Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
igrava ni bese mizeria samo Hoibjerg dobro izigra drugiva tapa izgleda uste se na odmor ili pa Pep preteruva so ova taktika nekako igracive mi deluvaa kako da ne im se igra,da se nadevame deka se ke bide OK do duelot so arsenal
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 20:23 ---
igrava ni bese mizeria samo Hoibjerg dobro izigra drugiva tapa izgleda uste se na odmor ili pa Pep preteruva so ova taktika nekako igracive mi deluvaa kako da ne im se igra,da se nadevame deka se ke bide OK do duelot so arsenal

Роде е одличен трансфер,он и Кирхоф се трансфери на Замер и неговата политика на купување млади надежни германски играчи...

Роде за разлика од Кирхоф во Баерн ќе дојде мислам доста поискусен и поспремен...Проблемот е што имаме доста игачи на средината,али се надевам Пеп ќе успее да го уклопи,на пример Лам да си го врати пермаментно како десен бек и ете ти празно ДМ место....

Мислам дека е голем талент и долгорочна замена за Басти на пример.

Басти Шефот пак главен на тренинг,диригира напади!

1:26

И глејте на Контенто чипичанот што му праат на тренинг :pos::pos::pos:

Мислам дека Контенто е бетер дворски шут :icon_lol:

Мислам дека Контенто е бетер дворски шут :icon_lol:

Па ако е познато дека Рибери е кралот,ондак дефинитивно си го избрал Контенто за дворски шут и си го ебава како сака....:pos:

Он и Рафиња... Тука фали уште Лука Тони и сликата да биде комплетна

Партизан ги решивме, време е на РеЈал да им дојде крај на таа нивната серија, мислат многу се јаки. :p

1513935_787420947942098_1786884509_n.jpg

Фалат Ефенберг и Хицфилд да ги рашамараат што си играат курташак...

Не реков дека он е шут, туку дека фали во бандата заебанти

Лука Тони е заебант,тоа е точно, ама Контенто ? :icon_mrgr:

Затоа ме збуни,си помислив како може некој да го 'мрази' или смета за глуп.

Лука,Лукааа

bayern-toni-jubel514.jpg

Не е лошо и него да го вратат,во страшна форма е .:icon_mrgr:

Многу добар ритам,којзнае како се вика песнава.:unsure:Бразилците во главна улога,тука е и Тиаго и Хави.

http://bleacherreport.com/articles/...be-talked-about-with-messi-ronaldo-and-ribery

Добра статија за еден од најдобрите играчи на денешницата

И некои добри коментари

1. Not only his ability to influence the centre of the pitch from the right back position, but his ability going forward are impeccable.

2. Lahm turns his opponents inside out with the ball, and although it may look slightly industrious when he does it, he BEATS his man. Repeatedly. The clearest memory of such an instance is when he was on the ball facing Coentrao and Madrid in the CL semifinal in 2012. He danced effortlessly around Coentrao before assisting Gomez' winner with an inch perfect cross in the dying seconds.

3. I'd contest all the attributes given to other players rather than Lahm.
in 2008-9, many were surprised to find inside reports suggesting Ballack had the fastest sprint times tested among the German national team. While he was not slouch, he had less opportunity to exploit his speed from hi position.
Or he simply made it appear too effortless. That's Lahm's ability. Maybe Alves LOOKS faster, but I'd suggest he isn't faster at all. Lahm doesn't make his speed as obvious, but on the other hand, nobody ever outruns him. Nobody from Barca or Real Madrid, whether Pedro or Ronaldo ever did. or Messi.
Maybe he doesn't look the strongest, but I never see him getting muscled off the ball. No matter who challenges.
And lastly, his aggression doesn't shine through, but maybe it doesn't have to... he's too calculated, and rarely makes mistakes. So often Lahm makes the tackle that would have brought down an opponent in the box from behind, yielding a penalty and red card. But he gets the ball. Sometimes so cleanly the striker keeps running because he didn't notice the disposession.

4. His intelligence is obvious. It was far too easy a transition into midfield. On top of that, he knows when to pass, shoot, and when and where to make a run.

5. How in the world can someone not only influence, but dictate a game, and captain a team, but not just any team, the best club team in the world, and the potentially best national team in the world, from right back?

It's unbelievable. Lahm might just be the world's best player everyone forgot to notice.

philipp_lahms_slide_tackle_vs_jess_navas-89832.gif

Бонус

http://www.goal.com/en/news/1785/fi...y-deserves-to-win-the-ballon-dor?ICID=HP_HN_2

Конечно добро парче од Питер Стаунтон

Ова

Fans adore him and have taken him to their hearts and look to him for inspiration. They want that feint; they want to see him go down the line and put the ball across. When he takes the ball there is expectation that something meaningful is going to happen.

e тоа што и јас го чувствувам кога Рибери ја има топката. Како некој друг тим во напад се тогаш. Како противничкиот гол да виси во воздух.
Скоро истото почнувам да го чувствувам и за Геце, но не толку сега за сега.

Најнови шпекулации

Валдес како втор голман во Баерн :icon_lol:
Пол Погба

И не знам што е причината со трансферот на Роде. Јес дека е добар, ама во таква средина... Подобро нека го пробаат и позајмица на калење во некој друг тим

http://www.goal.com/en/news/1785/fi...y-deserves-to-win-the-ballon-dor?ICID=HP_HN_2

Конечно добро парче од Питер Стаунтон

Ова

e тоа што и јас го чувствувам кога Рибери ја има топката. Како некој друг тим во напад се тогаш. Како противничкиот гол да виси во воздух.
Скоро истото почнувам да го чувствувам и за Геце, но не толку сега за сега.

Најнови шпекулации

Валдес како втор голман во Баерн :icon_lol:
Пол Погба

И не знам што е причината со трансферот на Роде. Јес дека е добар, ама во таква средина... Подобро нека го пробаат и позајмица на калење во некој друг тим

Се слагам дека од денешен аспект нема логика,али гледај на него како на инвестиција за у иднината...

Баш читав една колумна пред некој ден,како Баерн да го одржи овој успех и да се одржи на нивото.

Главната поента беше дека не смее да ја повтори грешката на Милан,Барселона кои на пример кога беа на врвот не инвестираа и не успеаа навремено да најдат соодветни замени за клучните и легендарни играчи...На пример кај Барса-одбраната(Пујол,Абидал),кај Милан-општо цел тим...

Најголема грешка што можат да ја направат сега како екипа е да си живеат на успехот од лани и играчите кои ни го донесоа тој успех...Али еден ден ќе се разбудат кога Швајни,Лам,Рибери више нема да бидат тие истите,колку и да се легенди...Не смее да се чека на тој ден.

Затоа го оправдувам трансферот на Роде како голем германски талент.Еден ден он ќе ни се најде ко кец на десетка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom