Doc Martens

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
не е за тука, ама да прашам ..

имам Puma Tekkies Jam, на нив пишува дека се Made In Vietnam, е сега, го има логото на Puma, на дното ( целото дно ) + внатре кај "јазикот", од страната со конец е извезено логото, како и на влошката.. е сеа, не ми е јасно, дали се оригинални? :/

ги платив троа поскапо ..
Сеа секоја втора фабрика за патики или било шо од обувки ја отвараат у Виетнам.
И ја 3-4 пара изгор шо ги платив ... мејд ин виетнам

Пошо во времето бев панкер имам искинато два пара од чизмите, навистина се здрави и траат долго ама не се воопшто комфорни за носење.
Последно купив пред две години фенси чевли од Др.Мартенс за секојдневие од сентименталност да не речам и се разочарав како лежат на нога. Не можев да пропешачам ниту два километри без болки во нозете.

Јас колку што сум информиран, повеќе во Англија не ги произведуваат, туку фабриките им се во Индонезија и Тајланд. Јас моите ги порачав од Impact Shop (дечкото исто ги порачува од Англија и на нив пишува made in Thailand) пред 2-3 год. и немаат гајле. Dr. Marten's носам веќе 14/15 години и ништо неможе да ги замени. Сум имал и неколку пара направени од Англија, Индонезија и овие од Тајланд, нема некоја разлика, бар јас не ја приметувам. Работата е што треба добро да се чуваат и да се мачкаат почесто, така и ќе траат подолго. За тие што не им лежат на нога, пожелно е да си купат влошки, од искуство.

Некој што има Док Мартенс, да сподели искуство, како оди разносувањето и најбитно - како оди возењето кола со нив?

Некој што има Док Мартенс, да сподели искуство, како оди разносувањето и најбитно - како оди возењето кола со нив?

Разносувањето е најтешко. Плускавците не ти бегаат додека да попушти кожата. Сум ги мачкала со масти и не знам со што уште - џабе. А за вожња е заебано ако имаш повисок ѓон или чизмата е поголема два броја и повеќе. Јас со моето тринаесетгодишно искуство со мартинките, немав мака за возење. :)

јас немав ни со разносувањето проблеми. баш ми се чизми за секој момент!

Ја од другар на ``старо`` земав едни ама АИР ВАИР не Док....и не беа стари со оглед на тоа со Он у 4-5 години ги имасе носено се на се да сумираме 1 год одвај (само за свирки),а ја подобра зимска чизма не сум имал....
ПС... Маката шо ја имате со нив за по скали е тоа шо од челикот напред неможе да се свиткаат прстите на ногата и затоа ја преку 3 скали се симињам ;)

Како ги одржувате мартинките? Од каде да купам маст, паста било што?

Ја од другар на ``старо`` земав едни ама АИР ВАИР не Док...
AirWair се Dr. Martens.

Како ги одржувате мартинките? Од каде да купам маст, паста било што?
Јас користам обична боја (може и безбојна) за чевли. Чизмата бара често четкање, а со тоа добива и поголем век на траење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom