Македонец премина во Ислам

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
пак релативизираш.... сеа си играме играчки... кај беше вчера?

quid quo pro...
Кое релтивизирање бе неписмен ?

Ме праша од каде знам дека торбешите се изјаснуваат како Албанци.

Ти одговорив од досегашното искуство.

Ме праша кое досегашно искуство.

Ти одговорив дека на пописите за национална припадност, списоците за уписи на факултет, барања за работа, од тие досегашни искуства, торбешите се потпишуваат како Албанци.

Сега верглаш за некакви си лични искуства дека сум напишал.

Те прашувам каде тоа сум напишал лични искуства.

Ми викаш релативизирање.

Ете ти ја целата расправа.

Каде овде, идиоту неписмен гледаш лични искуства ?

Кое релтивизирање бе неписмен ?

Ме праша од каде знам дека торбешите се изјаснуваат како Албанци.

Ти одговорив од досегашното искуство.

Ме праша кое досегашно искуство.

Ти одговорив дека на пописите за национална припадност, списоците за уписи на факултет, барања за работа, од тие досегашни искуства, торбешите се потпишуваат како Албанци.

Сега верглаш за некакви си лични искуства дека сум напишал.

Те прашувам каде тоа сум напишал лични искуства.

Ми викаш релативизирање.

Ете ти ја целата расправа.

Каде овде, идиоту неписмен гледаш лични искуства ?

пак лажеш и пишуваш што ти одговара...
и уште најлесно па ти е да навредуваш..

шетај....

Нека пресудат другите кој лаже и кој тресе глупости. ;)

не знам зошто воопшто повторно ме цитираш...

ти реков немам намера да водам нервозен муабет... бидејќи ако ти е толку „стало“ као што така нервозно пишуваш на форумов, онда наместо да си на форумов, ќе направиш нешто за да ја поправиш „оваа религиска и национална неправда кон нашиот напатен македонски народ“.... а не да ми зборуваш за паушални искуства и „саудиски стилови“ ...

поздрав...

ти реков немам намера да водам нервозен муабет... бидејќи ако ти е толку „стало“ као што така нервозно пишуваш на форумов, онда наместо да си на форумов, ќе направиш нешто за да ја поправиш „оваа религиска и национална неправда кон нашиот напатен македонски народ“.... а не да ми зборуваш за паушални искуства и „саудиски стилови“ ....
:pos::pos::pos:

.
Јас познавам еден средноевропјанин уште од дете. Пред неколку години ми кажа дека неверува во Исусовото БОЖЈЕ потекло и со тоа не верува дека Исус е Син БОЖЈИ. Исто така ми кажа дека го интересира само мека (буквално вака ми рече) и сака само жена муслиманка, а не од културата во која што е роден, бидејќи тие се ...

Јас “случајно“ ја познавав и мајкаму и таткому, но и животот кој што тие “христијани“ го водеа и начинот на кој децата ги воспитуваја. Неколку месеци одкако (за мене се’уште) малиот “Јове“ ми се пофали дека станал муслиман, требаше да го носам на железничка со другарите, меѓу кои најпојќе ..., кои и всуштност го воведоја, учеја, пратеа и протектираја во верата која ја прифати . Додека ги возев накај железничка на едно од дечките му се испушти нешто, за што веднаш се покаја, бидејќи јас го прашав “Јовета“ дали тоа е вистина и ако е, дали знае дека тоа е голем грев пред БОГА?!

Тој ми одговори дека знае дека е тоа грев, но дека таа е неверничка и дека самата сакала со него ..., па затоа самата сега мора да ги сноси последиците од абортусот.
Многу ме додирна таа случка и тој негов став, во кој воопшто не се гледаше каење, туку дури беше пропратен со колективно смеење. Уште само што заеднички не узвикаа: Алах уагбар!

Жалостно ... ! :(

.

не бе хатабе,...

Не се труди напразно, хатаб не е во состојба да сфати, дека Совршениот БОГ, Ислам и Религија е само во Исус Совршен/а, бидејќи Тој никому нити една капка крв не пролеа, нити пак некаков поинаков грев направи!

.

Јас еднаш прашав ете пак ке прашам.
Ете кога ке се сплотиме заедно под еден бајрак што би рекле сите Македонци православни и чат пат уште некој кој го сметаме за подобен, после што?
Има некој идеја или ??

Ете кога ке се сплотиме заедно под еден бајрак што би рекле сите Македонци православни и чат пат уште некој кој го сметаме за подобен, после што?
Има некој идеја или ??

.

Татко Наш кој си на Небесата:
да се свети *Твоето Име, да дојде *Твоето Царство , да биде *Твојата Волја !
(Мат. 6:9)

Тоа е Идејата над идеите!

Каде што нема веќе ни грци ни јудејци (ни македонци, ни албанци, ни роми, ни бугари, ни турци, ни власи,...) ни обрезание, ни необрезание, ни варвари, ни скити, ни робови, ни господари, (ни раси, ни класи, ...) туку - Мудроста БОЖЈА - Христос е сè и во сè!
(Колосјани 3:11)

Амин

.()().:

Има некој идеја или ??

Тогаш можеби некој од големите ќе се сожали и ќе рече овие неписмениве можеби заслужуваат и држава, не мора да бидат одлично демографско освежување на бугарската нација.

Тогаш можеби некој од големите ќе се сожали и ќе рече овие неписмениве можеби заслужуваат и држава, не мора да бидат одлично демографско освежување на бугарската нација.

А на овие другите што останаа што ке им правиме? Ке направиме некој ѕид така поглем или ке ја поместиме границата источно малце еве да речиме до кај Вардар. Мислам што ќе речат големите според тебе?

А на овие другите што останаа што ке им правиме? Ке направиме некој ѕид така поглем или ке ја поместиме границата источно малце еве да речиме до кај Вардар. Мислам што ќе речат големите според тебе?

Нема потреба од ѕидови. Како што денес на бугарско-македонската граница нема ѕидови, така нема ни на новата да има. Затоа што нели, некои учат од историјата, а другите се осудени да им се повторува.

.

Татко Наш кој си на Небесата:
да се свети *Твоето Име, да дојде *Твоето Царство , да биде *Твојата Волја !
(Мат. 6:9)

Тоа е Идејата над идеите!

Каде што нема веќе ни грци ни јудејци (ни македонци, ни албанци, ни роми, ни бугари, ни турци, ни власи,...) ни обрезание, ни необрезание, ни варвари, ни скити, ни робови, ни господари, (ни раси, ни класи, ...) туку - Мудроста БОЖЈА - Христос е сè и во сè!
(Колосјани 3:11)

Амин

.()().:

odi kazi mu na toj sto go prifatil islamot..

тие никогаш нама да се научат да живеат со нас или покрај нас. Тоа е и главниот проблем. Имаш бар десет теми за таков соживот на кои јасно се искажале дека не сакаат соживот. И да неможеме само да чекаме промена од небо, ако не превземеме ништо ( да не се задлабочивам со последнава реченица, но се рабираме на што мислам)
--- надополнето: 10 јануари 2014 во 01:38 ---

секто недефинирана каде тоа јас се декларирав како христијан?
Не сери, барем четвртина од тие десете јас ги отворив и знам што пишувавте...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom