Ракомет - општа дискусија

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 144 33,3%
  • Да, обавезно

Гласови: 270 62,5%
  • Неам Појма

Гласови: 18 4,2%

• Вкупно гласачи
    432

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Можеби немаат бек ни во топ 10 играчи,али играат многу добра одбрана.Длабоко излезени,добро покриваат секаде, со страшен голман/и на гол. Со добра тактика го компензираат недостатокот на индивидуален напаѓачки квалитет во бековската линија.
На внатрешните позиции имаат стварно светски играчи.
Со таа добра одбрана даваат многу голови од контри и полуконтри.Мислам дека највише контри имаа на СП. Можеби вака на прва не изгледа дека играат брзо како скандинавците,но од одбрата одбрана им измегуваат многу ситуации за лесни голови.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Еве го и на Хрватска поширокиот список.Добро е што е повикан и Карачиќ,се надевам дека ќе иде мсто трупот Валчиќ.Нови играчи се младите Чориќ и Шушња на пикер, Ивиќ на десен бек и Слишковиќ на лев бек.
Слишковиќ има 22 години, Ивиќ и Шушња 20,а Чориќ 21.Го очекував и Михиќ,но Голужа реши да го врати Нинчевиќ назад во екипата.

Просечна возраст на екипата е 26,25 години.
Најмногу репрезентативци има Загреб (10),па Киелце (5) ,па од ПСЖ и ХСВ (по 2).

Да е до мене би ги водел болдираните....единствено Лосерт/Шего и Мандалиниќ/Слишковиќ дилема би имал.

VRATARI: Mirko Alilović (Veszprem), Venio Losert (Kielce), Marin Šego (Wisla) i Filip Ivić (CO Zagreb)
LIJEVA KRILA: Ivan Ninčević (Dinamo Minsk), Lovro Šprem (CO Zagreb), Manuel Štrlek (Kielce)
DESNA KRILA: Zlatko Horvat (CO Zagreb), Jerko Matulić (CO Zagreb), Ivan Čupić (Kielce)
PIVOTI: Igor Vori (PSG), Željko Musa (Kielce), Teo Čorić (CO Zagreb), Leon Šušnja (CO Zagreb)
DESNI VANJSKI: Marko Kopljar (PSG), Denis Buntić (Kielce), Luka Stepančić (CO Zagreb), Šime Ivić (Nexe)
LIJEVI VANJSKI: Blaženko Lacković (HSV), Jakov Gojun (PSG), Damir Bičanić (Chambery), Drago Vuković (Lübbecke), Stipe Mandalinić (CO Zagreb), Ivan Slišković (Celje)
SREDNJI VANJSKI: Domagoj Duvnjak (HSV), Josip Valčić (CO Zagreb), Sandro Obranović (CO Zagreb) i Igor Karačić (Vardar)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Еве го и на Хрватска поширокиот список.Добро е што е повикан и Карачиќ,се надевам дека ќе иде мсто трупот Валчиќ.Нови играчи се младите Чориќ и Шушња на пикер, Ивиќ на десен бек и Слишковиќ на лев бек.
Слишковиќ има 22 години, Ивиќ и Шушња 20,а Чориќ 21.Го очекував и Михиќ,но Голужа реши да го врати Нинчевиќ назад во екипата.

Просечна возраст на екипата е 26,25 години.
Најмногу репрезентативци има Загреб (10),па Киелце (5) ,па од ПСЖ и ХСВ (по 2).

Да е до мене би ги водел болдираните....единствено Лосерт/Шего и Мандалиниќ/Слишковиќ дилема би имал.

VRATARI: Mirko Alilović (Veszprem), Venio Losert (Kielce), Marin Šego (Wisla) i Filip Ivić (CO Zagreb)
LIJEVA KRILA: Ivan Ninčević (Dinamo Minsk), Lovro Šprem (CO Zagreb), Manuel Štrlek (Kielce)
DESNA KRILA: Zlatko Horvat (CO Zagreb), Jerko Matulić (CO Zagreb), Ivan Čupić (Kielce)
PIVOTI: Igor Vori (PSG), Željko Musa (Kielce), Teo Čorić (CO Zagreb), Leon Šušnja (CO Zagreb)
DESNI VANJSKI: Marko Kopljar (PSG), Denis Buntić (Kielce), Luka Stepančić (CO Zagreb), Šime Ivić (Nexe)
LIJEVI VANJSKI: Blaženko Lacković (HSV), Jakov Gojun (PSG), Damir Bičanić (Chambery), Drago Vuković (Lübbecke), Stipe Mandalinić (CO Zagreb), Ivan Slišković (Celje)
SREDNJI VANJSKI: Domagoj Duvnjak (HSV), Josip Valčić (CO Zagreb), Sandro Obranović (CO Zagreb) i Igor Karačić (Vardar)
Тројца има од ПСЖ бе, како двајца? И таму Хрватите го продолжија трендот на „колонии“. :D

Инаку не знам зошто Лацковиќ уште го влечат. Стипе и Слишковиќ се доволни, ќе ротираат почесто а и мислам дека Слишковиќ може да експлодира на првенствово.

Сепак, како и да е, јак тим, традиционално ги имаат моите симпатии.

D

daliborpetkovski

Гостин
Дали има некој овде од Велес?Сакам да се запишам во некој од Велешките клубови,но срам ми е да одам.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Дали има некој овде од Велес?Сакам да се запишам во некој од Велешките клубови,но срам ми е да одам.
Stid je unutrašnji osećaj opažanja sebe kao nedovoljno vrednog bića. On je kao jedan mini program iz koga nastaju misli, osećanja i postupci i koji sabotira ponašanje pojedinca i onemogućava kreativno izražavanje. Stid egzistira kao primarna misao "Ja ne valjam". Iz tog početnog ubeđenja izranjaju svi kasniji postuci, osećanja i misli. Emocija koja stoji iza stava "Ja ne valjam " je strah.

https://sites.google.com/site/sreckolazic/psihologija/stid

Kajgana Shop

На врв Bottom