić (CO Zagreb), Ivan Čupić (Kielce)
PIVOTI: Igor Vori (PSG), Željko Musa (Kielce), Teo Čorić (CO Zagreb), Leon Šušnja (CO Zagreb)
DESNI VANJSKI: Marko Kopljar (PSG), Denis Buntić (Kielce), Luka Stepančić (CO Zagreb), Šime Ivić (Nexe)
LIJEVI VANJSKI: Blaženko Lacković (HSV), Jakov Gojun (PSG), Damir Bičanić (Chambery), Drago Vuković (Lübbecke), Stipe Mandalinić (CO Zagreb), Ivan Slišković (Celje)
SREDNJI VANJSKI: Domagoj Duvnjak (HSV), Josip Valčić (CO Zagreb), Sandro Obranović (CO Zagreb) i Igor Karačić (Vardar)

Еве го и на Хрватска поширокиот список.Добро е што е повикан и Карачиќ,се надевам дека ќе иде мсто трупот Валчиќ.Нови играчи се младите Чориќ и Шушња на пикер, Ивиќ на десен бек и Слишковиќ на лев бек.
Слишковиќ има 22 години, Ивиќ и Шушња 20,а Чориќ 21.Го очекував и Михиќ,но Голужа реши да го врати Нинчевиќ назад во екипата.

Просечна возраст на екипата е 26,25 години.
Најмногу репрезентативци има Загреб (10),па Киелце (5) ,па од ПСЖ и ХСВ (по 2).

Да е до мене би ги водел болдираните....единствено Лосерт/Шего и Мандалиниќ/Слишковиќ дилема би имал.

VRATARI: Mirko Alilović (Veszprem), Venio Losert (Kielce), Marin Šego (Wisla) i Filip Ivić (CO Zagreb)
LIJEVA KRILA: Ivan Ninčević (Dinamo Minsk), Lovro Šprem (CO Zagreb), Manuel Štrlek (Kielce)
DESNA KRILA: Zlatko Horvat (CO Zagreb), Jerko Matulić (CO Zagreb), Ivan Čupić (Kielce)
PIVOTI: Igor Vori (PSG), Željko Musa (Kielce), Teo Čorić (CO Zagreb), Leon Šušnja (CO Zagreb)
DESNI VANJSKI: Marko Kopljar (PSG), Denis Buntić (Kielce), Luka Stepančić (CO Zagreb), Šime Ivić (Nexe)
LIJEVI VANJSKI: Blaženko Lacković (HSV), Jakov Gojun (PSG), Damir Bičanić (Chambery), Drago Vuković (Lübbecke), Stipe Mandalinić (CO Zagreb), Ivan Slišković (Celje)
SREDNJI VANJSKI: Domagoj Duvnjak (HSV), Josip Valčić (CO Zagreb), Sandro Obranović (CO Zagreb) i Igor Karačić (Vardar)

Тројца има од ПСЖ бе, како двајца? И таму Хрватите го продолжија трендот на „колонии“. :D

Инаку не знам зошто Лацковиќ уште го влечат. Стипе и Слишковиќ се доволни, ќе ротираат почесто а и мислам дека Слишковиќ може да експлодира на првенствово.

Сепак, како и да е, јак тим, традиционално ги имаат моите симпатии.

Дали има некој овде од Велес?Сакам да се запишам во некој од Велешките клубови,но срам ми е да одам.

Дали има некој овде од Велес?Сакам да се запишам во некој од Велешките клубови,но срам ми е да одам.

Stid je unutrašnji osećaj opažanja sebe kao nedovoljno vrednog bića. On je kao jedan mini program iz koga nastaju misli, osećanja i postupci i koji sabotira ponašanje pojedinca i onemogućava kreativno izražavanje. Stid egzistira kao primarna misao "Ja ne valjam". Iz tog početnog ubeđenja izranjaju svi kasniji postuci, osećanja i misli. Emocija koja stoji iza stava "Ja ne valjam " je strah.

https://sites.google.com/site/sreckolazic/psihologija/stid

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom