Serie A 2013/14

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Молинаро ќе ви се врати во Сериа А. Повеќе не е првотимец во Штутгарт и му дале слободни денови за да се договори со некој клуб од Сериа А.

Нигерот бараше лев бек за во Јуве :icon_lol:, за Аsamao да моше да игра пона прет

Ливорно се најзагреани по него.
Молинаро царот, одма би го потпишал,грев е такво играчиште да нема Скудето освоено у таа цела негова импресивна кариера :love:
Него настрана тоа, мене највеќе ме изнервира реакцијата на Стротман, кога му направија фаул на Видал, овој лежеше, судијата веќе свирна фаул (односно прекин на играта) , а овој намерно со сета сила ја спука топката во Видал и беше очигледно дека намерно го направи тоа.. Е овој потег повеќе го сметам како негативен и неспортски отколку на ДДР..
Не беше Стротман тоа , он го фаулира Видал, Кастањ ја напуца топката .

Раџа гледам официјално е , добар трансфер е тоа , има он играчки квалитети.Криво ми е малце пошо 2,5 години го пркаме да потпише , летоска пред самиот крај беше пред потпис ама не се реализираше пошто Каљари немаше замена најдено.
Како и да е , мислам дека ќе донесе квалитет у тимот на Рома, а можда и ќе го ослободи ДДР ... па да слета он Јуве :D :noze:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.414
Поени од реакции
86.997
Pa podobro e sto otide vo Roma, vaka kaj nas ke ke bese zlatna zamena... Zamislete eden Markizio kaj nas sezonava gree klupa, a ne pak Radza. Tamu barem ke se iznaigra.

Nego Molinaro bi go prifatil so dvete race, nazad vo Juventus... deckoto kolku i da bese trup, nemozev da go mrazam zaradi facana negova : ). Pamtam prvata sezona koga zamina vo Germanija, tamu im bese eden od najdobrite bekovi vo ligata :D

Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
Pa podobro e sto otide vo Roma, vaka kaj nas ke ke bese zlatna zamena... Zamislete eden Markizio kaj nas sezonava gree klupa, a ne pak Radza. Tamu barem ke se iznaigra.

Nego Molinaro bi go prifatil so dvete race, nazad vo Juventus... deckoto kolku i da bese trup, nemozev da go mrazam zaradi facana negova : ). Pamtam prvata sezona koga zamina vo Germanija, tamu im bese eden od najdobrite bekovi vo ligata :D
Ни у Рома нема првотимско место, во оваа формациа 4-3-3 ќе си играат ДДР/Строотман/Пјанич прв тим пред него....И тука си е златна замена :)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.544
Поени од реакции
17.373
Ни у Рома нема првотимско место, во оваа формациа 4-3-3 ќе си играат ДДР/Строотман/Пјанич прв тим пред него....И тука си е златна замена :)
Да ама друго е таму е прва златна замена кај нас ги имаш Маркизио,Погба,Пирло,Видал, и плус додај го Асамоа и се надевам од нердната сезона Буој ако се покажи добро во купчето.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.414
Поени од реакции
86.997
Да, ама кај вас еден ако се повреди од тие тројца, тој ќе биде прва опција. Додека во Јувентус сигурно ќе биде 6 опција, знаејќи го Конте колку ги милува Исла и Падоин

Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
Тоа и мислев, поента ми беше дека нема да биде првотимец,, а под златна замена бар јас подразбирам прва замена , најдобра можна замена :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Зошто па и у Рома да биде `златна` резерва? Ќе си добива редовно шанса, знаејќи ја универзалноста на Пјаниќ кој може и на крило, така да стандардно ќе си добива шанса.
Ќе си игра у средина со ДДР и Струтман кој ќе има повеќе можности да се убацува напред. Пјанке и Жервињо на крила, шпиц Тоти. Први замени Флоренци, Љајиќ, Дестро.. Топ екипа. (y)

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Јувентус е казнет со 10 000 € поради тоа што навивачите им светеле со ласери на противничките играчи, а Рома е казнета со 40 000 € поради тоа што нивните играчи палеле бакли и петарди на Арената. :facepalm:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Oвие од федерација изгледа стварно сакаат некое време да им се играат утакмиците пред празни трибини или пак ултрасите да се соберат и да демолираат тоа стадионите..

Да им ебам матер у пичка, кај лигава е тиња, тоне у беда тие со казни за банални работи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom