Македонец премина во Ислам

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Наместо коњ, подобро да ставеше овца на аватар. Повеќе ќе ти одговараше.

Вистинскиот ислам можеш да си го напикаш таму каде што си најдебел.

pa ne ocekuvam drug odgovor od vas. so omrazata i lagite sto gi shirite za islamot, toa e uste poubavo za nasata vera.
lugeto gi potiknuva da procitaat sto ustvari uci islamot.
sto bese slucaj so 11 septemvri 2001

Торбешите се толку македонци колку и македонецот од Берово. Тоа што веруваат во друга религија не ги спушта или крева во однос на друга религија.
А тоа што на пописи, на барања за работа, уписи на факултет се пишуваат Албанци, Босанци, Турци ги спушта или ги крева ?

Јас реков.

Торбешите се најголемите вехабии во Македонија, ниту еден торбеш на попис, на барање за работа, факултет итн. не се пишува Македонец, туку Албанец, Турчин, Босанец.

Ти пишуваше недокваканосте од типот е јас имам торбеши на работа прашај ги, е да бе јасно било, е како да не...

Другите нека кажат кој е рационален, кој тресе зелени

Јас те прашав врз основ на што тоа торбешите се најголеми „вАхабии“ во Македонија.. .

Ти рече „врз основ на досегашно лично искуство“..

Каква врска има твоето лично искуство бе пријателе со личен избор, ако личниот избор на поединката е дел од неговото - досегашно, лично искуство? :confused:

pa ne ocekuvam drug odgovor od vas. so omrazata i lagite sto gi shirite za islamot, toa e uste poubavo za nasata vera.
lugeto gi potiknuva da procitaat sto ustvari uci islamot.
sto bese slucaj so 11 septemvri 2001

Видовме што учи исламот, за Велигден.

едитирано од мод.

Подари ѝ куран и чекај чудо.
Не би ризикувал. Знам само дека таа би ми го удрила оф глава. Пошо таа џа религијата се грижи исто колку и за ланскиот снег.

Sent from my ST21i using Tapatalk

@puno
Торбешите се толку македонци колку и македонецот од Берово. Тоа што веруваат во друга религија не ги спушта или крева во однос на друга религија.

По националност си она што се чуствуваш. Торбешите повеќе се чуствуваат Турци и Албанци отколку Македонци.

Пола држава ни се исели во странција, поради прекрасните услови за живот, така да не се чукај во гради со национализам. Другата половина премина во будисти, атеисти и други *исти. Зошто не се потресуваш еве на пример зошто некој си X станал будист? Или секоја друга религија е ок, освен ислам?

убаво пишав ама те мрзи да читаш и да сфатиш по се изгледа дека неможеш да разбереш.Исламот има позитивни работи .Него преку исламот што е меѓу најстарите религии и следбениците кои што го проповедаат како Света Војна.

Vo sekoja rabota ima nekoja skriena igra vo pozadina , jas i da ne bev pravoslaven pak ke go mislev istoto a znaes zasto zatoa sto poveke od jaso e deka tie luge koi i da se koi i da pristapile vo islamot a islamot ednostavno denes vo makedonija go kontroliraat vahabiji a ne imamite jas ke se boram protiv vakvi ispadi i perenje na mozokot .
Можеби и тебе ти го периле мозокот и имаш вакви исламофобични испади??? или не е можно???

А тоа што на пописи, на барања за работа, уписи на факултет се пишуваат Албанци, Босанци, Турци ги спушта или ги крева ?
Кога набројуваш додади ги и блгарите кои добија пасоши...
Секој може да биде што сака. Ти можеш да бидеш марсовец ако сакаш.

Па како бре пријатеЉу поинаку да му честита коа типов прешол у ислам „Христос Воскресе“ ли да му каже?

Тоа „Алаху Екбер“ уствари „Allahu Akbar“, - Господ е голем, ти е еквивалент на христијанското „Praise the Lord“ и слични нему..

Арапскиот и Јудејскиот јазик се семитски јазици, па така , библискиот збор Elohim и арапскиот т.е. исламскиот Allah имаат исто значење..

И шо ти е фркава околу тоа шо Имамот го рекол, не ми е јасно...
Во филм виделе сцени каде викаат така грди фаци после бомбашки напад и кој знае што мислат за тој збор. Но не велам дека тоа е перење мозок, никако, не е можно толкава интелегенција да се манипулира...

se primetuva omrazata.. ve svakam ne vie lesno da slusate deka vasi braka go prifakaat islamot ;)

Мене тој глупакот ми е брат колку што ми си ти брат.

И велиш, омраза приметуваш? Многи си перцептивен.

едитирано од мод.

Јас те прашав врз основ на што тоа торбешите се најголеми „вАхабии“ во Македонија.. .
Си разгледал кои организации кружат низ струшкиот регион во доминантно торбешки села ? Си разгледал колку луѓе со 3/4 пантолончиња и бради се шетаат низ тој регион ?

Ти рече „врз основ на досегашно лично искуство“..?
Толку читаш.

Си видел кој се' се декларира Албанец, Турчин, Босанец при упис на факултет само за да ќари државна квота ? Следните уписи, разгледај ги малку списоците за малцинските групи...

Еве ти бонус, прочитај како Омер ел Фарук и Соул-оф-Спејс (торбеши) се исмеваа со децата убиени кај Смилковското езеро.

По националност си она што се чуствуваш. Торбешите повеќе се чуствуваат Турци и Албанци отколку Македонци.
Нека се чувствуваат. Исто колку што се бугари тие што побараа бг пасош за да рмбаат во европа.

убаво пишав ама те мрзи да читаш и да сфатиш по се изгледа дека неможеш да разбереш.Исламот има позитивни работи .

Шо те премисли бе друже!?

Патем, ако има „позитивни работи“, шо знаеш, можда Охриѓанецов ги согледал, па тоа го намамило да смени религија, а? Зошо си толку сигурен дека не е така?

Него преку исламот што е меѓу најстарите религии и следбениците кои што го проповедаат како Света Војна.

Е така де, исто као и Џорџ Буш до пред некоја година шо у име Бога отиде и партал направи во Авганистан и Ирак..

тоа ти е неврзан круг пријателе.. it goes on, and on, and on, and on.......

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Нека се чувствуваат. Исто колку што се бугари тие што побараа бг пасош за да рмбаат во европа.

Не дрши паралелата. Знаеме од кои причини Македонците се декларираат Бугарои. Торбешите искрено се доживуваат како немакедонци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom