Прочитав некој добри 2-30 страни од темава и малце се изненадив, незнаев дека толку го хејтате Ем ебаве тоа Агилеровците. Ем, бил срање да не била МТВ немало да бил никој и ништо, ел о ел. Да не го земел Дре у студио и да не потпишел за издавачка куќа жими тасево што ќе успеел ќе си останел некој рандом дилер, наркоман од Детроит.
Кога ги слушам песните на Ем, осеќам некое чувство на соживување со животот на Еминем секоја песна е дел од него, од неговите емоции, расположение во моментот кога ја пишувал. Слушајки ги албумите од прв до последен гледаш како созрева и се менува, менува, менува...цело време се менува секој албум е приказна за себе, приказна за неговиот живот. Како што кажав погоре според тоа во како период поминувал така и пишувал. Тие што му се послаби албуми како Енкор и Релепс се периодите кога и бил најслаб IRL.
Ствар до вкус е тоа, мнозинството го сакаат стариот Ем т.е неговото алтер его Шејди, но мене повеќе ми правио мерак сериозниот Ем па и затоа Recovery ми е доста добар албум додека на многумина им е, мех.
Ем ќе си остане најбоље се додека не направи некоја песна кај што ќе сере колку пари има и ова она разбираш рандом глупи муабети.
Еве како за крај продолжението на Стан, се надевам ќе има и трето продолжение сеуште ми е некако недовршено па потоа да стави крај на неговата реп кариера па да се фокусира на други работи.